Piecus gadus lietoju MP-153 ar 6 patronu magazīnu,medībās nereizi nav pievīlus ir šauts pa papīru 3 sērijas pēc kārtas kopā 21 šāviens nekādu problēmu.Divstobreni es tieši uz putnim ņemu ,jo mazāks čakars ar tīrīšanu,bet pusautomātu uz lielajiem ,jo ir precīzāks.
Nopeerkot pirmo ieroci divstobreni pēc laiciņa biju vīlies..Tā trešā šāviena trūka!:) Kā teicis Dainis - pusautomaats ir jākopj rūpīgāk, bet arī pareizi izvēlētajai munīcijai ir liela nozīme. Esmu viennozīmīgi par pusautomātu!
Nu mums ar medībās viens lietoja pusautumātu-pāris reizes paņēma un pēc tam atgriezās pie 2-stobrenes.Ja patronas daudz tad jau nav problēmu. :)
tagat pusautomātu lieto tikai putnu medībām!
Aprīkojums: Browning Long Track, Benneli Super Sport Tikka T3
Suņi: Latvijas dzinējs - Diora
Medību trofejas: 1
04.03.2010. 11:28
Sākumā uz dzinēj medībām nolēmu iet ar Browning longtrack vītņoto pussautomātu, noņēmu optiku, ar domu ka ar graudu būs baigi labi redzēt pa ko un kā šauju, nu katrā ziņā labāk nekā ar optiku mežā vajadzētu būt!BET! iznāca Alnis, ar 3 šāvieniem....netrāpiju, secināju ka laikam ar graudu šaut ir jātrenējās atsevišķi...! Labi, kā sacīt pats vainīgs, šķības rokas! Nopirku nākamo pussautomātu, gludo MC 21-12 gāju dzinējmedībās, šāvu, krita, neķīlēja un viss oki!Paliku ļoti apmierināts! BET! Sākās pīļu sezona un nu domāju ka tūliņ nu kritīs man visas pīles tieši laivā, jāpiekrīt ka "kodiens" ir krietni labāks par manu veco IŽ - 27, Bet! Te sākās BET!!! Sākumā mans MC 21 izdomāja ka jāšauj ar 2 patronām(itāļu 36gr 4 nr.) uzreiz!!! Taisnības vārdā jāsaka ka veči pēc tam to skaidroja ar to ka it kā es nē esot kārtīgi ieplecojis ieroci, varbūt tā arī ir, bet pīlēs tas mēdz gadīties bieži, ka jāsašuj neērti un uzreiz tāpēc nēesmu pārliecināts vai normālam ierocim tā jāuzvedas. BET Nr 2. Aptuveni pēc 25 šāvieniem laivā/ūdenī sāk birt neizšauta munīcija, pēc kā atkal ir jāpārvelk aizslēgs, ( pīle/Zose protams gabalā). BET Nr 3!!! Aptuveni pēc 35 šāvieniem izšautās čaulītes sāk sprūst pussizmestā stāvoklī!!! Oki! laivā vēl var izjaukt un tīrīt, kaut gan bail ka pirksti būs zili un laiva pilna detaļu. BET.4!!! Aukstā laikā ir pagrūti(sāpīgi) apieties ar to ieroci raustīt aizslēgu, lādēt....! Ierocis pirms medībām tiek kārtīgi iztīrīts un NEPĀReļots!!! Secinājums: Dzinēj medībām, ar lodi, praktisks un parocīgs ierocis, bet INTENSĪVĀS putnu medībās kur jāšauj 25+ patronas galīgi garām! Paldies dievam ka rosība ļāva iegādāties Benelli Supersport bez atgāzu gludo, kuru gan vēl nācies izmantot, bet klusā cerībā ka šādas problēmas nemocīs..:)
Sākumā mans MC 21 izdomāja ka jāšauj ar 2 patronām(itāļu 36gr 4 nr.) uzreiz!!!
.Ja tā ir ieroča vaina ,tad jānes pie meistera neievilkās belznis vai izdilusi sprūda,a varbūt Tu jauc ar IŽ man ar Toz ir bijis tā ka nospižās abi gaiļi.
BET Nr 2. Aptuveni pēc 25 šāvieniem laivā/ūdenī sāk birt neizšauta munīcija.
Ja domāji skrotis, tad tā ir patronu(pulvera) vaina.
BET Nr 3!!! Aptuveni pēc 35 šāvieniem izšautās čaulītes sāk sprūst pussizmestā stāvoklī!!!
Patronu(pulvera) vaina, vai atsperes,veči pārtaisa misiņa gredzenus zem atsperes kā īsti nezinu,bet visi šaudās,nesūdzās.
BET.4!!! Aukstā laikā ir pagrūti(sāpīgi) apieties ar to ieroci raustīt aizslēgu, lādēt....!
Nevajag čīkstēt.
MC ir viens no cimperlīgākiem pusautomātiem,tas ir fakts,bet tie kas ar MC ir apēduši suni ,baigi mīlē.
Slēpts
04.03.2010. 15:40
Ja esi likumpaklausīgs pilsonis, tad pusautomāts arī uz putniem zaudē divstobrenei ;). Ar divsobreni, kas aprīkota ar ežektoriem točna var paspēt ielādēt un izšaut otreiz, bet pusautomātam šķiet ka nē. Rezultātā divstobrenei 4 šāvieni, bet p-automātam trīs. :)
tagat pusautomātu lieto tikai putnu medībām!
.Ja tā ir ieroča vaina ,tad jānes pie meistera neievilkās belznis vai izdilusi sprūda,a varbūt Tu jauc ar IŽ man ar Toz ir bijis tā ka nospižās abi gaiļi.
BET Nr 2. Aptuveni pēc 25 šāvieniem laivā/ūdenī sāk birt neizšauta munīcija.
Ja domāji skrotis, tad tā ir patronu(pulvera) vaina.
BET Nr 3!!! Aptuveni pēc 35 šāvieniem izšautās čaulītes sāk sprūst pussizmestā stāvoklī!!!
Patronu(pulvera) vaina, vai atsperes,veči pārtaisa misiņa gredzenus zem atsperes kā īsti nezinu,bet visi šaudās,nesūdzās.
BET.4!!! Aukstā laikā ir pagrūti(sāpīgi) apieties ar to ieroci raustīt aizslēgu, lādēt....!
Nevajag čīkstēt.
MC ir viens no cimperlīgākiem pusautomātiem,tas ir fakts,bet tie kas ar MC ir apēduši suni ,baigi mīlē.