Manuprāt SKS, SVT, SVD, KO, SAIGA, AKM, PK un citi militārie verķi nebūtu pieļaujami medībās pēc būtības, neatkarīgi no kalibra un spējām. Vai tik tas jau sen nebij noteikts tik mūžam ignorēts?
ehē, ko vēl izraku. Kā jau augstāk minēts, ierobežojumi visdrīzāk vilks uz igauņu variantu – minimālais kalibrs 6,5mm un minimālais lodes svars 9 g, jo ierobežojumu priekšlikuma iesniedzēji uzskata, ka 243win ir par mazu lielajiem pārnadžiem.
Garšīgākais moments ir tāds, ka šim nosacījumam atbilst ne tikai 7,62x39, bet arī .357Magnum revolvera patrona. Pilnīgi iespējams, ka alni ar tādu šaut var... :)
Jāni, neaiztiec militāros verķus, ja! :)) man tieši tādi patīk...starp citu, daudz ērtāki lietāšanā nekā tradicionālie...jo īpaši modernie, kas no vienas vietas ar picatinny railiem noklāti...Galvenā štelle - kalibrs, kuram jābūt tādam, lai minimizētu risku dzīvniekam aiziet ar ievainojumu.
Katrā ziņā, ne jau ieroča izskats spēlē kādu lomu. Ir klasikas fanāti un ir tādi kā es, kam militārais tuvāk sirdij...un tas ir normāli :)
nū, atvaino, Arni, šoreiz tev sanāca galīgi garām... Enerģijas salīdzini. 7,62x39 S&B SP - 2300 J, 357Mag SP - 730 J, tobiš, trīsreiz mazāk... Enerģijas atdeve, tā ir otra lieta, bet vajag arī, lai būtu tā enerģija, ko atdot. Mēs te runājam par lielo pārnadžu medībām, pie tam, ne jau tikai 20-30 metros, bet arī 100-150 metros un uz augšu. Te nu 357mag nokurkstēsies vien aiz nepietiekamības...
Tā ka man kļūst arvien lielāka pārliecība, ka jāreglamentē minimālais čaulītes garums. Kad tauta sāks medīt ar 45. vai 50. kalibra revolveru patronām, tad arī varēs ko grozīt... :)
BTW - nav nemaz tas 357 mag tik vājš. Tie parametri, kurus rakstīji - tie ir no īsā stobra.
Rekur ir citāts, kā ir salīdzinot ar garo:
"I was able to borrow a friend's 357 Marlin lever action and shot a few rounds through it last week. I was very impressed with the accuracy using a peep sight. The 357 Mag lever action is on my "to buy" list!
The muzzle energy difference between a rifle and handgun in 357 Mag is pretty significant also. Using JWC's velocity data I come up with:
WW 145 Silver
527 ft-lbs - handgun
1034 ft-lbs - rifle"
Pie kam, šim kalibram ir iespējams arī 200grainu lodes - tā kā pat ņemot vērā formālo enerģijas daudzumu, domāju, ka 9mm lēna un smaga lode darbiņu izdarīs labāk nekā 7,62X39....protams, tā ir tīra teorija...
Garšīgākais moments ir tāds, ka šim nosacījumam atbilst ne tikai 7,62x39, bet arī .357Magnum revolvera patrona. Pilnīgi iespējams, ka alni ar tādu šaut var... :)
Katrā ziņā, ne jau ieroča izskats spēlē kādu lomu. Ir klasikas fanāti un ir tādi kā es, kam militārais tuvāk sirdij...un tas ir normāli :)
Tā ka man kļūst arvien lielāka pārliecība, ka jāreglamentē minimālais čaulītes garums. Kad tauta sāks medīt ar 45. vai 50. kalibra revolveru patronām, tad arī varēs ko grozīt... :)
Rekur ir citāts, kā ir salīdzinot ar garo:
"I was able to borrow a friend's 357 Marlin lever action and shot a few rounds through it last week. I was very impressed with the accuracy using a peep sight. The 357 Mag lever action is on my "to buy" list!
The muzzle energy difference between a rifle and handgun in 357 Mag is pretty significant also. Using JWC's velocity data I come up with:
WW 145 Silver
527 ft-lbs - handgun
1034 ft-lbs - rifle"
Pie kam, šim kalibram ir iespējams arī 200grainu lodes - tā kā pat ņemot vērā formālo enerģijas daudzumu, domāju, ka 9mm lēna un smaga lode darbiņu izdarīs labāk nekā 7,62X39....protams, tā ir tīra teorija...