Piedāvājums interesants.. prātā noteikti paturēšu! ;)
Slēpts
13.03.2013. 23:03
Nu ja, tuvās distancēs nav jāmāk nolasīt vēju,izskaitļot gudros kalkulatoros trajektoriju + saprast vēl ar to apieties ne tikai uz ekrāna un sašaut sportinga šķīvjus 500m.Tā kā ne tikai ierocis visu nosaka,sakarīgs šāvējs ar normālu medību stroķi pāršaus nejēgu vareno šāvēju ar krutu aprīkojumu bez sajēgas. Un starp citu Arvīd P. ja tas ir tik elementāri piesakies uz lapsu,normālu ieroci un patronas ar zināmu BK un ātrumu aizdošu,pārējais tavā ziņā ko ,kā un cik griezt un uz kuru pusi šaut :)). Ja ko sakarīgu uzrādīsi apliecināsi savus vārdus,ja ne ceļa izdevumi no tevis. ;)
Palasot Zelta lapsas nolikumu rakstīts, ka šauj brīvā stilā (maisi vai kājiņas priekšā un pakaļā) Nu kāda tur vēl šāvēja meistarība. Jānopērk super ierocis + tāda pati optika un vari justies varenāks šāvējs kā pārējie! Ko šie super labie tālšāvēji rāda tepat Latvijas mednieku sacensībās??? Šaujot tuvās distancēs viņu aprīkojums nedod trīskāršu hadikapu un čiš vien sanāk.
Pārfrāzējot zināmo teicienu: pasaki pie kā tu mācījies, un es pateikšu, kā tu šauj. Ja mācās pats, tad pac vien iznāk. Šautuvju nav, bet nav arī šaušanas skolu. Cik var noprast, tad pārejā pasaulē nevienam neienāk prātā iekarināt zarā avīzi un sākat pa to šaudīties. Tur iet uz skolu, kur ir treneris, kas tev visu pareizi ierāda. Tad nav jāredz tādi skati, ka nesprāgstot patronai 300m šāvējs iedur plinti zemē.
Slēpts
27.02.2013. 15:44
Ārprāc kadi jūs apdalīti. Vispirms raud ka 300m šautuves nav, bet kad izrēdēs ka ir, tad tā ir par tālu. Labi taiem kas dzīvo sērenē. :D
Es kaut arī zaļš mednieks, bet jau esmu sapratis, ka īsti tā vis nav ar to pieprasījumu un piedāvājumu.
Kaut kad novembra sākumā gribēju vienā šautuvē izmēģināt svaigi iegādāto bisi, bet telefonsarunā man skaidri un gaiši pateica "nē", jo viņi uzsākot savu darbību labi ja maijā, bet to noslēdz jau oktobrī. Citā, tālākā šautuvē pat neinteresējos, jo tur kārtoju gludā šaušanu, par ko aizprasīja 20 latus (ja ar savu ieroci, tad "tikai" Ls 10). "Patīkami" pārsteigti jutās arī citi eksāmena kārtotāji, ne tikai es.
Principā tiek liegta iespēja legāli patrenēties vai pārbaudīt savas plintes.
Vienīgais variants bija mēģināt sarunāt zemessardzes šautuvi, kas, ļoti iespējams, nebūtu izdevies, ja vien tur reiz nebūtu strādājis rada gabals. Bet pat tad nav garantijas, ka dežurants iedos vārtu atslēgu, lai varētu iebraukt šautuves teritorijā ar auto. Tad ar visiem saviem mērķiem, plintēm, sēžamajiem u.c. nākas nesties kādus 300 metrus kājām. Lieki piebilst, ka šajā šautuvē nav ne skrejošās cūkas, ne šķīvīšu. Vienīgais, ka tur it kā vieta atļauj veikt 300m šāvienu, ja dikti gribas.
Slēpts
27.02.2013. 14:27
Uldi
Pats jau rakstīji visu mednieku vārdā-
Citādi visa naudiņa aiziet "pētījumos un pieredzes apmaiņā"
bet kas reāli mums, medniekiem no tā? Nav pat kur pa papīru izšaut (tālāk par 100m).
