34. Mednieka pienākums ir pirms medībām informēt atbildīgo personu par plānotajām medībām un ievērot atbildīgās personas norādījumus par mednieka atrašanos medību laikā medību iecirknī. Vienas dienas laikā pēc medībām mednieks informē atbildīgo personu par medību laikā nomedītajiem vai ievainotajiem medījamiem dzīvniekiem.
Jus vispar esta lasijuši jaunos noteikumus?
Slēpts
07.10.2014. 10:12
Juri.
Neaizmirsti , ka medību pieteikšanu neviens nav atcēlis. Un ir atbildīgā persona, kas zin, kas medību iecirknī šovakar medī.
29. Reģistrējot medību iecirkni vai aktualizējot reģistrēto informāciju, medību tiesību lietotājs nosaka atbildīgo personu vai personas, kas medību laikā atbild par mednieku atrašanās vietas koordinēšanu medību iecirknī (turpmāk – atbildīgā persona), un informāciju par personu – vārdu un uzvārdu, deklarēto dzīvesvietas adresi un kontakttālruņa numuru – iesniedz Valsts meža dienesta uzraugošajā struktūrvienībā. Ja atbildīgās personas ir vairākas, medību tiesību lietotājs nosaka teritoriju, par kuru katra persona ir atbildīga.
Slēpts
07.10.2014. 10:19
Jāni Eniņ,
Tur nav atbildes uz Jāņa Veseta un Jurģa Kalvīša jautājumu.
Ja vairāki mednieki medī vienu limitēto, pie kā tagad ir medību atļauja?
VMD mājas lapā ir šis
Nevajadzētu aizmirst, ka limitētā medījamā dzīvnieka pārvietošana no vietas, kur tas nomedīts, vai ievainota limitētā medījamā dzīvnieka izsekošana, ja nav aizpildīta medību atļauja, ir kvalificējamas kā nelikumīgas medības.
Medību atļaujai , vai LICENCEI, kā pierasts saukt, NAV jābūt kabatā, ja medības ir pieteiktas.
Bet tai ir jābūt AIZPILDĪTAI, pirms medījumu pārvieto.
Kā tas pareizi ir, vai nomedīto dzīvniekuku nedrīkkst ne metru kustināt, vai tomēr līdz transportam var aizvilkt ar striķīti!
Slēpts
07.10.2014. 10:40
Gunti.
vai tomēr līdz transportam var aizvilkt ar striķīti!
Es lasot noteikumus neatradu šādu izņēmumu.
Es domāju , ka nē- jo citādi dažs labs vilks līdz mājām:)
šie noteikumi ir gatavoti priekš VIENREIZ lietojamajām PLOMBĒM, kas būs jāizver caur kāju, un tad vari pārvietot.
Šajā medību sezonā tās vēl nav- bet cik atceros 2015/2016 sezonā tām ir jābūt...
šajā sezonā vari vēl ar pārbaudītājiem strīdēties , kāpēc aizpildītā licence neatrodas pie pārvietojamā medījuma- to es neatradu- un teorētiski tā aizpildīta var atrasties kaut vai otrā Latvijas malā.
Turpmāk- nebūs plombe caur kāju- nelikumīgas medības...
Kaut kā tā , no mana skatu punkta.
Nelikmīgas medības:
"3) medīšanu ar šaujamieroci, ja normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā nav iegūta vai ir atņemta mednieka apliecība, mednieka sezonas karte vai medību šaujamieroča glabāšanas atļauja, kā arī limitēto medījamo dzīvnieku medīšanu bez medību atļaujas"
šiem dokumentiem ir jābūt bet nav jābūt obligāti līdzi, bet es tomērt ņemtu līdzi šos dokumentus
Slēpts
07.10.2014. 11:38
Jurģi- kāds Tavs vecums un izglītība??
Medību inspektors paskaidros:).
