Šodien vārdadienu svin Vidmants, Edmunds, Edžus, rītdien - Valters, Renārs
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - kādu ieroci ieteiksiet ?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 28 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 12.09.2012. 15:11

ivans
Pēdējo reizi manīts 2009-02-01 13:55
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
01.03.2008. 23:24
Ilgvar Zihmani, pārtulko latviešu valodā savu pēdējo komentāru. Un sevišķi par to plauktiņa temperatūru.
ivans
01.03.2008. 23:40
Juri Koks, es nerunāju par konkrētu summu, es to rakstīju piemēra pēc. Vēlreiz uzsveru!!!!!!!!!!!!!!!! ka cena nav kritērijs ieroča - optikas komplektēšanai. Vai vēlreiz vajadzēs atkārtot?
Ilgvars
Ilgvars
Pēdējo reizi manīts 2026-07-28 22:36
Lietotāja statuss: Guru
Atrašanās vieta: Rīga, Gulbene un pēc vajadzības
Suņi: nav
Medību trofejas: 11
01.03.2008. 23:43
pēdējais komentārs bija domāts kā iepriekšējā papildinājums. Un Sauer 202 maksās dārgāk nekā Sako, Tikka, Browning vai 700. remingtons. Ja cilvēks tomēr vēlēsies piemaksāt starpību, tad tā ir viņa darīšana.
Ilgvars
Ilgvars
01.03.2008. 23:46
ivan, tu taču nepirksi 202. zaueru un neliksi viņam virsū Jahtijakt, ZOS vai citu mēslu?... Dabiski, ka cena nav kritērijs, bet jāprot tak samērot ieroča un optikas cenas. Optikas cena Štatos nav piemērs, mums te tirgus, salīdzinot ar viņējo, ir 0,0štrunts. Peace.
ivans
02.03.2008. 00:27
Ilgvar, es tevi nesaprotu. Tikko Tu atzīsti, ka cenas nav kritērijs, tūlīt stāvi par to, ka vajag samērot cenas. Pričom te cenas? Kas tas par orientieri? Ko tas Tev dod??? Tu ko cennikus esi salīmējis uz karabīnes un optikas, ejot medībās? Un Tev ir svarīgi, lai tiktu ievērotas mistiskās proporcijas? No kurienes tu rāvi, ka es gribu uz Sauer 202 uzlikt Jahtijaht vai ZOS, vai citu mēslu? Tu gribi pateikt, ka Saueram es uzlikšu LEUPOLD VX-III un izskatīšos smieklīgi salīdzinājumā ar tavu Sauer 202 + SCHMIDT&BENDER vai SWAROVSKI vai KAHLES? Kur būs tavs ieguvums un mans zaudējums? +/- 20 minūtes krēslā? Tas viss ir pupu mizas, deļ tā man nav jāpārmaksā vairāki simti.
Ilgvars
Ilgvars
02.03.2008. 00:43
eh... Es ar laikam nesapratu tavu dziļo domu, ivan.
Ir solīds kungs. Šo to var atļauties, jo medī ar Beretta Onyx. Spicā viņam līdz šim vēl nav bijis, vai nu mazums, kāpēc. Viņš vēlas nopirkt normālu ieroča un optikas kombināciju, bet notērēt ne vairāk par 2000 Ls. Mans uzskats - jāņem normāla optika, kas attiecīgi maksā, lai vēlāk, ja kalibrs nepatīk, pie viņas varētu pielikt citu ieroci. Nesaku, ka tai obligāti jābūt Kahles vai Nightforce. Ja kungam, cauri skatoties, labāk simpatizē Zeiss vai Leupold, nevis Shirstone, tad lai pērk tos. +/- 20 minūtes krēslā arī nav maz. Vispār šī diskusija jau aiziet uz citu tēmu, par optikas izvēli.
ivans
02.03.2008. 01:58
Pirmkārt, Ilgvar Zihmani, cilvēka vārds ir rakstāms ar lielo burtu!
Otrkārt, savos pēdējos komentāros tu pinies pats savā neziņā un nesaprašanā, ko jēdzīgu pateikt.
Treškārt, nav jēgas gaidīt kaut kādus sakarīgus ieteikumus priekš jaunajiem kolēģiem, no tādiem, kam pret ieročiem ir tāda pati attieksme kā pret mobilajiem telefoniem (mainīt pusgadā reizi un, galu galā jēgas kopumā nav nekādas).