Kurš traucē Galecka kungam paplašināt šautuvi - vai MSAF līdzekļu trūkums? A varbūt nav pieprasījuma?
Vai tad MSAF vainīgs ka medniekiem nav pieejamas šautuves uz 300metriem. Būs pieprasījums - būs piedāvājums- kādreiz tā mācīja...
Sērene?
Nu kas tur, viens kuiļa rūciens, 250 km no Liepājas, pa autobāni, trīs joslas katrā virzienā,
bedres nevienas, un esmu galā.
Nu ņemot vērā, ka man ir dienesta auto, degvielas normas nav, braukšu katru otro dienu.
Ceļā, turp un atpakaļ, ap 6 stundām, tad kādas trīs stundas, tur, šautuvē, tā bez steigas, ar baudu.
Bet pa kuru laiku tad lai strādā?
Eh, ja darbs traucē izklaidēm, tad pie velna, tādu darbu!
-----------------------------------------------------------------
Viss tas krējums, tie labumi, tik ap to ūdensgalvu, Rīgu.
Tur, Laukos, ko ta šiem daudz vajag,
- pufaika ir, vāļinki arī, zemļanka arī ir, nokūpināts speķels un
tupenis pagrabā ar',
lai dzīvo, nebrikājās, šautuvi šiem savajadzējās.
Kaut kad novembra sākumā gribēju vienā šautuvē izmēģināt svaigi iegādāto bisi, bet telefonsarunā man skaidri un gaiši pateica "nē", jo viņi uzsākot savu darbību labi ja maijā, bet to noslēdz jau oktobrī. Citā, tālākā šautuvē pat neinteresējos, jo tur kārtoju gludā šaušanu, par ko aizprasīja 20 latus (ja ar savu ieroci, tad "tikai" Ls 10). "Patīkami" pārsteigti jutās arī citi eksāmena kārtotāji, ne tikai es.
Principā tiek liegta iespēja legāli patrenēties vai pārbaudīt savas plintes.
Vienīgais variants bija mēģināt sarunāt zemessardzes šautuvi, kas, ļoti iespējams, nebūtu izdevies, ja vien tur reiz nebūtu strādājis rada gabals. Bet pat tad nav garantijas, ka dežurants iedos vārtu atslēgu, lai varētu iebraukt šautuves teritorijā ar auto. Tad ar visiem saviem mērķiem, plintēm, sēžamajiem u.c. nākas nesties kādus 300 metrus kājām. Lieki piebilst, ka šajā šautuvē nav ne skrejošās cūkas, ne šķīvīšu. Vienīgais, ka tur it kā vieta atļauj veikt 300m šāvienu, ja dikti gribas.
Pats jau rakstīji visu mednieku vārdā-
bet kas reāli mums, medniekiem no tā? Nav pat kur pa papīru izšaut (tālāk par 100m).
Kurš traucē Galecka kungam paplašināt šautuvi - vai MSAF līdzekļu trūkums? A varbūt nav pieprasījuma?
Vai tad MSAF vainīgs ka medniekiem nav pieejamas šautuves uz 300metriem. Būs pieprasījums - būs piedāvājums- kādreiz tā mācīja...
Nu kas tur, viens kuiļa rūciens, 250 km no Liepājas, pa autobāni, trīs joslas katrā virzienā,
bedres nevienas, un esmu galā.
Nu ņemot vērā, ka man ir dienesta auto, degvielas normas nav, braukšu katru otro dienu.
Ceļā, turp un atpakaļ, ap 6 stundām, tad kādas trīs stundas, tur, šautuvē, tā bez steigas, ar baudu.
Bet pa kuru laiku tad lai strādā?
Eh, ja darbs traucē izklaidēm, tad pie velna, tādu darbu!
-----------------------------------------------------------------
Viss tas krējums, tie labumi, tik ap to ūdensgalvu, Rīgu.
Tur, Laukos, ko ta šiem daudz vajag,
- pufaika ir, vāļinki arī, zemļanka arī ir, nokūpināts speķels un
tupenis pagrabā ar',
lai dzīvo, nebrikājās, šautuvi šiem savajadzējās.