Šodien vārdadienu svin Cecīlija, Cilda, rītdien - Vidmants, Edmunds, Edžus
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - 22 LR karabīnes meklējumos.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 28 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 10.09.2012. 17:47

Slēpts
06.09.2012. 13:05
Raiti, vai tad mazkalibra pusautomāts uzbūvēts savādāk nekā lielo kalibru ieroči?
Arvīds
Arvīds
Pēdējo reizi manīts 2014-08-16 20:50
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Zemgale
06.09.2012. 12:22
Aizkraukles mednieku veikalā arī tāds ir manīts. Tur parasti potenciālajam pircējam preci ir iespēja šautuvē notestēt!
Viesturs
Pēdējo reizi manīts 2024-02-28 23:13
Lietotāja statuss: Lietotājs
06.09.2012. 11:58
paldies Ivar par atru atbildi.
jautajums cik liela vinam ir ta izkliede 100m vai 50m? tad jau sanak ka nav liela jega iesprigt uz kronsteina mainu.ar pasu aizlega mehanismu nav bijusas problemas un vai tiesam ir ta ka vija tirisana ir loti pikerigs proces?
Slēpts
06.09.2012. 11:37
Viestur.
Mana pieredze ar G22.
1. Patronas.- Jā, dāžādu ražotāju dažādas patronas trāpa mērķī savādāk. Un palielinoties šaušanas attālumam izkliede palielināsies. BET, ja izvēlas vienu munīcijas veidu, vai ja ir iespēja bieži šaut un galva atceras trajektorijas- tad var izmantot dažadas munīcijas.
Vēl man personīgi liekas , ka ši problēma ir VISĀM 22lr šautenēm, jo tomēr patronas ir ļoti , ļoti dažādas, un palielinoties jaudai , balistika mainās ievērojami.
Es esmu piešāvis vienu zemskaņas munīciju, kā arī CCI Stinger, zinu, kādā distancē trajektorijas būs vienādas un zinu kāda atškirība būs 100 metros.
2. Par Optikas kronšteinu- lai arī es esmu to nomainījis, es neredzu uzlabojumus šavienu trāpījumā.
3. Kā jau pusautomātu piekritējs man G22 patīk, jo ir bijuši gadījumi, ka par jenotu ir jāveic atkārtoti šavieni.
4. Un droši vien labāk būtu ņemt ar garo stobru, jo ložu izkliede tomēr pastāv- lai gan visu iespējamo munīciju neesmu pārbaudījis. Un pašlaik Zommerā ar standarta atlaidi cena ir tikai 416 Ls.
Viesturs
Pēdējo reizi manīts 2024-02-28 23:13
Lietotāja statuss: Lietotājs
06.09.2012. 11:10
pacelsu vecu temu bet nu tomer.biju jau nobriedis iegadaties sava ipasuma cz455 22lr it ka neko sliktu par viju nebiju dzirdejis ,bet ir vell kads ierocis kas tomer neliek man mieru.tas ir walther g22 izlasijis esmu veselu kaudzi ar informaciju par vinju ieks guns.ru bet jo vairak lasu jo vairak es saprotu ka neko vais isti nesaprotu.ir tadi kas slave ir tadi kas nopel so ieroci un apgalvo ka tas ir pedejai suds.tadel mans jautajums butu tads vai tiesam ir ta ka orginalais optikas stiprinajums ir galigi nekam nederigs,un otkart cik izveligs vins ir uz municiju.varbut seit ir kads kas lieto so ieroci un varetu padlities informacija.ceru uz jusu atsaucibu.
