Palasi cik uz paciņa ir pierakstīta bīstamā zona???
Ja skatīties pēc izmēra tad liekas ka tas nav normāli, bet zinot ka 200m pilnīgi pietiek tad ir cita lieta. Bet vai trāpīsi, vot tas ir cita tēma!!!!
Slēpts
07.09.2012. 13:14
a tas ir normāli ar tik mazu jaudu kniedēt lapsas 200 metros?
Man ir CZ 452ZKM 2E, nesūdzos... Optikas piešaudi sāku ar parastajām, mērķim/papīram domātajām patronām, kad dabūju visu centros, šāvu ar Remington Cyclon medību patronām, kuras gāja jau 7-8cm augstāk. Kad sagādāju CCI Stinger, tās gāja tikpat augstāk par Remington, tagad šauju tikai ar CCI, un, īpaši pašam nepurinot plinti, lodes mierīgi var salikt mērķa collīgajā aplītī, piešāvu uz 50m, bebros vairāk nevajag, proves pēc pāris reizes izšāvu no 100m pa papīru, lode nosēdās apmēram par 5-6cm, bet tas bija tikai tīras intereses pēc.
ja jautajums vieta par ekspansivo municiju jo parsvara jau vina darba lauks bus bebri un lapsas,ziema pie lieliem minusiem nav problemu ar mehanismu?ja tev taisniba Edgar vaijadzes beidzot to verki dzive apskatit varbut tad beidzot radisies apskaidriba kas ir kas.vel loznajot pa forumu uzduros uz sadu temu http://www.medniekiem.lv/discu... kur ari kadam laimigajam ipasniekam bija problemas ar izkliedi varbut kads zina kads tad bija sis problemas celonis un ka ta tika atrisinata?
Līdz ~70 m man nav starpības vai ar sportiniecēm Lapua vai RWS HV HP. Iet ļoti līdzīgi. Uz 100m šaujot RWS sēžas ~ 18cm. Ar RWS uz 50m var sašaut praktiski vienā caurumā, turpretī CCI stinger HV tomēr mētā vairāk. Plinte CZ455 22lr LH.
Mēs pagājušajā gadā esam sarīkojuši nelielas sacencības savā starpā un kā bija piešauta ar medību munīciju tā arī gāja sportenieces, nezinu, ja pēc logikas tad vajadzēja būt ar sporteniecēm kritumam vai cēlumam, bet kad šāvām no balsta, tad starpības nebija. Nevaru to izskaidrot. Bet ko vieni tā otri gāja desmitniekā :) Uz 100m gan nēesmu mēginājis ar sporteniecēm, bet domājams ka starpība būtu arī.
Es tikai šauju ar RWS High velocity HP. Un pagaidām nedomāju mainīt to. Laba munīcija un krīt labi. Rekords 209m lapsa.
Slēpts
06.09.2012. 14:04
Edgar.
Cik ir- tik ir- precīzi neskaitu:)
Esmu šāvis ir RWS HIGH VELOCITY HP, nu nekāda vaina:)
Un vai Tev ir atškirība šaujot ar lēto sporta munīciju un speciālajām medību lodēm uz 100 metriem?
Man noteikti- ir pat 40 cm...
Nu Ivar 200 šāvienu pa 5 gadiem tas ir ļoti maz salīdzinājumā ar mani es vien sezonā kādus 200-300 izšauju pa bebriem un pārejiem sīkiem kustoņiem :) Neskaitot to ka dažreiz vienkārši gribās pašaudīties ar lēto sporta munīciju :)
Viestur, protams pats ideālākais variants būtu izmēģināt gan vienu gan otru un tad sapratīsi kura vairāk pie sirds krīt :)
Bet tāds jautājums par Walteru, vai viņš pieņem lodītes ar caurumiņu pa vidu, tas ir ekspansīvās lodes :)
Slēpts
06.09.2012. 13:08
Viestur..
Par tīrīšanu.
Jā izjaukt viņu ir grūti- bet optikas kronšteinu mainot to darīju, nekādu super lielo problēmu nebija.
Protams jautājums cik daudz un bieži taisies viņu tīrīt un cik šaut?
Es pa 5 gadiem domāju ne vairāk kā 200 patronas esmu izšavis.
Stobru protams regulari iztīru ar Boresnake.
50 metros es ( neesmu izcils šavējs) divlatniekā trāpu.
100 metri- nu šeit jau ir grūtāk- lai gan neatceros kad pēdējo reizi šautuvē uz 100 metriem esmu šaudījies, piedevām, neatkarīgi no ieroča uz 100 metriem 22Lr paronas ietekmē ļoti daudz blakus apstākļi vējš utt.
Īr viena lieta, kas man nepatīk, un ko neesmu mēģinājis novērst- lai gan Guns.ru ir risinājumi- tas ir mēlītes nospiediens, nu ir viņš ļoti garš, un īsti sajust , kad notiks šaviens nevar. Domāju, ka tieši tas varētu noteikt precizitāti.
Aizslēga mehānisms- nu ir bijis, ka neizmet čaulīti.
Pagaidām es savu G22 nedomāju pārdot.
Bet runa ir tikai par mani:)
Ja skatīties pēc izmēra tad liekas ka tas nav normāli, bet zinot ka 200m pilnīgi pietiek tad ir cita lieta. Bet vai trāpīsi, vot tas ir cita tēma!!!!
Es tikai šauju ar RWS High velocity HP. Un pagaidām nedomāju mainīt to. Laba munīcija un krīt labi. Rekords 209m lapsa.
Cik ir- tik ir- precīzi neskaitu:)
Esmu šāvis ir RWS HIGH VELOCITY HP, nu nekāda vaina:)
Un vai Tev ir atškirība šaujot ar lēto sporta munīciju un speciālajām medību lodēm uz 100 metriem?
Man noteikti- ir pat 40 cm...
Viestur, protams pats ideālākais variants būtu izmēģināt gan vienu gan otru un tad sapratīsi kura vairāk pie sirds krīt :)
Bet tāds jautājums par Walteru, vai viņš pieņem lodītes ar caurumiņu pa vidu, tas ir ekspansīvās lodes :)
Par tīrīšanu.
Jā izjaukt viņu ir grūti- bet optikas kronšteinu mainot to darīju, nekādu super lielo problēmu nebija.
Protams jautājums cik daudz un bieži taisies viņu tīrīt un cik šaut?
Es pa 5 gadiem domāju ne vairāk kā 200 patronas esmu izšavis.
Stobru protams regulari iztīru ar Boresnake.
50 metros es ( neesmu izcils šavējs) divlatniekā trāpu.
100 metri- nu šeit jau ir grūtāk- lai gan neatceros kad pēdējo reizi šautuvē uz 100 metriem esmu šaudījies, piedevām, neatkarīgi no ieroča uz 100 metriem 22Lr paronas ietekmē ļoti daudz blakus apstākļi vējš utt.
Īr viena lieta, kas man nepatīk, un ko neesmu mēģinājis novērst- lai gan Guns.ru ir risinājumi- tas ir mēlītes nospiediens, nu ir viņš ļoti garš, un īsti sajust , kad notiks šaviens nevar. Domāju, ka tieši tas varētu noteikt precizitāti.
Aizslēga mehānisms- nu ir bijis, ka neizmet čaulīti.
Pagaidām es savu G22 nedomāju pārdot.
Bet runa ir tikai par mani:)