Šodien vārdadienu svin Vidmants, Edmunds, Edžus, rītdien - Valters, Renārs
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - kādu ieroci ieteiksiet ?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 28 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 12.09.2012. 15:11

Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2020-07-13 20:35
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
29.02.2008. 20:43
Nevaru nepievienoties Andim. Nesaprotu ko jūs atrodat tanī 7x64? Popularitātes/munīcijas,ložu izvēles/patronas cenas/stobru pieejamības ziņā viņš ir tālu aiz 308, 243, 30-06, 6x55, utt.utjp. Ļoti nepopulāra patrona. Nesaprotu kapēc jāierobežo sevi jau stobra pirkšanas brīdī? Ja sadomāsiet lādēt patronas paši, arī tad sapratīsiet ka esat iekūlušies dziļi d1rsā ar apakaļejošu datumu. Vispār šis ir pirmais forums kur redzu ka kāds uz jautājumu, kuru patronu izvēlēties?, atbild 7x64!!
Arī gribētu zināt tos lielos plusus :) patīkams atsitiens? taisna trajektorija? atļaušos pasmaidīt :)))
Kā jau rakstiju citā tēmā, ja cilvēks ļoti daudz šauj tad svarīga ir patronas cena un atsitiens, bet ja šauj reti (medībās), tad nav svarīgs ne pirmais ne otrais faktors.
Man nav nekā personīga pret 7x64, ja cilvēks viņu izvēlas - OK, bet ja viņu iesaka kā labāko, tad es nesaprotu argumentus.
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
29.02.2008. 20:46
sako 75 kal 30-06spr. lietoju un iesaku precīzs un kvalitatatīvs ierocis,tikka 222rem lietoju labs vienkāršs darbarīks sīkmedījumiem,trenniņiem.sauer202 kal 6,5x55SE medību/sporta lietoju sporta tālšaušanai,reizēm medībām.ļoti precīzs un labi izgatavots ierocis,neliels atsitiens.saueru iesaku .finn clasic 30-06/12kal ir lietoju reti medībām,biežāk pasportoju ar gludstobru.manuprāt kombinētā ieroča izvēle ir ļoti jāapdomā.nu nav viš nekāda rozīne dzinējmedībās,tās drīzāk ir divas dažādas kopā saliktas vienstobrenes ar visām to ekstrām.ja varbūt vienīgi rudenī dīķmalā grib pašaut pīles un aļņus.merkel KR1 nelietoju,esmu taustījis,pētījis,gar vaigu berzējis,bet nenopirku.nevarēju īsti sadzīvot ar laides satvērienu.uzskatu merkeli par izcilas kvalitātes ieroci.ja der pie pleca ,tad noteikti iesaku.
Juris
Juris
29.02.2008. 20:49
Jā, vēljoprojām ceru ka kāds ar to taisno trajektoriju un patīkamo atsitienu atbrauks uz varminta vai snaipinga mačiem un parādīs visiem - kur vēži ziemo :D
Viesturs
Viesturs
Pēdējo reizi manīts 2026-02-20 06:45
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga=>Kuldīga&Gulbene
Aprīkojums: 12k & 30-06
29.02.2008. 20:59
Lai Aivaram vēl vairāk sajauktu galvu atgādināšu, ka ir koka un sintētikas laides.
Plinte ar skaistu riekstkoka laidi pie reizes ir arī laba rotas lieta vīrietim.
Plinte ar plastmasas laidi ir praktiskāka un lētāka, bet naf tā smukuma.
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2020-09-20 11:25
Mednieku organizācija: MK Dzirnavnieks
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: 8 sezonas
Aprīkojums: Sauer 202 Classic 7x64 Schmidt & Bender Zenith 2,5-10x56; Beretta White Onyx 12 cal.
Suņi: Angļu seters
Medību trofejas: 8
29.02.2008. 21:33
Vīri ! Nu nemaz necerēju uz tādu atsaucību un diskusiju :) Paldies vēlreiz visiem par viedokļiem. Galvu jūs man esat sajaukuši pamatīgi :) Es nešaubos, ka katram no jums ir sava taisnība. Un kā lai nemīl un neslavē SAVU ieroci ?
