Šodien vārdadienu svin Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds, rītdien - Uvis, Gints
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - 223 Rem pusautomāti

Valdis
Pēdējo reizi manīts 2012-01-31 12:57
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: pie dabas
Medību stāžs: 15
Aprīkojums: ...lielākais
Suņi: 2 kuces
Medību trofejas: 4
31.03.2010. 10:13
kurš ta var izlasīt kaut pusi no šiem komentiem un nedomāju ka jēga tos lasīt. argumentus un faktus tāpat labi ja retais raksta un vēl mazāk kāds tos pēctam lasa, tikpat labi var nelasīt/nepiedalīties diskusijās par tēmu ".30-06 vs .308". bet ir jau reizes, kad darbā nav ko darīt un kompītis brīvs...
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2012-12-05 20:21
Lietotāja statuss: Lietotājs
31.03.2010. 08:44
Vīri, neesat nūģi!
Lai tik raksta, ir ko palasīt:))))))
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
31.03.2010. 02:45
Mja - čuķ pa skarbu, mandomāt. Ir jau tie komenti reizēm vairāk no daiļliteratūras žanra, taču, vienmēr pastāv lieliskā opcija - nelasīt :)
"buģem žiķ družno" :D
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
30.03.2010. 22:18
Veči - velti jūs Edžum sabraucāt augumā. Katram ir tiesības uz savu viedokli. Priekš tam jau forums domāts.
Igors
Igors
Pēdējo reizi manīts 2016-06-23 03:18
Atrašanās vieta: raņķi
Medību stāžs: 1988g.
Medību trofejas: 1
30.03.2010. 21:57
Viena doma šeit ir pareiza.Tie kas daudz šāvūši bebrus ar maseni sāk saprast ka tas ir par švaku un tāpēc skatās uz223.Doma cēla- nav jau smuki šaudīt pa zvēru kas ļoti cieš vēl un vēl un kaut kur viņam trāpīt un priecāties kā es vareni šauju.Kad paņemsiet jaudīgaķu ieroci un pamēģināsiet varbūt tā pusautomāta funkcija vairs diez ko svarīga neliksies...
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
30.03.2010. 14:06
:)
Ok vairs tad nerakstīšu ja jau nepatīk :) Pāris vārdi un viss!!! Tālāk lai domā kā velas :)
Jauku dienu :)
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2024-04-20 20:59
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
30.03.2010. 12:30
Nezinu kā tu bet kā jau rakstīju es pastāvīgi cenšos pilnveidot savu praksi un pieredzi un arī pierakstu šeit forumā

Tad redz kāpēc jau krietnu laiku nepamet sajūta, ka lasu nevis vienkārši Kecu Edgara sarunu šova tekstus, bet gandrīz vai publisko dienasgrāmatu. Nu ko, izcils izziņaas materiāls, jo īpaši, ja jātiek skaidrībā kuras tad ir dullākas, brunetes, jeb rudmates.
Un Edgar, nu nevajag jau uzreiz katru otro teikumu obligāti pārvērst par dvēseles kliedzienu, pilnīgi pietiek ar vienu izsaukuma zīmi teikuma beigās. :)
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
30.03.2010. 11:53
Par otru nevarēšu pateikt, jo tas kurš šāva tagad ārzemēs, bet par vienu modeli gan tas ir Remingtons, vairākas paziņas kas vēlējās šos pusautomātus iegādāties, pēc piešaudes atdeva atpakaļ veikalam, jo pēc kāda 3 šāviena sākās vienkārši lodes izkliede. pie tam ļoti nežēlīga izkliede. Ar kādām patronām šāvā, tās bija Sako svars bija vai nu 10.9 vai nu 11,9, tieši neatceros. Citi gan nepateikšu ar kādām lodēm mēģināja piešaut karabīni.
Bet var būt brākis trāpīja, bet arī loģiski domājot ka diez vai daudziem bija brākis trāpījis!!!!
Ivar tādi kā tu, es un vēl daži mednieki, nav daudz kas eksperimentē ar to visu ko mēs nodarbojamies. Cits labi ka reizi gadā pārbaudīs vai optika nav nosista un izšaus pāris reizes uz 100m , bet tādi kā mēs pastāvīgi būsim kustībā un eksperimentēsim ar dažāda veida munīciju, trajektoriju un citām medību lietiņām. Pagaidām vēl nav aizdājuši līdz tam ka jāmaskējas kā karavīram, bet cik jau palika ka maskēsimies, pirksim pretsmaržas dezikus, krāsosim seju un rokas, lai mazāk būtu redzami :)
Nezinu kā tu bet kā jau rakstīju es pastāvīgi cenšos pilnveidot savu praksi un pieredzi un arī pierakstu šeit forumā. Jā es arī varu kļūdīties, tāpēc neapbižojos ja kād kaut ko pieraksta vai pielabo. Citiem protams ir vēl lielāka pieredze un būs ko priekšā pateikt!!! Un pirms kaut ko rakstīt es pārbaudu vai arī uzticos jau pārbaudītiem kolēģiem :)
Protams kā saka cilvēcīgi ir kļūdīties :)
Slēpts
30.03.2010. 11:19
Edgar.
Walther optika ir novietota ļoti augstu virs stobra un tieši tāpēc lodes trajektorija ir ar lielu nobīdi.
Protams labi ka iesaki ko man darīt, no pieredzējošu kolēgu padoma neatsakos:
"Es vienreiz intereses pēc izliku mērķus uz 50m 100m 150m un 200m šaujot no balsta apmēram izskaitļoju lodes balistiku un ar aci atmiņā atzīmēju apmēram cik augstu ir jāceļ, lai lode trāpītu mērkī"
Bet gribu paskaidrot , ka ar savu walterīti esmu izšaudījis gana daudz patronu robežās no 15/30/50/70/ 100 metriem ne tikai VIENU reizi kā TU un tieši tāpēc zinu, kā lode krīt. un nevis ar aci- bet gan atbilstoši optikas krustam esmu atzīmējis , kur kādā distancē ir jātēmē. Arī lāzera tālmērs man ir- un vietās kur bieži medīju viss jau ir samērīts.
Par Tavu pieredzi visās jomās drīz jau leģendas varēs stāstīt- šis piemērs vien ir Experta viedokļa vērts: "Vēl ir tas ka daudziem pussautomātiem pēc kāda 3-5 šāviena sāk vienkārši svaidīt patronas, to ir piedzīvojis ne vien viens kolēģis kas vēlējās iegādāties pussautomātu, bet vēlāk atteicās. Protams ne visiem tas notiek, bet ir tādi modeļi un pie tam ne lētie modeļi!!!!"
Varbūt vari arī pats pastāstīt, ar kādu pusautomātu, šāvi ar kādām patronām, pielicis klāt mērķi- lai nav pārpratumu? Un ka tieši patronu izkliede bija par iemeslu , lai atteiktos no pusautomāta iegādes.
Tiešām izskatās , ka gribi paņemt uz komentāru masu...