Šodien vārdadienu svin Krista, Kristiāna, Kristiāns, Kristīne, rītdien - Jēkabs, Žaklīna
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Jaunie medību noteikumi

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 52 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 12.11.2014. 14:37

Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2014-10-14 22:46
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: m
Atrašanās vieta: Liepāja, Grobiņa
Medību stāžs: no 2013
Aprīkojums: 1000m zivju tīkls, skatiens, kas nogalina, Silma, TIKKA
Suņi: Labradors
08.10.2014. 23:18
Vismaz,tur kur es esmu piedalījies- medniekmājā kopētājs nestāv:)
Visiem takš mūsdienās ir telefoni ar krutām kamerām - nobildē licenci un vālē!
Elektroniska kopija(fotokopija) arī ir kopija!
Jurģis
Pēdējo reizi manīts 2014-10-09 11:03
09.10.2014. 09:53
Vai tu vari nocitēt kādu medību likuma vai noteikumu punkts tiek pārkāps braucot no medībām mājās?

Nav jāskata tikai Medību likums vai Medību noteikumi atsevišķi!
Slēpts
09.10.2014. 10:15
Jurģi.
Nu tu laid kā uzvārda brālis- varbūt radinieks esi?- Kā reizi visa lielā jezga ar dokumetu pārbaudi un daža laba darboņa krēsla zaudēšana bija ar šādu uzvārdu saistīta:)
Konkrēti vari pateikt?
APK neskaitās- jo tas tiek iedarbināts pēc tam, kad tiek pārkāpts kāds no likumime vai noteikumiem.
Cik lasīju , kā reizi APK vai nu ir vai tiek papildināts ar sadaļu, kas tiks piemērota, ja tiks pārkāpti noteikumi par meža zvēru piebarošanu.
Jurģis
Pēdējo reizi manīts 2014-10-09 11:03
09.10.2014. 10:33
APK neskaitās- jo tas tiek iedarbināts pēc tam, kad tiek pārkāpts kāds no likumime vai noteikumiem.

Viss skaidrs ar Tevi :)
Slēpts
09.10.2014. 11:08
Arni nāc palīgā:)
Es saprotu, ka administratīvā atbildība stājas spēkā, ja es pārkāpju "noteikto pārvaldes kārtību un par kuru likumā paredzēta administratīvā atbildība"
Tātad , ja es nepārkāpju Medību likumu un Medību noteikumus, tad APK es principiāli nevaru pārkāpt attiecībā uz terminiem, kas ir minētie iepriekš minētajos noteikumos?
Pie tam, ja es pārkāpju noteikto kārtību un par to NAV paredzēta administratīvā atbildība- tad to varu darīt cik vien gribu:)
9.pants. Administratīvā pārkāpuma jēdziens
Par administratīvo pārkāpumu atzīstama prettiesiska, vainojama (ar nodomu vai aiz neuzmanības izdarīta) darbība vai bezdarbība, kura apdraud valsts vai sabiedrisko kārtību, īpašumu, pilsoņu tiesības un brīvības vai noteikto pārvaldes kārtību un par kuru likumā paredzēta administratīvā atbildība.
Administratīvā atbildība par šajā kodeksā norādītajiem pārkāpumiem iestājas, ja par šiem pārkāpumiem pēc to rakstura saskaņā ar spēkā esošajiem likumiem nav paredzēta kriminālatbildība.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-27 06:19
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
09.10.2014. 11:29
Pie tam, ja es pārkāpju noteikto kārtību un par to NAV paredzēta administratīvā atbildība- tad to varu darīt cik vien gribu:)

Kādu sodu piemēros (UN GALVENAIS KAM???) ja suns, parbaudot šāviena rezultātus, ACM skartajā, teritorijā NAV SAITĒ ???
Slēpts
09.10.2014. 11:42
Aigar, pēc manas saprašanas suņa saimniekam - droši vien ka var atrast arī atbilstošo APK pantu jo medību noteikumu 8 pantu Tu būsi pārkāpis
III. Papildu ierobežojumi medību organizēšanai
8. Ja atsevišķās medību platībās normatīvajos aktos par dzīvnieku infekcijas slimību profilaksi un apkarošanu noteiktajā kārtībā ir konstatēta epizootija, Valsts meža dienests pēc Pārtikas un veterinārā dienesta ierosinājuma var noteikt citus medīšanas termiņus, paņēmienus un nosacījumus zīdītāju medībām vai aizliegt dažu sugu medījamo dzīvnieku medīšanu valstī vai tās daļā.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2026-07-23 11:06
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
09.10.2014. 12:03
APK ir universāls pants, der visiem dzīves gadījumiem:
80.pants. Medību noteikumu pārkāpšana
(Pirmā un otrā daļa izslēgta ar 31.10.2013. likumu)
Par medību noteikumu pārkāpšanu vai citāda veida dzīvnieku izmantošanas noteikumu pārkāpšanu —
uzliek naudas sodu fiziskajām personām no trīsdesmit līdz trīssimt piecdesmit euro, konfiscējot pārkāpuma priekšmetus un izdarīšanas rīkus vai bez konfiskācijas, bet juridiskajām personām — no septiņdesmit līdz septiņsimt euro, konfiscējot pārkāpuma priekšmetus un izdarīšanas rīkus vai bez konfiskācijas.
Par nelikumīgām medībām —
uzliek naudas sodu no četrdesmit līdz septiņsimt euro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, vai atņem medīšanas tiesības uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus.
Slēpts
09.10.2014. 12:27
Nu re- viss skaidrs.
medību Noteikumus nebūs pārkāpt nekādā gadījumā!:)
Palikšu es pie sava viedokļa- ja nepārkāpj Likumu un Noteikumus - tad APK piesiet nevar:)
Tieši tāpat kā ar CSN, vispirms tos pārkāpj un tad meklē APK pantu cik soda nauda jāmaksā:)
Slēpts
09.10.2014. 13:11
Toties vēl viens likumu grozījums nāk virsū ceturtdien, 9.oktobrī, Saeimas konceptuāli atbalstītie grozījumi Pārtikas aprites uzraudzības likumā.
Lai samazinātu risku saslimt ar trihinelozi un pasargātu cilvēkus no nezināmas izcelsmes gaļas aprites, likuma grozījumi paredz personām pienākumu nodrošināt, lai pārtika pašpatēriņam atbilstu nekaitīguma prasībām. Audzējot vai medījot pret trihinellu uzņēmīgus dzīvniekus un to gaļu patērējot uzturā, personai būs jānodrošina šīs gaļas laboratoriska izmeklēšana. Slimību un profilakses centra dati liecina, ka ar trihinelozi pērn un aizpērn saslimuši vairāk nekā 50 cilvēki

ja rukši vēl būs palikuši, nāksies maksāt arī par oficiālām analīzēm..