Limbažu pusē ir vīrs Meža Roberts.
Viņam ir fantastisks teiciens: "Riktējamies ar ko varam."
Ja Tev šodien aprīkojumā ir tikai gumijas zābaki un skaidri zini, ka maciņā ir tik cik ir un 3X vairāk nebūs, bet medīt gribas jau šosezon, tad nav jēgas klausīties par labumiem ko nevari atļauties.
....Riktējies ar ko vari....
Tādā attālumā kā ir saprātīgi šaut ar gludstobreni veiksmīga šāviena lielākais svars patiešām ir tikai blīvei starp zemi.
Ižene šaus skrotis un renkuļus lielākā izkliedē, kā tozene. Uz pīlēm tas ir labāk, uz tiem, ko šauj ar renkuļiem, tozene labāka. Tas ir dēļ stobra iekšējo diametru starpības. Iženei, kad sāk klukstēt - vienkārši centrālo asi var pagriezt ar nenodilušo darba virsmu pret āķiem un atkal viens plintes mūžs bez klukstēšanas. Arī lieki pārsimts grami plintes svarā ir vairāk pluss. Kurš ir redzējis atlodētu divstobrenes stobru, nekad negribēs viņu vēl plānāku. Lai kauč zem DŽ. Pedrey nosaukuma. Kādreiz Merkel boķenes bija labākās pasaulē un krievu MC daudz neatpalika. Bet padomju iženes un tozenes viennozīmīgi daudzus mūsdienu importa mēslus cenu kategorijās līdz Ls 700 sit pušu.
Sveiks Jāni
Ja tev ir 800 LVL, ko bez problēmam maciņam nolikt par labu ieroci tad pērc nost to labāko no biezā gala, arī draugi tevi sapratīs.
Ja nav brīvi 800 LVL tad padoms ir tāds:
Apzinies naudas vērtību un saproti ka katrs lats ir jānopelna un katram izdevumam hobijiem ir jābūt izsvērtam,
1. jo tev vajag bisi, labus apavus vismaz 50 LVL, labu apģērbu gaides medībām 50-200 LVL, biedru naudai kolektīvā cik nu kurā, seifam, patronam, kompasam, labam nazim visma 20 LVL un vēl nLVL miljons sīkumiem.
2. bisei tomēr ir ierobežots pielietojums, pamatā ūdensputni, bebri, bet dzinējmedībās tev tāpat pirmos gadus uz masta nelaidīs.
Kā bise būs labs jebkurš TOZ vai IZ, man pašam ir toz34 vecāks par mani, nav problēmu. Pirms pirkšanas izšauj, maksā tas lietotais prieks ap 50-100 LVL, šauj varbūt par 10% neprecīzāk par biezo galu, bet kopumā vainas nekādas.
3. Lai LV apstākļos dabūtu pilnu baudu no medībām, tos 800 LVL iztērē pietiekoši labai karabīnei ar optiku kur kompromisu nav,
šauj garām
Aprīkojums: TIKKA T3 308.;TOZ-16 22LR; Browning BAR Zenith 30-06.+ Zeiss Victory V8 2,8-20x56, Иж-56-3 22/28 + Burris Eliminator III 3-12x44. Mitsubishi L200
Suņi: LV dzinējs,suns
Medību trofejas: 6
18.04.2011. 22:07
es šauju ar mc-21-12, ko tēvs sarunāja pa 25ls. esmu ļoti apmierināts, jo patīk ka ir mīksts šāviens. tiesa gan , defektu ir daudz un bieži gadījies, ka kaut kas ieķīlē un dzīvnieciņš tiek garām man sveikā. Taču šogad man viens vīrs uztūnēja bisi un nu var daudz labākus rezultātus sasniegt. Bez visa brenda un citām opcijām ir svarīgi lai Tu izprastu to ieroci, tā īpatnības un tēmēšanas nosacījumus veiksmīgam šāvienam- iepleco kā nākas, notēmē precīzi un spied nenoraujot.
