...piekrītu,Dzintar,ļoti loģiska un vienkārša shēma attiecībā uz kvalitatīvas munīcijas esamību vienmēr pa rokai. personīgi gan kādus gadus piecus vai ilgāk ar gludo lielzvērus neesmu medījis.,bet daži plāni ir ,vēl pēdējā MMD numurā Dundurs pamaisījis gaisu ar saviem eksperimentiem gludajam ar lēzeno vītni.,:). mjā ,par loka šāvējiem, man ofisā pie blakus galda viens "mežoņu"loka dresētājs sēž. trenniņi vismaz piecreiz nedēļā. pleci,rokas,enkurošana,stiegras,bultas ,svari,svarojums,cietība,garums,spalvas,utt...ttt.,:). to pavērojot un paklausoties pēcāk darbošanās ar ugunsšaujamo tiešām šķiet tikai bērnu spēlītes.
Sveiki vīri! Arī es nodziedāšu slavas dziesmu Monolit 32 Magnumam. Bij rudens diena, gatavojamies uz vakara gaidi un ar čomu nedaudz sastrīdamies, cik tad jaudīga ir mana munīcija! Nu tā es aizstāvu Monolitu, šis noliek, līdz dusmās saku - redzi ēku? Šis saka redzu! Es saku - mana lode izlīdīs cauri sienai! Šis netic. Pieeju kādus 15m pie ēkas - lauku kūts, celta no 15cm brusām un apšūta no ārpuses ar 2cm dēļiem, kopā 17cm. No kūts biju kādus 15m attālu, pēc šāviena rezultāts - lode izgāja cauri 17cm biezai koka sienai un pretējā pusē betona pamatos izsita normāla ābola lieluma robu! Jāsaka ka pat es biju pārsteigts par lodes jaudu, bet čoms bija bez valodas!
P.S. Eksperimenta laikā mājlopi necieta, jo kūts bija tukša;))!
Esmu tādus gadījumus dzirdējis, bet neesmu redzējis! Man nekad nekas tāds nav bijis! Un neesmu arī labi pazīstamiem novērojis!
Cerams, ka ražotājs piestrādās, lai šis paliek pagātnē! ;)
Ar to gaisa mitrumu tā ir... nav jau obligāti seifā zaļajām vardēm jādzīvo, vai dušā jāiet ar patronjostu lai pulveris mitrs paliktu...
Vēl viens variants, kad lodei trūkst jaudas, varbūt pirms medījuma lode ir kapājusi krūmus vai labības vārpas?
Ir jau tas monolīts tam domāts, bet saprāta robežās...
R"igā VEFā var nopirkt DDupleks munīciju vislētāk! 1-2 reizes gadā iebraucu pa 5-10 nopērku! Vienmēr patronas svaigas un bez kreņķiem! Ja mitrumā gadu tur un tad brīnās, ka nelido! bet par pulveri stobrā - mazāk par to ir jādomā! Izšāvi un iztīri! ;)
Nē Aivar,paņem 10 patronas pie ražotāja,izšāvi 5-6 nu 7 paņem atkal 10, laikam vairāk kā divas reizes sezonā nevajadzēs,kas paliek pāri sezonas noslēgumā pa mērķi.Ja vajag sacensībām paņem svaigas,domāju ka kārtīgs medījums ir tā vērts.un atkrīt pārējas problēmas,protams ievērojot visus citus knifiņus.Ja liekas ka sarežģīti paintetresējieties kādas procedūras veic loka šāvēji un sapratīsiet ka mednieka problēmas ir sīkumi.
P.S. Eksperimenta laikā mājlopi necieta, jo kūts bija tukša;))!
D Dupleks Ltd.
Brivibas gatve 197, Riga LV-1039, Latvia
Tel.: +371 67272182
Fax: +371 67271797
vl.skelpudd@ofni
Cerams, ka ražotājs piestrādās, lai šis paliek pagātnē! ;)
Vēl viens variants, kad lodei trūkst jaudas, varbūt pirms medījuma lode ir kapājusi krūmus vai labības vārpas?
Ir jau tas monolīts tam domāts, bet saprāta robežās...