Šodien vārdadienu svin Krista, Kristiāna, Kristiāns, Kristīne, rītdien - Jēkabs, Žaklīna
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Latvijas Mednieku Kinoloģiskā Apvienība 2012.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 38 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 29.06.2016. 22:17
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-21 15:30
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
13.02.2013. 10:38
Jā, un suņi, pēc šķirnēm, tiek turēti audzināti un skoloti atsevišķās mazās fermās. Tur pārošāna nav atļauta.
Un jaunais saimnieks (mednieks)iegūst suni nespējīgu radīt pēcnācējus. Tas tāpēc, lai tādi "speciālisti" kā pie
mums, ar traktoristu un grāmatvežu izglītībām, neiedomatos taisīt lielo biznesu un radīt savu Madonas vai Vorokļānu
dzinējsuni. Un tur nav iedomājams, ka suni pat barot var cilvēks bez kinologa sertifikāta un ar attiecīgu izglītību,
nemaz nerunājot par suņu apmācību (tikai kinologs).
Pie mums- visi kam nav slinkums.
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-21 15:30
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
13.02.2013. 09:29
Samazgas 23 lappušu garumā.
Man šķiet, ka 99% lietotāju Jūsu problēmu publiskošana neinteresē.
Tiekaties klātienē un tiekat vienreiz skaidrībā,
tā kā tādas bābas, jo skaļāk, jo vairāk kaimiņu
škandālu dzird, jo stiprāk viņu mīlu.
---------------------------------------------------
Pats Latvijā medību suni nekad nepirktu, jo man ir skaidrs, ka jums pašiem nekas nav skaidrs.
Tiekat paši skaidrībā, kurš ir tas sapisināšanas guru Latvijā, kurš nav.
------------------------------------------------------------------------------
Esmu bijis "suņu fermā" Austrijā, kur audzē ap 1.5 tūkst medību suņu. Tur ir voljēri, prof. vetārstu klīnika,
pastaigu un treniņu laukumi, profesionāli treneri. Tur suņus pāro ar "dzelžainiem papīriem", un apmāca konkrētu šķirni
pēc visiem kanoniem un vajadzīgajam medību veidam. Pērkot suni tas ir apmācīts un gatavs medībām, tiek dota
garantija, ka viņš zin komandas un tās izpilda. Komandas pieejamas (apmācāmas) angļu, vācu un krievu valodā.
Iegadājoties suni, kad tas "gatavs", saimnieks un suns tiek apmācīts darboties kopā vismaz 2-3 nedēļas,
ja vajag, tad ilgāk.
Tas viss protams maksā, bet ir garantija, ka man pēc tam nebūs ar šo suni 10 līdz ...padsmit gadus jāmocās,
jo nebūs ne īsti medību suns, ne mājas sargātājs, bet bolonkas un laikas krustojums, ko kāds sačikātājs
nosaucis par Latvijas dzinēju un pie polša divi veči uztaisījuši papīrus.
-----------------------------------------------------
Un kas man sanāk lētāk?
Vai nopirkt Latvijā, pa pāris simtiem, medību supersuni, pēc tam barot un neprofesionāli pašam apmācīt,
rezultātā iegūstot "krievu ruleti" kura izšauj, labi ja, katrās 10-tās medībās,
VAI profesionāli sagatavotu suni par 1.5 - 2.0 Eur un zināt kādu gandarījumu man tas nesīs,
jo suns ir sagatavots dzīvei voljērā, medībām mežā, laukā. Viņš nekad savā mūžā nav redzējis ne dīvānu,
ne ledusskapi, ne saimnieka čības, nav stāvējis pie galda un skatījies kā saimnieks ēd. Atkrīt milzums problēmu.
Vienīgais - komandas sunim svešā mēlē.
--------------------------------------------
Latvijā pirkt suni - es, NEKAD!!!
Slēpts
13.02.2013. 08:43
Njā aizdomas, ka daži spēj rakstīt šeit tikai tad, kad ir kaut ko salietojušies, pieņemas spēkā...
Miks
Pēdējo reizi manīts 2013-04-29 10:45
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
13.02.2013. 07:39
Bilde tiešām ir lieka :(
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-02-24 23:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: uz 8 nevar salasīties nekad
Atrašanās vieta: dīvāns, dators
Medību stāžs: arvien lielāks
Aprīkojums: ir
Suņi: vakcinēti
12.02.2013. 20:53
Aigar - kāda nozīme ir šī nelaimīgā suņuka bildei ar taviem nepārtrauktajiem ķīviņiem ? Ar šo bildi gribēji pierādīt , ka A. Cirsis ir mēģinājis sakrustot LDz suni ar LDz pasažieru vilcienu vai Tu kautko sliktu pīpē?
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-06-07 12:06
Atrašanās vieta: Rīga
Suņi: Bīgli
12.02.2013. 19:37
Aigar, un kāpēc Tu ieliki beigta un sakropļota suņa bildi? nesaprotu?
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-27 06:19
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
12.02.2013. 17:30
Cilvēks jautāja - vai esmu ticies ar A.Cirsi un kautko sarunājis. Šīs kucītes aiziešana arī bija iemesls tikties ar A.Cirsi, jo tikai A.CIRSIS varēja motivēt viņas vecāku saimniekus, savu suņu atkārtotam pārojumam.Tas tā, lai nebūtu spekulācijas.
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-06-07 12:06
Atrašanās vieta: Rīga
Suņi: Bīgli
12.02.2013. 14:38
Aigar. kas tā par bildi?
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-27 06:19
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
12.02.2013. 13:36
/Vai Aigars ar Cirsi neko nekad nav pārunājis un kaut kad, kaut ko sarunājis./ - tikāmies 2012.g. nogalē. Mēģināju A.Cirsi pārliecināt organizēt Lat.dz. pārojumu. Lat.dz. suņu pārojumu, no kuru iepriekšējā pārojuma man bija kucīte, kura traģiski aizgāja bojā....piedāvāju piedalīties KMC"Dālderi" planotajā mācību seminarā 20.04.2013 , kā arī atgādināju par man izvirzītām apsūdzībām 2009.g.,kuras izvirzīja sasmērējusies cilvēciņu grupa - Normunds Salmiņš,Aldis Bondars, Nikolais Varganovs, un kuriem, man līdz šim brīdim nesaprotamu iemeslu pievienojušos Anri Čoiču un ArmandU CirsI, proti vai nu viņi jānovada līdz galam vai arī sabiedrībai jāpaskaidro PATIESOS IEMESLUS SAVAI RĪCĪBAI.
Aigars
Miks
Pēdējo reizi manīts 2013-04-29 10:45
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
12.02.2013. 12:04
Bet, kā tad A.Cirsim izdodas visu laiku tā tik cauri?
Vai tad visiem tas ir pieņemami - šis viņa darbības stils!
Bet ja tā ņem, tad mazā bardakā, vieglāk noslēpt savas nepilnības :(
Vai Aigars ar Cirsi neko nekad nav pārunājis un kaut kad, kaut ko sarunājis.