Rezultāts neizpaliks. Iesaku pirkt lētu un lietotu pssr laikabisi.
Sūdīgs tas karavīrs ,kas par ģenerāli negrib kļūt ,jeb sekli peldat pakaļa redzama!Jau sen mēdijos virmo atziņa,ka medības nav hobijs " slabakiem". Kārtīgi čaļi ( tādi kā es:):):)) medī ar H&H, brauc ar Hummer un dzīvo Jaunmoku pilī.Ja jau jūs - reņģēdāji nevarat to atļauties ,būs vien jāstūrē uz ārzemēm ogas lasīt.Un sarp citu,jaunie mk noteikumi nr.2483/A139 paredzēs ,ka no 2012. gada 1.oktobra ar ižu vai tozu mežā rādīties nevrēs neesot ekoloģiski un pat bīstami.Tā kā krājiet naudu! Varbūt līdz pensijai (ja tik ilgi izdzīvosiet)sakrāsiet un varēsiet palūgt bērniem ,lai kopā ar lepno stroķi aizved uz mežu.... nomirt.Bet līdz tam , ka drīkstat uz mežu no attāluma paskatīties un par īpašiem nopelniem dzinējos paskriet.
Priecīgas lieldienas !
Runa neiet par labāko ieroci,bet runa iet par labāko ieroci IESĀCĒJAM!
Nezinu nevienu motociklistu,kas uzreiz uzkāpa uz 1000 kubiem!
Nezinu nevienu automobīlistu,kurš uzreiz brauca ar EVO,vai M5!
Nezinu nevienu makšķernieku,kas uzreiz nopirka visdārgāko un labāko makšķeri!
Tātad tomēr es saprotu ka TOZ vai IZH, bet tikai Made in USSR!
Bet kā ir ar TOZ Made in Russia,vai kādam ir lietošanā???
Kungi. Kādēļ netiek apspriests manis pieminētais pumpis? Kāda vaina pumpim kā pirmajam ierocim?
Man tas ir pirmais. Izgāzis ar to gan līdz šim esmu tikai šautuvē, bet ceru vēl līdz aprīļa beigām arī pie grāvja uzspēlēt kādu simfoniju ar šo vijoli.
Personīgi man liekas ka pumpis vispār kā tāds nevar būt medību ierocis,jo pēc katra šāviena jāiepleco!
Protams varbūt es ļoti kļūdos?
P.S.Tīņa gados man bija gaisene ar līku stobru,9 no 10 zvirbuļiem krita:))
Mednieku eksāmena rezultāts šaušanā 83 punkti(Browning sporting vienstobra ar optiku)
MC made in USSR - super, TOZ "pieslīpēta" made in USSR - arī ļoti normāla.
IZ made in Russia - "āfter perestroika" - nu labāk nē - bija - ja ar lodēm gāja vēl pus līdz tad ar skrotīm pilnīgi nē un renkuļiem ne tik...
Ja kāre meklēt tad varbūt var atrast OK to IZ (bet jāšauj obligāti un ar visu - renkuļiem, lodēm un pīlenēm - lai zin kas un kā), bet tad jau labāk ja negribi tērēties - pērc kā jau te daži saka - vecā gājuma USSR un viss - pārbaudi un aiziet - ja jau negribi neko citu aplūkot - Azuuraa ir rumāņu (lēti) grūti teikt par kvalitāti, bet nu čalis rādīja trāpījuma punktus uz 35m - nu blakām abi stobri + maināmi čoki un tā - un cena rupji rēķinot 400Ls... domāju ka vērts ir arī aplūkot šo variantu...
Ir jau arī visādi Turku ieroči bišku virs 300LVL.Piemēram Zafer u.t.t.. Šķiet izstādē arī kaut ko redzēju. Kādas atsauksmes no lietotājiem? Mums kolektīvā viens lieto man šķiet zafer-nesūdzās! Kārtīgs dzelzis,bišķi smagāks kā IŽ,bet viena sprūda mēlīte. (Mēģināju visu pareizi uzrakstīt,nezinu kā sanāca! :)) )
Viņam ir fantastisks teiciens: "Riktējamies ar ko varam."
