Cūkai tā ēšana ir nosacīta!
Ja būs izbērts graudu maiss-ēdīs no maliņas, bet ja 10 maisi-kāps uz čupas un raks-varbūt apakšā labāki!
Tāpat noteikti ir arī ar tiem ruļļiem - plēš visus kopā, bet apēd tikai mazu drusciņu!
Nu kā kurā pusē tās cenas!!
Dzirdēju ka vienā LV pusē 1 ha graudaugu nopļaut vid 10 LVL izmaksā, bet mūsu pusē zemāk par 30 LVL pat nemēģini runāt lai nopļautu. '
Pat ja 10-14 lvl, vari iedomāties cik tad to rulonu apdrijuši ir???? Man tak prāts neaptver to skaitu!!!!
Edgar - kādi 40 Ls???
Cik es zinu-tie kas ir sapirkuši tehniku un tin skābbarību tā teikt haltūru veidā, tad rullis izmaksā no 10-14 Ls!
Pašizmaksa - 5 Ls! - tā man teica cilvēks, kurš tin tikai priekš saviem lopiem!
Ja vidēji paskaita cik maksā skābbarība, tas ir pie mums 40 lati tad ko rukši apēda 500 rulonus, tad tiešām jautājums cik to rukšu tur ir, tūkstoši vai???
Jāni Lūsi, cūkas barības meklēšanā var pat desmitus km aiziet no patstāvīgās dzīves vietas :)
Jāni Vītol, un tāpēc arī mednieki ķerstīs šo zemnieku par tādām izdarībām, protams ja tikai viņš nav šī kolektīva biedrs.
Es esmu zemgalietis. Tāpēc ar vārdu "zemnieki" saprotu īstos zemkopjus, nevis tos, kuri skata pēc kaut ko iesēj. Nevajag spriest par tēmām, kur nojēga maza. Katra sēšana maksā lielu naudu. Zeme jāsastrādā, jāmēslo, jāsēj, jāmiglo, jākopj, galu galā kaut kas arī jānovāc. Tāpat mežmalā, lai, kaut ko nošautu sēj tikai āksti nevis zemnieki. Iespējams, ka aizskāru sāpīgas vietas, bet nu vairs neko darīt. Starp citu cūkas, lai paēstu, apmeklē arī tos laukus, kuri ir 1 - 2 km tālu no mežmalām.
Māri Markov, speciāli tev! Man domāt, ka minimālais platības ierobežojums vajadzīgs tikai lai būtu, kur piesaistīt maksimālo nomedījamo dzīvnieku skaitu, tipa atļaujas. Medībām uz cūkām tie krustu, šķērsu savstarpējie medību tiesību nomas līgumi nafig nav vajadzīgi. Tolka ta no tiem? Jāzin tikai mednieku skaits uz noteiktu platību: platību īpašnieki - mednieki, platību nomnieki - mednieki. Tad tie arī to zvēru skaitu arī regulē uz laukiem un mežiem. Valstij piederošajās medību platībās varētu būt cita kārtība.
Īstenībā tā tēma ir atsevišķas un padziļinātas diskusijas vērta. Bet ar noteikumu - tikai par tēmu un bez savstarpējas apdiršanās.
Atvainojos par prasto muti!
Ja būs izbērts graudu maiss-ēdīs no maliņas, bet ja 10 maisi-kāps uz čupas un raks-varbūt apakšā labāki!
Tāpat noteikti ir arī ar tiem ruļļiem - plēš visus kopā, bet apēd tikai mazu drusciņu!
Dzirdēju ka vienā LV pusē 1 ha graudaugu nopļaut vid 10 LVL izmaksā, bet mūsu pusē zemāk par 30 LVL pat nemēģini runāt lai nopļautu. '
Pat ja 10-14 lvl, vari iedomāties cik tad to rulonu apdrijuši ir???? Man tak prāts neaptver to skaitu!!!!
Cik es zinu-tie kas ir sapirkuši tehniku un tin skābbarību tā teikt haltūru veidā, tad rullis izmaksā no 10-14 Ls!
Pašizmaksa - 5 Ls! - tā man teica cilvēks, kurš tin tikai priekš saviem lopiem!
Interesanti,cik daudz jābut meža cūkām lai noēstu tādu lērumu skābbarības!?
Jāni Vītol, un tāpēc arī mednieki ķerstīs šo zemnieku par tādām izdarībām, protams ja tikai viņš nav šī kolektīva biedrs.
Īstenībā tā tēma ir atsevišķas un padziļinātas diskusijas vērta. Bet ar noteikumu - tikai par tēmu un bez savstarpējas apdiršanās.
Atvainojos par prasto muti!