Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
Suņi: Nav
28.05.2010. 01:13
TOZ - 12 laikam lielai daļai šī foruma lasītāju komentārus neprasa - stobrs praktiski nav izšaujams, sāvienu blīvums - četri, pieci šāvieni (iespējams arī vairāk, kas lielā mērā atkarīgs no pielietotās munīcijas kvalitātes un blīves starp stobru un atbalsta punktu) 50 metros satilpst 50 santīmu monētā. Varu teikt ka ar šo ieroci stipri var samazināt šautuves izmaksas, starpība visai jūtama - 3 - 5 santīmi par .22LR patronu vai 30 - 45 santīmi par 12 kalibra sporta "Brenneke". Esmu apmierināts, derēs arī lai ar nelielu troksni kādu kūmiņu, ješku vai hidroinženieri padarītu rāmu.
Kad biju nobriedis mazkalibram, pirmā vispirms acīs, tad arī ļoti labi plecā iekrita čehu ZKM 452, noteicošais bija stobra garums. Uzliku Seben 4-12x56 optiku, piešāvu ar Stinger CCI patronām, nekādu kreņķu, šogad aprīļa 3 nedēļās 14 bebri, lielākā daļa no tiem peldoši, palika peldot, protams, nekustīgi, arī pēc šāviena, tālākā lapsa ap 80m uz vietas, tuvākās distancēs krīt kā nopļautas, lietoju 2-kāju atbalsta štoku ar izvelkamajām kājām, pavisam cita lieta, nekā no rokas. Ja pierod, galvenais, ja tici savam ierocim, tad problēmām, manuprāt, nevajadzētu būt.
Nesen pats šādu tēmu cilāju- kādu maseni ņemt un par cik naudiņām, nu pāris mēnešus skaldu ar čehu kloķējamo. Optika man 3-9X42 un esmu dikti apmierināts. Ar pusautomātu pašaudījos, tiesa gan krievu toz un pa papīru pārsvarā- nepatika, bet ar šito man jau ir 4 bebri, 1 lapsa, 3 vārnas. Aizgājis ir viens bebris, jo tādā "ņeažidankā" izlīda laukā, ka kautkā sabuksējos, bet tur pats vainīgs ne stobrs. Viens bebrs bija pāri dīķīm savi 40 m no rokas galvā, 2 bebri nu 15-20 metros, bet trešais no luktas pie upes no atbalsta 70 m galvā. Visiem bebriem liku galvā, un kur mērķēju tur arī ir un gatavs uzreiz. Domāju, ka bukus arī kā skābenes varēs ņemt. Ā un starp citu 1 žurka aptuveni 40-45 metri arī galvā. Tiesa kad piegāju klāt no galviņas nekās pāri nebij palicis. Par cik man tīri vizuāli ļoti uzrunāja CZ stobrs ar tā saucamo mauzera tipa aizslēgu, labi arī plecā krita, kā arī uzskatu ka rezultāti man ir ļoti labi ar šo stobru šaujot, ieteiktu, protams ko gan citu ČZ marku. Manēja gan man tika lietota un 97 gada ražojuma, domāju ka tagad varētu būt iespējams pat kādi uzlabojumi plintēm u.t.t., tā ka ņem ČZ, un tik traki pa maku nesitīs.
Tik traki jau ar nav, ka atbildes uz jautājumiem netiek sniegtas pēc būtības. Viens trāpa ekstrēmāk uz vienu pusi, cits uz otru, bet galu galā - Gausa normālsadalījuma likums darbojas arī še :)
Paldies viriem, kas atbildeja, neuzdodod manuprat liekus komentarus. Paskaidrosu- sis ir forums,un to lasa cilveki ar dazadiem maka biezumiem un intresem. Tatad visi ieteikumi ir derigi, Labi varbut, kads iesaka man nepienemamu variantu, bet citam tas varbut ir ideals.
Varbut kadu aizskaru, piedodiet,bet fakts ir tads, ka lielaka dala neprot atbildet uz jautajumiem. Pats ari daudzreiz esmu velejies, ko pajautat, bet ar sadu attieksmi nav verts, jo iespeja ka sagaidisu kadu skarigu komentaru ir nieciga. Novirzijos no temas, bet nu tads tas forums ir:(
Nezinu, es laikam nemācēju precizi noformulēt domu,bet optikas kas projektētas varmintam PCP ideāli der masenēm,manuprāt vislabāk. Varbūt pāris vārdu šajā sakarībā pateiks Ilgvars Zihmanis!
Varbut kadu aizskaru, piedodiet,bet fakts ir tads, ka lielaka dala neprot atbildet uz jautajumiem. Pats ari daudzreiz esmu velejies, ko pajautat, bet ar sadu attieksmi nav verts, jo iespeja ka sagaidisu kadu skarigu komentaru ir nieciga. Novirzijos no temas, bet nu tads tas forums ir:(