Ja Tev šodien aprīkojumā ir tikai gumijas zābaki un skaidri zini, ka maciņā ir tik cik ir un 3X vairāk nebūs, bet medīt gribas jau šosezon, tad nav jēgas klausīties par labumiem ko nevari atļauties.
....Riktējies ar ko vari....
Tādā attālumā kā ir saprātīgi šaut ar gludstobreni veiksmīga šāviena lielākais svars patiešām ir tikai blīvei starp zemi.
Ja tev ir 800 LVL, ko bez problēmam maciņam nolikt par labu ieroci tad pērc nost to labāko no biezā gala, arī draugi tevi sapratīs.
Ja nav brīvi 800 LVL tad padoms ir tāds:
Apzinies naudas vērtību un saproti ka katrs lats ir jānopelna un katram izdevumam hobijiem ir jābūt izsvērtam,
1. jo tev vajag bisi, labus apavus vismaz 50 LVL, labu apģērbu gaides medībām 50-200 LVL, biedru naudai kolektīvā cik nu kurā, seifam, patronam, kompasam, labam nazim visma 20 LVL un vēl nLVL miljons sīkumiem.
2. bisei tomēr ir ierobežots pielietojums, pamatā ūdensputni, bebri, bet dzinējmedībās tev tāpat pirmos gadus uz masta nelaidīs.
Kā bise būs labs jebkurš TOZ vai IZ, man pašam ir toz34 vecāks par mani, nav problēmu. Pirms pirkšanas izšauj, maksā tas lietotais prieks ap 50-100 LVL, šauj varbūt par 10% neprecīzāk par biezo galu, bet kopumā vainas nekādas.
3. Lai LV apstākļos dabūtu pilnu baudu no medībām, tos 800 LVL iztērē pietiekoši labai karabīnei ar optiku kur kompromisu nav,
šauj garām
Rezultāts neizpaliks. Iesaku pirkt lētu un lietotu pssr laikabisi.
Priecīgas lieldienas !
Nezinu nevienu motociklistu,kas uzreiz uzkāpa uz 1000 kubiem!
Nezinu nevienu automobīlistu,kurš uzreiz brauca ar EVO,vai M5!
Nezinu nevienu makšķernieku,kas uzreiz nopirka visdārgāko un labāko makšķeri!
Man tas ir pirmais. Izgāzis ar to gan līdz šim esmu tikai šautuvē, bet ceru vēl līdz aprīļa beigām arī pie grāvja uzspēlēt kādu simfoniju ar šo vijoli.
Protams varbūt es ļoti kļūdos?
P.S.Tīņa gados man bija gaisene ar līku stobru,9 no 10 zvirbuļiem krita:))
Mednieku eksāmena rezultāts šaušanā 83 punkti(Browning sporting vienstobra ar optiku)
MC made in USSR - super, TOZ "pieslīpēta" made in USSR - arī ļoti normāla.
IZ made in Russia - "āfter perestroika" - nu labāk nē - bija - ja ar lodēm gāja vēl pus līdz tad ar skrotīm pilnīgi nē un renkuļiem ne tik...
Ja kāre meklēt tad varbūt var atrast OK to IZ (bet jāšauj obligāti un ar visu - renkuļiem, lodēm un pīlenēm - lai zin kas un kā), bet tad jau labāk ja negribi tērēties - pērc kā jau te daži saka - vecā gājuma USSR un viss - pārbaudi un aiziet - ja jau negribi neko citu aplūkot - Azuuraa ir rumāņu (lēti) grūti teikt par kvalitāti, bet nu čalis rādīja trāpījuma punktus uz 35m - nu blakām abi stobri + maināmi čoki un tā - un cena rupji rēķinot 400Ls... domāju ka vērts ir arī aplūkot šo variantu...