Tātad, ņemot vērā lielo ķeblīšu mešanu manā virzienā, paskaidroju par 7x64 kalibru!
1) stobra resurss - domāju, jautājumu nav!
2) lode viegla - vējš, noturība pret šķēršļiem!
3) ložu piedāvājumu klāsts! ņemot vērā, ka amerikāņi nemīl šo kalibru - amerikāņi lodes gandrīz neražo!
4) patronu klāsts Latvijā - ar dievu uz pusēm!
5) ... vienkārši nepatīk :):):)
Par mannlicher stobriem!
Austrieši pasūtīja IŽMAŠ vienu kravu provei, krievi nosūtīja, austrieši paskatījās, un.... aizsūtīja atpakaļ!
Krievi to liek IŽ-18 pārlauzenēs un saka, ka Mannlicher stpbri!!!! :):):)
A pirkt te optiku... Nu, latvieši jau bagāti ar X5, meršiem, lexusiem braukā, kāpēc gan naudu neizmest arī par optiku!!!
Jopcik bumbiņ!!! ČAĻI!!!!!!
Jūs man prasiet visu objektīvo pamatojumu, a paši????
"7x64 - labākais"; "Andi, nedirs - viss tavs teiktais fufelis, 7x64 - labākais"; "Tavi argumenti nepārliecina, 7x64 - labākais" utt utjp!!!
Da, bļin, nevienam neko nespiežu, uz absolūto taisnību nepretendēju, rakstu - IMHO!!!
A Jūs, kaut viens man pamatojiet, kāpēc 7x64 ir "da best"????? Argumentus, pie tam objektīvus un lai es ticētu!!!
Sorry, ka tik rupji, bet ir piektdiena, grūta nedēļa aiz muguras, slikts garīgais, a ierāvis vēl neesmu!!!
Labdien Aivar!No savas pieredzes varu ieteikt nekautrējies un ņem Browning pusautomātu ar Shirstone Gold optiku.Īsts darba zirgs un pietiekami precīzs,protams ja nepretendē būt starp tiem tālšāvējiem,kas šauj 500m odam acī.Pašam man ir Sako 75 un Browning Bar Boss.Sako 75 ir ļoti labs instruments,bet kad savainoju vilku,jo nepaspēju pārlādēt sapratu,ka vajag pusautomātu.Browning man ieteica čoms un ne mirkli nēsu nožēlojis.Tik mīksts un patīkams šāviens pat ar 30-06 kalibru un nav jabaidas par zilu aci no optikas.
andi ar kadiem kalibriem pats medij.cik noprotu pats piedalies ari macos.tad kalibram un stobram ir liela nozime.bet ierindas mednieks velas nopirkt normanu spico.es eju uz luri ar tiku t3 un leopold optiku 2,5x10x50 esmu loti apmierinats,ieklavos 2gadus atpakal 1200ls.dzinejmedibas ar kombineto kuram ir 30\06 kal un esmu apmierinats.un patronas 7x64 kalibram ir pieejams klasts labu labais.pats sauju ar normu akubons.loti labas.
nez, mans domāt tā - ja pērk pirmo spico, labāk tad ņemt kādu populāru un izplatītu kalibru, .308Win vai .30-06, kādu laiku pašaudīt un tad spriest - precīzs gana, bet atsitiens nepatīk, vai otrādi. Tad var arī sākt cepties par niansēm, kas ta nu būtu krutāks un piemērotāks, 7x64 vai 8x57. Ja iepriekš nav šauts, tad nav arī priekšstata.
Bet par pusautomātu gan laba ideja. Man kolēgam ir vācu Heckler&Koch SLB2000, 30-06 kalibrs, aparāts kantains un brutāls kā gaļasmašīna, bet nu pie pleca krīt vareni. Vismaz man. Čoms uzlicis Bushnell HoloSight kolimatoru un pārlaimīgs kā septiņi ziloņi. Abi verķi Zommerā dabūnami, kopējā cenā ap 1200-1300 Ls.
Mja visi savas plintes saslavejusi utt. Droso vari apskatit ari Blaser karabines un te cena nav vemaz tik liela. Man ir un patik.