Vai jūs esat padomājuši par to, ka mēs arī kādreiz paliksim par veciem medniekiem, un vai par kādu no mums arī nākamā paaudze varēs teikt: lūk tas onka gan ar to savu verķi dod, ka ir apbrīnas vērts?
Tas var izdoties tikai tad, kad ieroci iegādājas un iemīl uz visu mūžu un attiecas kā pret dzīvu būtni, kam ir dvēsele. Ir ne mazums piemēru, kad vienam medniekam medījums krīt uz vietas, bet citam pēc analogiska trāpījuma, parasti nekrīt un tālu visiem jāskrien pakaļ. Kaut kas jau zem tā visa stāv...
Iesaistījos šajā diskusijā tikai tamdēļ, lai pievērstu jaunā mednieka uzmanību uz izvēles pamatkritērijiem un aicinātu septiņpadsmit reizes patstāvīgi pārdomāt, lai beigās izdarītu savu vienīgo un pareizo izvēli. Nevienam neko pierādīt netaisos.
Ilgvars
Ilgvars
02.03.2008. 13:24
Pirmkārt, Ivan Ivanov, nav ko stresot. Otrkārt, uzraksti arī savu lietotājvārdu ar lielo burtu, citādi tas man lika drusku apjukt.
Treškārt, vai tas kas slikts, ka mednieks nopērk pirmo karabīni, dabū izpratni, kas tas vispār ir par zvēru, pēc tam nolemj to pārdot, tad nopērk ko labāku un tad šauj ar to visu mūžu? Ierocis jau nav pielaulāta sieva. Piemēram, man kolēga kā pirmo karabīni nopirka .308Win. kalibra TOZ-122, pašaudīja, apburzījās, tad pārdeva, iegādājās vietā H&K pusautomātu un to nu gan tagad nedomā nomainīt. Es jau arī netaisos savu viedokli nevienam uzspiest.
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
02.03.2008. 14:59
tā neko tēma panesusies. nav tā lieta ielikta tikai tehniskos parametros un brendos.tā plintīte ir arī tā mīļi un emocionāli,īpaši un personīgi, var apčubināt un šad tad paslavēt...un sarāt,ja šauj ne tur,kur saimnieks domā.ij pretī nerunā.a var pa laikam pret jaunu un skaistāku samainīt bez liekas brēkas,un kāpēc gan nē.attīstība notiek ,ražotāji un tirgotāji regulāri kaut ko piedāvā.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-05-15 15:31
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Riga
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: Blaser R93
Suņi: Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 6
02.03.2008. 15:20
2 ivans!
Es sobrid uz tiem vecajiem medniekiem kas sauj ar vecu krievu pagali un stasta ka tas ir labakais ierocis utt. skatos ar lidzjutibu un sapratni. Ne vini precizi sauj ne nu kaa. Reti kurs no vecajiem medniekiem sausanas pasakumos parada kadu rezultatu. Nu ja vini dzivoja cita laika un tani bija citas iespejas. Kada pagale gadijas ar to medija un viss.
Mulkigak bus tad ja Tu ka vecs mednieks busi savis visu muzu ar vienu plinti, piekuras busi pieradis utt, bet isteniba vina nav ne tik laba ne nu kaa. Ir jamegina jaeksperimente lai panaktu labaku rezultatu medibas un varbut sporta. Es ari esmu nopircis citu karabini(veca gan vel ir prieks mazajiem sveriem) ar kuru esmu apmierinats, bet es nekad nesaku ka ar sito medisu visu muzu. Paradisies iespeja pamainit paskatisos varbut tikai intereses pec pamainit. A varbut ta ir labaka. Tiesi ta es esmu izdarijis sobrid ar optiku. Visu laiku mediju ar doktoru, tagad nopirku leupoldu uzliksu uzvasaru un pameginasu. Tiri intereses pec. Var mainit gan optikas gan plintes un pirkt klat utt. Tas musdienas ir normali un paies laiks lidz atradis kas ir tas kas apmierina prasibas pret inventaru.
Vardu rakstiju ar mazo speciali, jo ja cilveks ta sevi ir pieregistrejis tad ta ari ir.