Man parasti ir līdzi -
Mednieka apliecība,
Ieroča glabāšanas atļauja
Mednieka sezonas karte.
Ja lieku lukturi, vai man ir līdzi masene, kurā lādēju vairāk kā 2 patronas magazīnā, tad aizpildu medību pārskatu.
Mašinā turu licences- ja nomedīju, tāpat vispirms uz mašinu jāaiznes mantas , un jānoraksta licence.
Uzreiz paskaidrošu- mašīnu tālāk par 500 metriem neatstāju:)
Gunti
Un kā jūs darījāt sestdien, kad atklājāt dzinējmedību sezonu:)?
Man liekas, ka licences tika norakstītas atbilstoši noteikumiem.
Ivar- 25, maģistrants. Ģimenes un finansiālo stāvokli, kā arī ieņemamo amatu arī norādīt?
Tu jau visu esi salīdzinājis un izvērtējis, varbūt, vari paskaidrot pirms to izdara inspektors?
Runa nav par patīk/nepatīk, runa ir par to vai esošie Medību noteikumi jālasa pēc prinicipa "kas nav aizliegts, tas ir atļauts".
Jus vispar esta lasijuši jaunos noteikumus?
Neaizmirsti , ka medību pieteikšanu neviens nav atcēlis. Un ir atbildīgā persona, kas zin, kas medību iecirknī šovakar medī.
Ja vairāki mednieki medī vienu limitēto, pie kā tagad ir medību atļauja?
VMD mājas lapā ir šis
Medību atļaujai , vai LICENCEI, kā pierasts saukt, NAV jābūt kabatā, ja medības ir pieteiktas.
Bet tai ir jābūt AIZPILDĪTAI, pirms medījumu pārvieto.
Es lasot noteikumus neatradu šādu izņēmumu.
Es domāju , ka nē- jo citādi dažs labs vilks līdz mājām:)
šie noteikumi ir gatavoti priekš VIENREIZ lietojamajām PLOMBĒM, kas būs jāizver caur kāju, un tad vari pārvietot.
Šajā medību sezonā tās vēl nav- bet cik atceros 2015/2016 sezonā tām ir jābūt...
šajā sezonā vari vēl ar pārbaudītājiem strīdēties , kāpēc aizpildītā licence neatrodas pie pārvietojamā medījuma- to es neatradu- un teorētiski tā aizpildīta var atrasties kaut vai otrā Latvijas malā.
Turpmāk- nebūs plombe caur kāju- nelikumīgas medības...
Kaut kā tā , no mana skatu punkta.
"3) medīšanu ar šaujamieroci, ja normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā nav iegūta vai ir atņemta mednieka apliecība, mednieka sezonas karte vai medību šaujamieroča glabāšanas atļauja, kā arī limitēto medījamo dzīvnieku medīšanu bez medību atļaujas"
šiem dokumentiem ir jābūt bet nav jābūt obligāti līdzi, bet es tomērt ņemtu līdzi šos dokumentus
Medību inspektors paskaidros:).
Man parasti ir līdzi -
Mednieka apliecība,
Ieroča glabāšanas atļauja
Mednieka sezonas karte.
Ja lieku lukturi, vai man ir līdzi masene, kurā lādēju vairāk kā 2 patronas magazīnā, tad aizpildu medību pārskatu.
Mašinā turu licences- ja nomedīju, tāpat vispirms uz mašinu jāaiznes mantas , un jānoraksta licence.
Uzreiz paskaidrošu- mašīnu tālāk par 500 metriem neatstāju:)
Gunti
Man liekas, ka licences tika norakstītas atbilstoši noteikumiem.
Tu jau visu esi salīdzinājis un izvērtējis, varbūt, vari paskaidrot pirms to izdara inspektors?
Runa nav par patīk/nepatīk, runa ir par to vai esošie Medību noteikumi jālasa pēc prinicipa "kas nav aizliegts, tas ir atļauts".