Un ja godigi papeti kas ir no lietotiem letekiem irociem, jo ta pat pirmo nopirksi ne tadu. Medijot rodas parlieciba par to kas pasam ir vajadzigs un patik. Man bija ta ka pirma karabine bija un ir CZ. Pamediju kadu laiku un tad saku mejklet jaunu. Apcamdiju gandris visu kas musu veikalos apcamdams, gads pagaja un tad nopirku. Blaser R93 profesional. 30-06 ta lai labi krit. Optika ir doktors un tagad jaunajai sezonai ir leupolds iegadats pemeginasu tad zinasu kas un ka. Vel ja pazinam un draugiem ir dazadi ieroci paludz lai iedod izsaut. Tikai nekleusies vinos jo katrs reklames savu ieroci ka labako un vienigo perkamo. Paskaties ka Andis zemaka limena ieroci tkka reklame ka heymu un viss kas ir dargs ir slikts. Ja man butu nauda nopirku swarowski optiku. Ja nopirksi puslidz normalu ieroci (ne IZ18 utt) un normalu kalibru (tadu kuram visos veikalos ir municija) tad jau pamedit vares.
PS. Blaser ir labakais!
Par Keckler&Koch gana labs,bet man personīgi izpildījums labāk patika Brownigs.Šāvis esmu ar abiem un šķita,ka Brownings mazāk grib sist plecā.Līdz ar to var precīzāk izdarīt nākamo šāvienu.Par cenu.Nu protams kādu modeli izvēlas, ja ņem darbam nevis zīmēties,tad ~1000LS Shirstone Gold optika 3-10x56 = 460Ls viss dabūjams Hubertā.Ir vērts līdz Jēkabpilij aizbraukt un apskatīties.Optiku klāsts vien ir ko vērts.Un galvenais būsiet gaidīts, nevis kā dažā veikalā traucējoš eliments.
1) stobra resurss - domāju, jautājumu nav!
2) lode viegla - vējš, noturība pret šķēršļiem!
3) ložu piedāvājumu klāsts! ņemot vērā, ka amerikāņi nemīl šo kalibru - amerikāņi lodes gandrīz neražo!
4) patronu klāsts Latvijā - ar dievu uz pusēm!
5) ... vienkārši nepatīk :):):)
Par mannlicher stobriem!
Austrieši pasūtīja IŽMAŠ vienu kravu provei, krievi nosūtīja, austrieši paskatījās, un.... aizsūtīja atpakaļ!
Krievi to liek IŽ-18 pārlauzenēs un saka, ka Mannlicher stpbri!!!! :):):)
A pirkt te optiku... Nu, latvieši jau bagāti ar X5, meršiem, lexusiem braukā, kāpēc gan naudu neizmest arī par optiku!!!
Jūs man prasiet visu objektīvo pamatojumu, a paši????
"7x64 - labākais"; "Andi, nedirs - viss tavs teiktais fufelis, 7x64 - labākais"; "Tavi argumenti nepārliecina, 7x64 - labākais" utt utjp!!!
Da, bļin, nevienam neko nespiežu, uz absolūto taisnību nepretendēju, rakstu - IMHO!!!
A Jūs, kaut viens man pamatojiet, kāpēc 7x64 ir "da best"????? Argumentus, pie tam objektīvus un lai es ticētu!!!
Sorry, ka tik rupji, bet ir piektdiena, grūta nedēļa aiz muguras, slikts garīgais, a ierāvis vēl neesmu!!!
Bet par pusautomātu gan laba ideja. Man kolēgam ir vācu Heckler&Koch SLB2000, 30-06 kalibrs, aparāts kantains un brutāls kā gaļasmašīna, bet nu pie pleca krīt vareni. Vismaz man. Čoms uzlicis Bushnell HoloSight kolimatoru un pārlaimīgs kā septiņi ziloņi. Abi verķi Zommerā dabūnami, kopējā cenā ap 1200-1300 Ls.
Un ja godigi papeti kas ir no lietotiem letekiem irociem, jo ta pat pirmo nopirksi ne tadu. Medijot rodas parlieciba par to kas pasam ir vajadzigs un patik. Man bija ta ka pirma karabine bija un ir CZ. Pamediju kadu laiku un tad saku mejklet jaunu. Apcamdiju gandris visu kas musu veikalos apcamdams, gads pagaja un tad nopirku. Blaser R93 profesional. 30-06 ta lai labi krit. Optika ir doktors un tagad jaunajai sezonai ir leupolds iegadats pemeginasu tad zinasu kas un ka. Vel ja pazinam un draugiem ir dazadi ieroci paludz lai iedod izsaut. Tikai nekleusies vinos jo katrs reklames savu ieroci ka labako un vienigo perkamo. Paskaties ka Andis zemaka limena ieroci tkka reklame ka heymu un viss kas ir dargs ir slikts. Ja man butu nauda nopirku swarowski optiku. Ja nopirksi puslidz normalu ieroci (ne IZ18 utt) un normalu kalibru (tadu kuram visos veikalos ir municija) tad jau pamedit vares.
PS. Blaser ir labakais!