Jā,Juri Bērziņ sen.var jau aizjūgt otrādi,bet vīrs pāri 60gadiem vairs nav gatavs kārtot eksāmenu.Nezinu kā Jūsu pusē,bet pie mums kaut kā nelaužas būt par medību vadītāju.Taisnība Edgaram,būt medību vadītājam nemaz tik vienkārši nav tā ir liela atbildība.
Pašlaik no likuma un noteikumu(Valsts) viedokļa medību vadītājam ir papildus pienākumi par kuriem viņš parakstās trīs reizes medību atskaitē . Ko vel vajag ?
29 teikumus var iemācīties jeb kurš , kāda velna pēc man jākārto atkārtoti mednieka eksāmens.
Bet praktiski novadīt , diezvai varēs arī ar 15 gadu stāžu .
Medību taktiku kursos neiemācīsi.
Nesaprotu , kādēļ visa cepšanās ir par eksāmeniem un papīru kārtošanu. Mana pārliecība ir ,ka,da jebkurā kolektīvā un da jebkurās medībās IR jābūt kaut vienam , kurš perfekti zina Medību noteikumus un māk paskaidrot arī pārējiem , ka medīt , ir nozīmēt ne tikai ievērot LR likumus , bet arī saglabāt senču tradīcijas ,kas nav tik viegli ,zinot mūsu Valdības simpātijas pret EUropiešem un viņu vēlmēm atkal ieviest še simtgadīgas ienācēju tradīcijas.
Raimond un ko tad var iemācīt ?
Piemēram - konkrētā mastā ņemt vēra veiju , mazliet uz drošības rēķina vai otrādi.
Un ne par mani iet runa.
Runa iet par to ka juridiski viss sakārtots pat bez medību vadītāja apliecības.
Kam viņa ir vajadzīga ?
a)konkrētam medību kolektīvam.
b)Latvijas medību kolektīviem.
c)LVM
d)Sensejiem(ar cieņu)
Tāds bija šīs tēmas izveidošanas pamata mērķis - saprast vai vajag vai nevajag iesniegt priekšlikumus kaut ko mainīt un ja iesniegt, tad ko tieši un uz ko jāmaina (lai sasniegtu to un to...).
Bet skaidrības nav :)
29 teikumus var iemācīties jeb kurš , kāda velna pēc man jākārto atkārtoti mednieka eksāmens.
Bet praktiski novadīt , diezvai varēs arī ar 15 gadu stāžu .
Medību taktiku kursos neiemācīsi.
To ka kursos neiemācīs negribu piekrist, tikai vai kāds to vēlās darīt un mācīt????
Piemēram - konkrētā mastā ņemt vēra veiju , mazliet uz drošības rēķina vai otrādi.
Un ne par mani iet runa.
Runa iet par to ka juridiski viss sakārtots pat bez medību vadītāja apliecības.
Kam viņa ir vajadzīga ?
a)konkrētam medību kolektīvam.
b)Latvijas medību kolektīviem.
c)LVM
d)Sensejiem(ar cieņu)
administratīvam aparātam.
administratīvam aparātam
un kādam vajadzētu būt normālam? vispār tad var teikt, ka jebkuras apliecības iegūšana (autovadītāja piemēram)ir vajadzīga tikai birokrātijai.
Bet skaidrības nav :)