Šodien vārdadienu svin Liza, Līze, Elizabete, Betija, rītdien - Anda, Andīna
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - Desu izgatavošana mājās


Ilmarsons .
Pēdējo reizi manīts 2013-04-12 22:01
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jēkabpils raj.
Medību stāžs: >20
Aprīkojums: Savage 308win
Medību trofejas: 1
30.05.2012. 19:55
pēc iepildīšanas apvalkā desām vajadzētu 1-2 diennaktis nostāvēties, pakārtām uz kārtiņas 0-5 grādu temperatūrā. to es daru rudenī, kad attiecīga gaisa temperatūra, vasarā kūpinu uzreiz, citādi gaļa var saskābt ( ir tā gadījies!!!). Apvalkā pildu ļoti blīvi ar pildāmo aparātu, nekas pārplīst nevar, ja temperatūra nepārsniedz 100 grādu. Kūpinu pie 80-90. Tauki sāk kust pēc 78, ideāli ir kādi 78-85. Kūpinu apm. 5-6 st., atkarīgs cik resni apvalki, pārsvarā izmantoju 30-32 mm. Speķi lieku 15-30 %, atkarībā vai jauns teļš, vai vecs bullis. Ja mazs daudzums, speķi labāk sagriezt ar nazi-apm. 0.5x0.5 cm gabaliņos. Ja daudz- ar gaļasmašīnu, sietiņš 16 mm (četri lieli caurumi), sanāk speķis mazās šķēlītēs. Karbonādi un fileju ar var izlaist caur šo sietiņu, tad desā būs tādi mazi gabaliņi. Par konjaku-tas vairāk psiholoģiski. Alnim-lai sajustu konjaka garšu-jāpielej kāds spainis. kaut gan kā konservants alkohols darbojas viennozīmīgi. Kūpinātavā ar vairākiem termometriem vienlaicīgi jāpārbauda temperatūra dažādās vietās, var atšķirties par vairāk kā 10 grādiem.Liek riktīgi uzkarsētā kūpinātavā, virinot vāku vai durvis temp.,protams, nokritīsies.Pirmo pusstundu var paturēt vaļā šīberi vai vāku, kamēr apkalst apvalki.kūpinot miksēju sausu alksni ar svaigi zāģētu, pēdējā pusstundā var ar kadiķi.Recepšu proporcijas-tas katram savs, sāli vidēji ap 1.8 % no kopējā daudzuma.
Agris Baumanis
Agris Baumanis
Pēdējo reizi manīts 2015-03-11 14:20
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: 5
Aprīkojums: Profesionāls dzinējs
20.03.2014. 21:39
Pārdodu dabīgās cūku, aitas zarnas augstākās kvalitātes no Francijas ar kvalitātes un sanitār apliecinošiem dokumentiem.
[img]http://oi57.tinypic.com/2u5esx...[/img]
Dabīgās cūku zarnas
Ekstra 28/30 - 11.00 EUR
Ekstra 30/32 - 11.00 EUR
Ekstra 32/34 - 10.00 EUR
Ekstra 34/36 - 10.00 EUR
Ekstra 36/38 - 10.00 EUR
Ekstra 38/42 - 10.00 EUR
Dabīgās aitu zarnas (medniekdesiņām)
Ekstra 20/22 - 15.00 EUR
Ekstra 22/24 - 17.50 EUR
1 buntes garums 91.4 metri
Linu aukla 1kg/3.50 EUR
Visas cenas norādītas bez PVN 21%
Iespējama piegāde (atrodamies Rīgā).
Tālrn. 27791250
Edgars Baumanis
Edgars Baumanis
Pēdējo reizi manīts 2018-11-25 10:35
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
18.10.2016. 21:59
Uztaisīju desas +/- pēc šiten aprakstītām receptēm. Man tās desas iznāca garšīgas, bet, kad pārgriež- viducis pelēcīgs, apkārt gar malām- sarkans. Ir idejas kāpēc tā?
Slēpts
18.10.2016. 23:13
Pieliec nitrīta sāli un visas būs sarkanas. Dabīgām desām tā ir ka pelēks ar sārtu.
Edgars Krilovs
Pēdējo reizi manīts 2019-11-18 11:53
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: Pabaži Jaunbērze
Atrašanās vieta: Ozolnieki
Medību stāžs: vairāk kā 20 gadi ar pārtraukumiem:)
Aprīkojums: Svage 14+Meopta 3-12x56, Winchester SX3 Big Game Combo+ Optisan Prestige 6z 1-6x24, Savage Axis 223Rem tjūnēts+DELTA Titanium 2.5-16x50 SF IR
Suņi: Es pats kā suns
Medību trofejas: 2
19.10.2016. 15:10
Kur to nitrīta sāli var nopirkt?
Gunārs Dardets
Gunārs Dardets
Pēdējo reizi manīts 2019-11-18 21:18
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: MK Sencis
Atrašanās vieta: Jēkabpils
Medību stāžs: no 2010.
Aprīkojums: IŽ-26e; Weatherby Vanguard 30-06; Savage Mark II .22; Yildiz Lux 12cal
Medību trofejas: 1
19.10.2016. 20:34
Kungi, vispirms iepazīstieties ar nitrītsāli, un kādos daudzumos to lietot, lai nav tiešā nozīmē pārsālīts. Šī pārtikas piedeva ir desu/"gaļas" ražotāju brīnumlīdzeklis.
1. Lielisks konservants (īpaši noder vītinājumiem. Tiem arī es lietoju)
2. Piesaista ūdeni - tirgoņu paradīze gaļu padarīt krietni smagāku
3. Varītu pelēko gaļu padara simpātiski sarkanu ilgu laiku - visiem liekas, ka gaļa ir mūžīgi svaiga
Klāt jāliek arī vārāmais sāls NaCl !
Pats dabūju pa blatu, bet arī google pirmajā lapā šo to izmet.
http://www.bzikbzik.lv/gastron...
Slēpts
20.10.2016. 07:10
Nitrīta sāli var nopirkt vienā kantorī kinostudijā. Bet iepakojumi lieli. Un jāņem vērā, ka lielos daudzumos tas ir indīgs. Tapēc precīzi uz gramiem jāzin cik likt klāt.
Slēpts
20.10.2016. 09:34
Izmantošu savu dienesta stāvokli un ielikšu vienu bildi ar reālu recepti , ko liek iekšā uz 1 kg desas. Vēršu uzmanību, ka dažās piedevas ir tikai daži grami uz kilogramu!- nitrītsāls - 18 grami.
Slēpts
Slēpts
20.10.2016. 09:37
Parasto sāli nemaz nepievieno, domāju , ka tas ir kombinētās garšvielas sastāvā.
Jānis Medveckis
Pēdējo reizi manīts 2016-10-20 10:24
Lietotāja statuss: Vērotājs
20.10.2016. 10:19
Es konjaka vietā leju klāt kaulu buljonu.Ar ko var regulēt cik biezu masu vajaga, apmēram uz 5 kg gaļas bija 1-1.5 pudele ar buljonu.
Man šķiet,ka šos draņķus(Nitrītsāļi+ visa ķīmijas tabula) sabāžot iekša desās vairs nevar just gaļas garšu,beigās taisi kādas desas gribi visas garšo vienādi.