Raitis
Raitis
Pēdējo reizi manīts 2014-05-24 20:41
Atrašanās vieta: Starp Skrundu un Zemgali
Medību stāžs: Kopš šī gadsimta 1. gada
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
Suņi: Nav
11.06.2010. 14:16
Ivar, paskaidrošu sīkāk, ko es biju domājis. Tātad - kloķējamai mazkalibrenei un ne tikai, viss skaidrs - aizslēgs noslēdz "uz cieto" patrontelpu, mehāniska iedarbība pa kapseli, aizdegās šaujampulveris, sadegšanas produkti strauji izplešoties spiež gan uz aizslēgu, taču neko nevar tam padarīt, jo aizslēgs noslēgts "uz cieto" gan arī dzen lodi caur stobru. Viss. Pusautomātam aizslēgs darbojas savādāk - aizslēgs nav "uz cieto", atspere piespiež aizslēgu patrontelpai. Kad notiek šāviens, pulvera gāzes izplešās, spiež gan uz lodi, to virzot caur stobru, gan uz atsperi (caur aizslēgu). Kas notiek - lode aizlido, kur tai jālido, atspere pulvera gāzu iedarbībā tiek saspiesta, aizslēgs izvelk no patrontelpas šauto čaulu un izmet to, atspere atgriež aizslēgu atpakaļ, pa ceļam iebīdot jaunu patronu patrontelpā. Secinājums - ne visa sadegušā pulvera enerģija tiek izmantota lodes kustināšanai, daļa tiek izmantota lai saspiestu atsperi un sagatavotu ieroci jaunam šāvienam. Par atsitienu - mazkalibrenei atsitiena praktiski nav, vismaz mans plecs to nejūt, dažai labai jaudīgākai gaisenei atsitiens krietni lielāks.
Slēpts
11.06.2010. 12:21
Raiti!
vai nepaskaidrosi lūdzu tuvāk "taču pusautomātam daļa no tā jau nelielā lādiņa enerģijas aiziet pārlādēšanai"
Man G22 neatgādina AK-74, kam tiešām pārlādēšanās notika ar atgāzu palīdzību, bija speciāls mehānisms. Walteram neko tādu neesmu atradis, līdz ar to par enerģijas zudumu nespēju saprast:(
Esmu lasījis, ka uzlāde notiek pateicoties tam, ka tiek izmatota atsitiena enerģija un pat apgalvojumus, ka pusautomāts mazāk sit plecu, jo daļa no atsitiena enerģijas tiek izmantota lietderīgi...
Raitis
Raitis
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
11.06.2010. 11:30
Mārci, vakar dzirdēju ne pārāk labas atsauksmes par Marlinu - pusautomātu, konkrēti, par aptveres stiprinājuma nenopietno alumīnija izpildījumu un belzeņa vājo atsperi - neiesit pietiekami stipri pa kapseli. Var jau būt ka Marlinam resurss nav nekāds dižais, vai nepieciešams ļoti rūpīgi sekot līdz ieroča stāvoklim un veikt regulāras apkopes. Manuprāt .22LR pusautomāta izpildījumā ir maigi sakot "garām" - kloķējamai mazkalibrenei visa pulvera gāzu enerģija aiziet lodei, taču pusautomātam daļa no tā jau nelielā lādiņa enerģijas aiziet pārlādēšanai.
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
11.06.2010. 10:21
Mans Marlins liek tieši tā pat. Ja roka nedreb, kas redzams arī šajā bildē.Tā kā 50 m distancē viņi visi laikam ir puslīdz vienādi.Tāpēc, ko pirkt -gaumes lieta.Galvenais ,lai pašam patīk. Attālumos virs 50m, masene kā medību ierocis, atsevišķos gadījumos manuprāt, nav izmantojama tieši 22LR tizlās trajektorijas un nožēlojamās jaudas dēļ.
Raitis
Raitis
10.06.2010. 20:54
Paņēmu pirmoreiz līdz uz šautuvi savu sievas kandidāti, dikti gribēja šaut. Šaujamais - TOZ 12-01, mērķis BC 18-3, distance 50m, šāva no atbalsta. Nobīde no centra dēļ neregulējama ķīķera.
Raitis