Man draugs pret savējo izturas saudzīgāk kā pret sievu :) Un esmu pārliecināts, ka medīt noteikti var iet ar katru ieroci. Ja mīl medības. Marka un tai atbilstošā cena droši dod zināmu komforta un labsajūtas līmeni... Tomēr, man ir draugi, kas nevar atļauties hi-end jaunus stobrus, toties man viņi ir paraugs kā lieliski mednieki. Vēlreiz paldies ! Noteikti vēl 100 x pārlasīšu jūsu viedokļus, pakonsulēšos ar pārdevējiem, pataustīšu pats un tad centīšos izdarīt to SAVU izvēli. Bet, vispirms, novēliet man mazliet veiksmi 5.marta eksāmenā :)
Juris
Juris
29.02.2008. 21:39
Šau garām!
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
29.02.2008. 21:42
trinos jau par to tālšaušanu,līdz 300m ir saprotama šaušana,tālāk,tas ir ļoti nopietns pasākums.uz pašreizējo mirkli pietūkst ekipējums un trenniņpiešaudes.
D
Pēdējo reizi manīts 2013-02-19 21:22
Lietotāja statuss: Lietotājs
29.02.2008. 21:57
njem .308 WIN.
Man ir kombinetais shaja kalibra un ir tiiri labs. Tagad ostos kaut ko varmintam, ja njemshu amerikani, tad bus jasamierinas ar istu varminta kalibru ( .423 WIN vai 22-250). Ja izvele kritis kam pieejams 6.5X55 SE tad noteikti sho, jo ja pats lade lhoti labs !
Slēpts
29.02.2008. 22:19
Nu vīri tik kritiski izsakās par 7x64, ka nevaru nepakomentēt. Patronu izvēle veikalos - vairāk kā pietiekama (kā jau minēju citā tēmā, tad medībām nav nepieciešams vairāk par 2-3 veidu viena kalibra patronām). Par to "mīksto" atsitienu - tā ir taisnība.
Vienāda svara lodēm gan 30-06, gan 7x64 ir praktiski vienāds sākuma ātrums, tacu 100m distancē 30-06 stipri zaudē 7x64 (ātrumu zaudē daudz straujāk). Medībās, īpaši jauniem vītņstobru lietotājiem, tas nav mazsvarīgi, jo atvieglo tēmēšanu (līdz 100m nav nepieciešāms apsteigums un skrejošs medījums nav jāšauj tālāk par minēto distanci).
Protams, ka šis kalibrs nebūs populārs sporta šāvēju vidū, jo munīcija ir pietiekami dārga, bet mēs tacu pirmkārt esam mednieki un tikai pēc tam sportisti (un arī ne visi).
Nesaku ka 7x64 ir vislabākā izvēle, tacu iepriekšējie negatīvie komentāri mudināja uzrakstīt kautko pozitīvu.
Lieki piebilst, ka pats lietoju šo kalibru :)
Un vēl kas, neviens no iepriekšējajiem komentētājiem nav painteresējies kādus dzīvniekus Aivars grasās galvenokārt medīt ar vītņstobru, lai vispār varētu sākt runāt par piemērotiem vai nepiemērotiem kalibriem.
Imants
Pēdējo reizi manīts 2011-08-18 16:59
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: Titan 6 Iz 12 Toz 34
29.02.2008. 22:19
Nu mans a beidzot atkal pie jums. Man ir 7x64 nesaku ka labākais kalibrs, bet par to munīcijas izvēli es nezinu. Jūs katrreiz ar citu munīciju šaujat, ka vajag baigo izvēli? Šauju ar Nosler Accubond ,Oryx un S&B FMJ un medībām pietiek. Par sportu tā jau cita runa.
Tākā no manas puses kalibrs 7x64. Ja līdz 2000 ls tad ņem SAUER un netā pasūti optiku Leupold vai ko citu. Nu man cik varēju atļauties ir Titan 6
ar Leupold VX III. Nu Docters kā jau Andis teica priekš savas kvalitātes pa daudz prasa. Tas mans viedoklis.