Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
24.04.2012. 11:47
Nu vakar mums sanāca medības ar "izbakstīšanu"... Pēc kolēģa pirmā šāviena (ar gludo no metriem četriem) bebrs iemuka trubā zem ceļa... Un ilgi, ilgi nenāca ārā... Pēc 20 minūtēm gaidīšanas tika pieņemts lēmums nocirst atbilstoša garuma bērziņu, lai bebru varētu no tās trubas izbakstīt. Tā arī notika, veči bāž pa vienu trubas galu iekšā bērzu, es sēžu uz otra gala.. Pēc mirklīša pacients pabāž degunu un lūr ar baltu aci, kāds maita viņu otrā galā gaida. Nācās šaut netēmējot no 5 cm attāluma..:( Baigi nošļakstiju pats sevi ... 357 izgaja cauri bebra ķobītim un uzsita riktīgi lielu ūdens fontānu!!! :)
Andri interesanti būtu paskatīties ja tur būtu ļoooti dubļains, tad būtu ne tikai slapjš bet arī ļooooooti tīrs :) Es vienreiz ar kad tiko sākām ņemties ar suņiem pa bebrukiem izšāvu bebram galvā no pāris cm attāluma, rezultātā, bebrs palika uz vietas, bet pats biju viss dubļos :) Puiši toreiz norēcās līdz asarām :) bet es biju viss slapjš un netīrs :) Taksto tavā gadījumā tas ir štrunts :)
Bebru sezonas daļa tuvojas noslēgumam, tāpēc ierosinu rīkot akciju "Uzdāvini bebru" vai kā līdzīgi.Gan jau katrā pagastā atradīsies kāds medību kolektīvs vai mednieks, kurš varētu ziedot pāris bebru kādam pansionātam, bērnu namam, patversmei vai kam citam.Lai vecīši vai bērneļi nobauda diētisko, veselīgo gaļiņu. Šī akcija uzlabotu mednieku tēlu sabiedrībā, arī zināms labums būtu arī līdzcilvēkiem, jo kā teica mans novadnieks Jānis Pliekšāns, "gūt var dodot, gūt var ņemot, dodot gūtais neatņemams". Koordinēt un administrēt šo akciju varētu kāda no mednieku organizācijām.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
25.04.2012. 14:44
Gunāram labs ierosinājums , bet tieši Ģirta minēta iemesla pēc vinu nevar pārvērst par plašu un organizētu akciju, bet to darīt noteikti vajadzētu ! ! Domāju katrs sava reģiona , ja gribēs , tad atradis kam palīdzēt un to ari bez liekas zīmēšanas un publicitātes izdarīs !!!! Kas var tas lai Gunāra aicinājumam pievienojas!
Ideja ir laba, tikai banānijas birokrātija, daudzie vārstījumi, kuri saucas kā dažādi noteikumi utt., neatļauj to darīt. Atļaut ta atļauj, bet noteikti PVD papīri vajadzīgi!
Es domāju ka ar tiem papīriem čakara lai nodot gaļu būt tik liela kā arī izdevumi ka visa vēlme atkritīs to darīties :( Pat štrunts ar to pašam tās desas sagatavot, vienalga piečakarēsies no kurienes, kas par dzīvnieku un liks pārbaudīt uz visādiem tur tārpiem un slimībām :(
:-D