Šodien vārdadienu svin Bella, Berta, rītdien - Dzintara, Dzintars, Dzintra
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Bebra marinēšana priekš žāvēšanas.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 38 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 13.12.2017. 14:35

Niks
Pēdējo reizi manīts 2018-06-12 19:52
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību trofejas: 1
31.03.2009. 12:18
Te jau receptes kā kungu laikos;)!!Tik atvainojos jau par savu jautaajumu, bet man nesen pieredzējis mednieks ar savu kolēģi mednieku-abi kungi ar lielu mednieka stāžu-iestāstīja, ka bebrs slimojot ar trihinelozi! Vai šajā sakarā varat pilnībā apgāzt šo apgalvojumu? Man jau liekas, ka neslimo,bet....
Liene
Liene
Pēdējo reizi manīts 2012-04-06 13:18
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
31.03.2009. 15:59
meža cūkas arī pārnēsā trihinellas- vai tāpēc kāds gaļu zemē rok???:))) Jēlu jau to bebru tak neviens neloca iekšā.
Ilgvars
Ilgvars
Pēdējo reizi manīts 2026-09-03 09:34
Lietotāja statuss: Guru
Atrašanās vieta: Rīga, Gulbene un pēc vajadzības
Suņi: nav
Medību trofejas: 11
31.03.2009. 16:02
teorētiski jau trihinelas var pārnēsāt ikviens lops... Bet par bebru gan negribas ticēt, bebrs jau nav ne cūka, ne lācis, kas rij visu, kas pagadās!
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2018-09-18 15:19
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
02.04.2009. 13:46
Sveicināti šajā diennakts laikā! Kopš marta mēneša ir nomedīti pāris bebri. Varbūt kāds, kurš ir žāvējis bebru var pateikt kā tieši viņu pakarināt? Vai žāvē veselu, vai sadala gabalos? Ja sadala tad cik lielos? Pakarināt veselu tā kā pabail, ka tik nenotrūkst un tad vējā darbs un materiāli.Žāvēt domāti ir jaunuļi, tā līdz 8 - 12kg. Žāvēt taisos lauku melnajā pirtiņā. Mājas cūkas gaļas žāvēšana ir skaidra un n-tos gadus darīta.Par marinēšanu bilde arī ir skaidra. Jau iepriekš paldies par padomu !
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
02.04.2009. 15:28
Kā kuram patīk vairāk, es esmu žāvējis pirtiņā gan veselus, gan sagrieztus pa gabaliems, starpības lielas nebija, jo bebri nebija lieli, Ar lieliem problemātiskāk ilgāk pienācās žāvēt, bet ar tādiem nelieliem, problēmām nevajadzētu būt. Vakar nomedīju bebru, kur tira gaļa labi ka kādi 5 kg būs, lūk tāds bebriks būs pats ideālākais variants žāvēšanai!
Pakarināt var vai nu aiz striķa, bet es izmantoju metāla āķus, pārduru un piekarinu pirtiņā pie griestiem.
Var būt pamēģini no sākuma gabalos sagriezt, bet vēlāk redzēs ka būs.
Tomēr desas vairāk patīk no bebra, garšigākas sanāk!!!
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2018-09-18 15:19
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
02.04.2009. 16:26
Paldies, Edgar, par padomu! Par desām taisnība, it īpaši kupāti, arī kotletēm nav ne vainas. Sīkā meža gaļu tā ne visai, bet no treniņa atskrējusi pakampa no bļodas kotleti un ar maizi ēd. Nebiju jau neko teicis, ka bebrs jau kotlešu veidā uz pannas. Man saka -dzirdēju, ka nomedīji bebru. Saku - jā. Un ko darīsi? Bet tu jau ēd! Teica ka garšīgas un paņēma vēl. Ņemot vērā ka meita vairāk skatās uz veģetāriem ēdieniem, bet ēda bebra kotletes, tad laikam vien garšīgas bija! šovakar jāiet uz vakti, jo vakar nekā - tik vien emocijas brīvā dabā. Bebra kungi sēdēja alās. Ap 20.30 metu mieru.
Ne bebra astes!
Slēpts
02.04.2009. 20:21
bebra astej jābūt ar dabīgo garšu ,es nodīrāju asti,sagriežu škēlēs apkaisu ar sāli, pipariem un uz pannu ,var apslacīt ar citronu ,cepu kamēr smuki brūna.
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2022-08-19 15:56
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Zemgales līdzenumi
Medību stāžs: 5
Aprīkojums: 16kal;7mm Rem.Mag.
Suņi: Latvijas dzinējs
03.04.2009. 09:13
Jāni P kā tu tās kotletes taisi- kotlešu masa, bebrs samalts+.......?
Liene
Liene
Pēdējo reizi manīts 2012-04-06 13:18
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
03.04.2009. 10:58
Es arī vakar cepu kotletes, ne tikai Jānis:)) samal bebrīti, protams bez tiem tauciņiem un plēvēm, drusku ķiplociņu.Liec klāt olu, sāli, ja ir tad mazliet raudeni un mannā. Ļauj drusku masai drusku atpūsties - nu apmēram tik ilgi, kamēr rāceņus nomizo, un tad uz pannas, karstos meža rukšu taukos. I vsjo! :))) Tad kā no pannas tā vēderā iekša!
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
03.04.2009. 11:13
Jāni vari pateikt meitai, ka bebrs ir diētiska gaļa un ka to pat vecajos laikos ēda mūķi lielā gavēņa laikā.
Vakar atradām bebru rezervātu, tur bebru mudž kā skudru pūznī, protams nepaņemām nevienu, jo krūmi priekšā bija, vajadzēs šodien pa vakaru izcirst un gaidīt nākamos vakarus. Galvenais kādi bebri mīt tur, vecis kas jau ne pirmo desmitu medās teic ka pirmo reiz tādus monstrus redzēja, 40 kg priekš viņiem bija par mazu. Redzēs kad nomedīsim cik lieli ir!!!