Šodien vārdadienu svin Dzintara, Dzintars, Dzintra, rītdien - Persijs, Vaida, Klaudija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - 223 Rem pusautomāti

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 29 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 31.03.2010. 10:13

Ansis
Ansis
Pēdējo reizi manīts 2010-04-15 11:16
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Baloži
Aprīkojums: nazis
29.03.2010. 18:11
pilnīgi piekrītu edgara viedoklim! Tiešām daudz nostrādā psiholoģija, ja ar kloķi piedomāsi pie nomērķēšanas, varbūt vispār par šāvienu, tad ar kloķējamo vēl varēs ''izlabot'' savu kļūdu!
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
29.03.2010. 13:39
Atkal mūžīgā cīņa pusautomāts un kļokējamā.
Pusautomāts ir laba lieta, kad netrāpi ar pirmo šāvienu vari droši veikt otru šāvienu. Vēl liels plus ir tas ka izšaujot pirmo šāvienu un tu redzēji kur lode aizgāja vari droši peregulēt un atkal veikt šāvienu.
Nesaukšu mīnusus, liels mīnus ir tas ka ja cilvēkam aizveras širmis pie šaušanas, tad tas ir ļoti slikti pie pusautomāta, esmu dzirdējis tādus stāstus ka daži jau grasās iegādāties 20 patronu aptveri, jo redziet jau 10 par maz. Tas laikam kaut ko nozīmē!!! Otrs pusautomātam ir tas ka tu nepārzini reālo situāciju, bet tikai močī un močī pa to dživnieku, bet kas notiek tālāk dzīvniekam priekšā to daudzi neredz.
Pusautomāts ir ļoti rijiīgs pret patronām. Vēl ir tāda kā psihologija. Ja man ir klokējama es mēģinu izdarīt vienu, bet precīzu šāvienu, bet ja man ir pussautomāts, tad uzreiz liek automātiski smadzenes domāt, aga ja netrāpīšu ar pirmo tad ar otro 100% trāpīšu. Vēl pie mūsu likumdošanas es pusautomātā varu ielādēt tikai 3 patronas, toties kloķējamā cik vien atļauj patrontelpas ietpilpība!!!
Nu tas tā ko es saskatu pusautomātos negatīvu!!!! Vēl ir tas ka pusautomātiem ir jāpiemeklē ne tikai tā munīcija kas labi trāpa kur tēmē, bet arī lai patrona pēc šāviena ar nepaliktu patrontelpā. Vēl ir tas ka daudziem pussautomātiem pēc kāda 3-5 šāviena sāk vienkārši svaidīt patronas, to ir piedzīvojis ne vien viens kolēģis kas vēlējās iegādāties pussautomātu, bet vēlāk atteicās. Protams ne visiem tas notiek, bet ir tādi modeļi un pie tam ne lētie modeļi!!!!
Ja man būtu iespēja tad es gribētu pussautomātu bisi, jo uz pīlēm uz zosīm laba manta.
Vēl pie kloķējamās ātri pieradu un pat neatraujot no pleca varu veikt pārlādi un izdarīt otru šāvienu. Ar maseni gan nesanāk tāds prikols, jo maziņš miniatūrs aizslēgs, kā arī nedaudz aizķeras, bet tā pa lapsu 100 m garā distancē droši varu izdarīt 3-4 šāvienus no vietas. Kā teica veicas deduška Ļeņins, u4itsa u4itsa i je6o raz u4itsa :)
Pats neko pret pusautomātiem nesaku, katram savs patīk, vienam patīk māte, citam meita,. Cik būs mednieku tik arī viedokļu!!! Ļoti daudz esmu pašaudījies savā laikā ar kalašu un ak-4. viss vairāk iepatikās šaut ar puļemot kalašnikova, 40 patronas pāris sekunžu laikā. Izjūtas nekādas, tikai čiks un viss aptvere tukša. Toties no 40 šāvieniem labākais bija kolēģim trāpījuma blīvums uz 300m tikai 6 trāpījumi, pārejie aizgāja nezin kur!!!
Ja gribi reāli atrauties medībās, tad jāizaudzē trušu baru, jāizlaiž tos baroties, ņem pussautomātu un močī uz nebēdu, kamēr gļuki nesāksies. Viens stāstīja vēl vecajos laikos vienreiz ar ložmetēju kā parādīts video šāva pa mērķiem un izgāja alnis. Kā bija krievu laiki, nu davaj, zupai nomedīsim.Rezultātā, pēc nelielas kārtas ko varēja paņemt no aļņa tas bija viena kaut cik vesela priekšējā lāpstiņa un neliels aizmugurējās ciskas gabals, pārejais vienkārši tika suņiem sabarots. Kā saka čoms azartā iegāja :)
Labs piemērs kāpēc es minēju par to psihologiju ka viens šāviens ir tēmēts šāviens ir bisei vienstobrene un divstobrene :)
Arnolds
Arnolds
Pēdējo reizi manīts 2025-06-19 13:53
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
28.03.2010. 20:46
Arni,tas par to plastmasu un metālu .
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2025-12-02 17:20
28.03.2010. 20:41
Un Merkel SR1 par 990 Ls.
Gatis
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2025-12-02 17:20
28.03.2010. 20:39
Hubertā ir nopērkami pavisam normāli pusautomāti ar kal 223Rem.
H&K SLB2000+ par 790 Ls.
Gatis
Arnolds
Arnolds
Pēdējo reizi manīts 2025-06-19 13:53
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
28.03.2010. 20:39
Arni-paēdušai pelei milti rūgti!
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
28.03.2010. 19:35
Venti - pirmkārt, .22lr man kā reizi ir kloķene, tā kā es ne uz ko nepaļaujos, tikai empīriski esmu pārliecinājies, ka p/a rullētu labāk, jo čoms ar walter g22 paspēj tēmēti izšaut 3-4 reizes, kamēr es 2. Vēlreiz atkārtošu: tēmēti, nevis vispār izšaut.
Otrkārt, tā frāze vienkāršoti ir tāda, ka gan man, gan Tev, gan arī traktoristam Feģam ir tiesības uz savu viedokli un rīcību, un, kamēr tā ir likumīga, tikmēr nevienam nav tiesību uzspiest savu viedokli. Vismaz ne tajos jautājumos, kas skar aprīkojumu. Vēl vienkāršāk pārfrāzēt laikam nesanāks, bet nu - cerams, šoreiz ir saprotams? :)
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
28.03.2010. 17:12
Venti,pa rumpi šaut bebram,tiešām ir stulbi,pat ar Tavu pieredzi.
Māris
Māris
28.03.2010. 16:37
Jāni,es domāju situācijas un attālumus savu kolektīvu teritorijās.Ak,jā,ir.Ir neliels ezers, bet ja ir patālu,tad aizlienu otrā pusē.
Māris
Māris
28.03.2010. 16:30
Jāni,tikko pārcilāju lielāko daļu situācijas,kurās ir iznācis šaut pa bebru un konstatēju,ka nav nekāda vajadzība šaut vairāk,kā 150m. Pa lapsu jā,bet priekš tās man ir citas štrumentes.Par 223Rem.pusaut.un salīdzinošo precizitāti ar kloķējamiem,nevaru diskutēt-nav nācies ar abiem šaut uz lieliem attālumiem.