savulaik arī domāju starp 7mm rem mag un 30.06 un izvelejos 30.06,
bet neapšaubāmi 7mmRemMag ir lieliska munīcija, bet nonācu pie slēdziena, ka tā savus plusus parāda šaušanā virs 150m kā jau visi magnumi.
īsās distancēs man prasās vairāk mm diametru pie tās pašas+ enerģijas.
Tur jau tā lieta, ka pietiktu ar to pašu enerģiju pie lielāka diametra lodes, bet tad tādai lodei būtu sūdīgāka trajektorija. Tāpēc kā vienmēr kompromisi.
7mm Rem.Mag.ir laba munīcija tālās distancēs,taču stobru dedzina ātrāk kā citi kalibri. Un jaudīga. Pārāk. Vienam vecim Tikkai aizslēga plastmasas cepuri un izmetēju izšķaidīja, tagad mokās neziņā, kā lai saremontē. Izplatītājs un rūpnīca,liekas, nikolaju uzlikuši.
Bet ja vajadzētu izvēlēties no 30 -06, 7x64 un 7 rem mag? Kurš tad būtu labāks? Un kas attiecas uz stobra dedzināšanu 7mm rem mag kalibrā, vai tas ir tik aktuāli?
ja dzinējmedībām laikam izvēlētos 30-06, bet ja vairāk orientētos uz gaidi, tad 7rem mag.
Par dedzināšanu ir tā, ka magnum stobri ir parasti ap 2000 šāvienu resurs un tad bik zudod precizitāte. Vizmaz uz manīm šis arguments neattiektos, jo vismaz uz to laiku kad būs tie 2000 šāvienu pēc ntajiem gadiem, es jau būšu nomainījis uz citu progresīvāku ieroci vai arī nav tak mūsdienās problēma pasūtīt jaunu stobru. Ja es šautu tik daudz, es vairāk uztrauktos par munīcijas cenu vai arī jāsāk domāt par reloading.
Nu, ja dzinējmedībām - 30-06, ja uz gaidi (arī rudos lielos gabalos), tad 7x64. Tam magnumam tik belziens lielāks, vairāk priekšrocību nav, vismaz šiem diviem.
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
14.11.2007. 09:47
Ja šaujam lielākos attālumos (virs 150m), tad 7mm Rem Mag priekšrocība pret 7x64 ir lielāka jauda un nedaudz taisnāka (var iečekot labu saitu http://www.norma.cc/default.as... , tur ir sadaļa Ballistic, kurā var labi paspēlēties ar dažādiem ložu veidiem un kalibriem) trajektorija. Par belzienu - šaujot, piemēram, ar pusautomātu, tas belziens ir tāds pats, ja ne mazāks, kā 30-06 parastai karabīnei...
nu, ja salīdzina 30-06 un 7x64, tad nekādas dižās atšķirības nav. 30-06 drusku niknāks, 7x64 drusku maigāks. Nez, es te palasīju par .338 Federal, ieinteresējos. Pāris vārdos izsakoties - spēriens un trajektorija kā 30-06, izmēri un atsitiens kā 308W. Lai gan, tā kā mūsu zemītē šī patrona diez vai parādīsies, šis jautājums tā arī paliek tīri akadēmisks...
bet neapšaubāmi 7mmRemMag ir lieliska munīcija, bet nonācu pie slēdziena, ka tā savus plusus parāda šaušanā virs 150m kā jau visi magnumi.
īsās distancēs man prasās vairāk mm diametru pie tās pašas+ enerģijas.
Tur jau tā lieta, ka pietiktu ar to pašu enerģiju pie lielāka diametra lodes, bet tad tādai lodei būtu sūdīgāka trajektorija. Tāpēc kā vienmēr kompromisi.
Par dedzināšanu ir tā, ka magnum stobri ir parasti ap 2000 šāvienu resurs un tad bik zudod precizitāte. Vizmaz uz manīm šis arguments neattiektos, jo vismaz uz to laiku kad būs tie 2000 šāvienu pēc ntajiem gadiem, es jau būšu nomainījis uz citu progresīvāku ieroci vai arī nav tak mūsdienās problēma pasūtīt jaunu stobru. Ja es šautu tik daudz, es vairāk uztrauktos par munīcijas cenu vai arī jāsāk domāt par reloading.