Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Zemnieku Saeimas iniciētā aptauja

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 39 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 11.04.2012. 21:58

Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
11.04.2012. 09:12
Tā kā apgalvojumi, ka pusotra gada darbam nav rezultātu, ir stipri tāli no īstenības.

Ka nav rezultātu, to nu gan es neatļautos apgalvot! Es, kā mimnimums par sevi varu apgalvot, ka šajā laikā esmu gana daudz iemācījies un apguvis...:D :D :D
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
11.04.2012. 09:35
-->Juris Bērziņš sen.
Noformulē lūdzu, kas ir nepatiess apgalvojumā, ka 10.04.2012. sēde beidzās ar neko? :) Kas ir nepatiess apgalvojumā, ka darba grupas darbībai kopumā jēgas īsti nav - kur bijām pirms 2 gadiem, tur esam šodien, faktiski pat ir vēl trakāk, situāciju kāds nemitīgi eskalē virzienā, ka mednieki neko nedara un lauksaimniecība nu jau ir briesmās.
Ja uzmanīgi iedziļināsies rakstītajā - tas, kas zemāk, zem preambulas par NEKO, varbūt izlobīsi, ka darba grupas primārais neveiksmes cēlonis ir sākotnēji pārlieku plašā interešu grupu iesaiste.
Ir tagad vairāki ceļi, kā turpināt darboties. Pirmais - turpināt tāpat. Izliksimies, ka briesmīgi sēžam un lemjam, kamēr citi izmantos dažādas metodes, lai deķi vilktu uz savu pusi. Otrais - izbeidzam lielo sēdēšanu, izbeidzam vētīt normatīvos aktus - sākam ar pamatiem, punktus piedāvāju. Šobrīd izpratnes par to, vienotas izpratnes, nav. Tad nevajag brīnīties, ka nav rezultātu.
Tad, kad ir noformulētas vadlīnijas, tēzes, tad, kad ir vienota un izdiskutēta izpratne, tad, kad problēmu risinājumi ir izkristalizēti - tad ķeramies klāt (ja vajag, esmu par 90% pārliecināts, ka nevajag) normatīvajiem aktiem. Un tad - jā, tad var iesaistīt arī citas puses.
Varbūt ir kādi citi varianti - nezinu, taču viens ir skaidrs: ejot pa tiem pašiem ceļiem, pie cita rezultāta nevar nonākt.
Ir jāmaina ceļi. Vai nu uz piedāvāto variantu vai uz kaut ko citu.
PS. Teikt, ka ne ar ko darba grupa rezultējusies, laikam nav pareizi. Rezultāts ir sekojošs - ir skaidrs, ka sasāpējušās tēmas konkrētā grupa neatrisinās. Arī tas ir rezultāts :)
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
11.04.2012. 09:45
Un vēl, lielākā atšķirība starp ZM ierobežotajiem resursiem un Medniekiem.lv ierobežotajiem resursiem ir tāda - ZM resursi, arī ierobežotie, tomēr ir valsts resursi. ZM cilvēkiem pat algu maksā.
Medniekiem.lv resursi visi ir brīvprātīgi laika un līdzekļu ziedojumi. Un vēl alga citur jānopelna, jo gan paši, gan ģimenes vēlas ēst.
Tā ir tāda diezgan liela atšķirība :)
Un vēl - ja kritiku procesam kāds sāk uztvert personīgi, tad steidzīgi vajag ņemt atvaļinājumu, tāda tendence nav laba...
Slēpts
11.04.2012. 10:38
Esošo situāciju starp mednieku organizācijām un ZSA pārstāvjiem raksturo Zemgales zemnieka Artūra Grudovska, vakardienas darba grupas dalībnieka, sarunas karstumā teiktais, kad nebija atbildes uz pamatotiem argumentiem: Mēs panāksim, lai Jūsu no VASa nomātās platības nonāktu izsolē. Mēs panāksim, lai Jūs nemedītu. Mēs panāksim, lai Jūs maksātu par visu. Mēs, mēs, mēs...
Vēl pietrūka pateikt mēs jūs izdrāzīsim pēc pilnas programmas. Vai tagad medniekiem būtu jānolaiž bikses un jāgaida? Vai tas ir divu pušu argumentēts dialogs?
Jā, Juri Bērziņ sen., es esmu gatavs samērīties ar konstruktivitāti, bet ne šeit forumā un ne anonīmi. Un "vāvulis" tiešām neies cauri.
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
11.04.2012. 11:20
es esmu gatavs samērīties ar konstruktivitāti, bet ne šeit forumā un ne anonīmi

Nu tad līdz piektdienai (klātienē). :)
Juris
11.04.2012. 12:10
ja kritiku procesam kāds sāk uztvert personīgi, tad steidzīgi vajag ņemt atvaļinājumu

Par atvaļinājumu, iespējams, taisnība ... tēma nav vienaldzīga, emocijas sakāpinātas, škrobe uz visiem, jo neviens nav bez grēka. Bet ir sena patiesība - netiesā un netapsi tiesāts. Ja kritizējat, tad esat gatavi uz to pašu un tad ir jābūt ko parādīt pretī kā padarītu vairāk/labāk/pareizāk. Idejas ir laba lieta, labi ja tās formulētas konkrētu priekšlikumu veidā - tiktāl viss ir labi. Bet tālāk? Tā kā centīsimies būt objektīvi.
Juris
11.04.2012. 15:09
Šeit gan http://www.tvnet.lv/zinas/krim... ZS būtu jāstrādā ar pilnu tvaiku un katram sevi cienošam latvietim vismaz jāpauž savs viedoklis un attieksme.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
11.04.2012. 17:28
katram sevi cienošam latvietim vismaz jāpauž savs viedoklis un attieksme.

Katram "sevi cienošam latvietim" vienmēr ir savs viedoklis. It īpaši par lietām no kurām viņam pašam nav ne mazākās sajēgas.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
11.04.2012. 17:41

Katram "sevi cienošam latvietim" vienmēr ir savs viedoklis. It īpaši par lietām no kurām viņam pašam nav ne mazākās sajēgas.

Ko spilgti nodemonstrēja atsevišķi zemnieku pārstāvji darba grupa...:( Neparzinot likuma šobrīd dotas iespējas droši filozofeja par akutu nepieciesamibu to mainīt!!! :)
Slēpts
11.04.2012. 21:58
--> Juris Bērziņš sen.
Ja, Tu ar piektdienu domā delegācijas atkārtoto braukšanu pie Jēkaba Sproģa, tad diemžēl es tur nebūšu, bet aģitēšu pa Zemgali. Taču mūsu cilvēks tur būs gan.
Mans piedāvājums, protams, paliek spēkā, raksti uz manu profilu. Vienmēr ir interesanti parunāt ar gudriem cilvēkiem arī tad, ja viedokļi kaut kur atšķiras.