Es visu ļoti labi saprotu, bet... kamēr nebūšu apskatījis reālus piemērus, tikmēr izvēli nedarīšu, jo nevar īsti vienā maisā bāzt optisanus, barskas, lichter, walther utt ar Vortex. Tās gan manas subjektīvās domas. Protams Leo ir "lielāks" vārds un par vārdu arī ir jāmaksā papildus nodeva.
Varbūt pēc pāris nedēļām būs iespēja veikt salīdzināšanu un tad arī izlems. :)
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
10.07.2015. 13:40
Raivi, uz sētas ar ir uzrakstīts... :) Paņem un salīdzini to visu reālajā dzīvē. Un kad būsi ieskatījies piem. Šmitā nez vai vēlēsies uzlikt žuj-čuj. Protams viss atduras maciņa biezumā. Es arī gribu piem. Kahles, bet nevaru atļauties. Apsverot visus faktorus un iespējas esmu nonācis pie secinājuma, ka jāpērk ir Leupold. Dzinējmedībām 1,25-4x24 (nostājās ap 500eur), gaidei 3-9x50 (ap 700) abas VX R. Firma ar vārdu, garantija 25 gadi, kvalitāte ok utt.. Protams, salīdzināju krēslā ar citām optikām. Kahles bija dzidrāka, Docter atšķirību nejutu, bet visādi Optisan, Lichter, Walther utl. var atpūsties. Braukšu šodien medībās pavaicāšu čomam, ka tik viņam nebija Vortex. Viņš pēc diviem gadiem nevela tajā stiklā vairs neredzēja, visa bilde dūmakaina. Sagādāju viņam Leo, tagad džeks apmierināts kā valis.
P.S. Es labāk nopirktu Leo VX 2 bez "punkta" pa 300eur, nevis Vortex. Bet tas ir mans subjektīvais viedoklis.
10.07.2015. 12:57
Ģirt, mazā palielinājuma optiku galveno kārt pērk dēļ redzes leņķa. Tomēr arī stiklu dzidrība ir ļoti nozīmīgs faktors. Un neviens man neiestāstīs, ka žuj-čuj redzes leļķis būs līdzvērtīgs ar Swaro, Doktoru utl..
Slēpts
10.07.2015. 12:46
vai tad mazā palielinājuma optiku pērk, lai nakī pa krūmiem skraidītu? kam vajag dienas laikā tos super stiklus, it seviški mazajiem palielinājumiem?
10.07.2015. 12:36
Raivi, mani gan māc šaubas vai vispār ir iespējams zem 500eur(domāju par platleņķa optiku) iegādāties daudz maz sakarīgu stiklu. Tie kuri stāsta, vot man pa 200eur ir baigi labā optika, kalpo 5 gadus un pofig visi jūsu dārgie mēsli, ar neko labāku nav saskārušies. Un tā arī turpina pētīt miglubildes. Es ieteiktu Tev paskatīties uz šīm optikām : http://www.theriflescopestore.... Pats no šī veikala esmu atgādājis pāris stiklus no VX R sērijas. Nav paši labākie Leo stikli, bet nav arī paši sliktākie un būs galvastiesu pārāki par vorteksiem-šmorteksiem.
P.S. Ja pareizi visu izštuko, tad šeit izmaksā EUR=USD.
Varbūt pēc pāris nedēļām būs iespēja veikt salīdzināšanu un tad arī izlems. :)
P.S. Es labāk nopirktu Leo VX 2 bez "punkta" pa 300eur, nevis Vortex. Bet tas ir mans subjektīvais viedoklis.
žuj-čuj strike eagle 1-6x24 - 35,5m (350eur)
Docter Unipoint 1-4x24 - 31m (1170eur)
Docter Comfort 1-4x24 - 31m (1200eur)
Swarovski Z6 gen.2 1-6x24 L - 42,5m (1600eur)
Schmidt & Bender 1-8x24 Exos - 35,3 - (2700eur)
P.S. Ja pareizi visu izštuko, tad šeit izmaksā EUR=USD.
Mani māc šaubas :)
Neredzēju neko īpašu ne stiklos, ne krusta regulācijas mehānismā. Tas tā - politkorekti izsakoties:)
Pie tādas cenas, saprotams, jāņem 1-6 ērglis, nevis 1-4 pst.