Protams , ka visi slavē savus ieročus, kurus tirgo un īpaši veikalnieki. Es apstājos pie CZ 550 308 WIN VARMINTA un esmu ļoti apmierināts. Lapsas krīt super un aļņiem nav problēmu. Viss jau atkarīgs no šāvēja, jo lodei jau enerģijas ir gana daudz.Man bij TIKA 30-06 lukss un teikšu kā ir nebiju apmierināts. Bet vispār tā ir gaumes lieta, kurš ierocis iepatīkas to ņem, jo stobri jauniem ieročiem ir labi visiem.
Ja runa iet par precizitāti, tad manā skatījumā, mednieki ir iedalāmi divās grupās. 1.Mednieks kurš šaj pa medījumu. 2.mednieks kurš šauj medījumam tēmējot konkrētā vietā.
Saldus pusē ir tādi mednieki kuri ierodoties šautuvē piešaut karabīni izvēlas tāda nummura mērķi kuram ir vislielākais desmitnieks.
Katram savi kritēriji precizitātei.Es uskatu, ja vītņustobrs nodrošina 5 šāvienus 100 m distancē 3 cm, tad tas ir precīzs ierocis. Es paliku pie varminta tāpēc , ka paņemot veikalā 7 dažādas munīcijas , ar dažādiem svariem lodes, man izkliede noturēja 4 cm. Citiem vītņustobriem pamainot munīciju bij ierocis jāpāršauj, jo mainījās trāpijuma vieta pat līdz 10-12 cm.
Saldus pusē ir tādi mednieki kuri ierodoties šautuvē piešaut karabīni izvēlas tāda nummura mērķi kuram ir vislielākais desmitnieks.
Sk. trofeju foto :))))
Ja nav noslēpums, kādu lodi gailim piedāvāji???