Šodien vārdadienu svin Rasa, Rasma, Maira, rītdien - Monvīds, Egita, Emīls
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Bebri

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 82 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 22.01.2015. 16:49

Egils
Pēdējo reizi manīts 2023-09-23 19:56
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību trofejas: 1
06.03.2014. 14:50
Svētdien bebru porciju laidīšu desās. Iemetīšu kādas bildes no procesa.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
06.03.2014. 15:54
Mārci!
Nezinu kā tev, bet man nav fiziski daudz laika pat uz tām medībām daudz braukāt, jo ir ģimene, lauku māja un arī darbs. Bet tiem kam ir lauku māja tie zina ka darba ir ļoti daudz un visu laiku, labi ka pāris reizes nedēļā vari izrauties uz medībām. Man pat bebriem rāmjus nav kad izlikt. Es ļoti pat gribetu uz tām pašām sacencībām pabraukāt, bet diemžel ne tā laika nav daudz, ne arī tā lielās finances. Bet bebru desas pārdodam tikai pavasarī pēc sezonas beigām. Un tas ir nevis peļņai bet lai atstistu izdevumus. Reāli medības ir dārgs prieks un daļēji ar šiem variantiem sedzam izdevumus. Bet lai sāktu pelnīt ar to visu, tas ir nav jāstradā, nav ģimenes, un dzīvo dzīvoklī tad vari tiešām 24 h diennaktī tikai pa medībam.
Jāmaksā ir tā pat kā pie jums par visu!!!
Agris
Agris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-14 20:00
Atrašanās vieta: Jēkabpils raj.,Viesīte
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: iž-58MAE 12.kal.,iž-18ME 12.kal.,iž-18MH-308win,toz 78-01 22Lr
Suņi: Latvijas dzinējs, vācu medību terjers
Medību trofejas: 59
06.03.2014. 16:05
Edgar! Pēc tavas ņaudēšanas un garajiem palagiem, ko te raksti, izskatās ka Tu esi viens no tiem papīru un teorijas medniekiem. Man ir gan māja,kuru uz lēna paplašinu, gan lauki ar dažadiem darbiem, gan ģimene ar trim bērniem un sievu, gan darbs. Bet ja medības ir iekšās, nevis kā Tev, velns viņu zina kur, laiks ir medībām un es pakārtoju visu mežam un tur esu gandrīz katru dienu un beidz te demagoģēt cik tas ir grūti u.t.t.
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
06.03.2014. 16:06
Varbūt arī sanāk,bet ir vairākas lietas ,kas nedaudz apgrūtina šo darbiņu. Ir vajadzīga piemērota krāsns kurā sakarsēt atsperi līdz vajadzīgajai temperatūrai. Jāzin ,kas par tērauda marku atsperei. Ja sanāk padod ziņu.Man visi šie mēģinājumi ir cietuši fiasko.:( kas attiecas uz desu taisīšanu mājās. Esmu to darījis ar labiem rezultātiem.ABAS LV kūpinātavā sanāk dikti feini. Vienīgi, ja katru nedēļu ir jāsagatavo ap 20-30 kg( 2-3 kukaiņi) baigi rokas piekūst un laiks daudz aiziet, jo tādi apjomi sievas gaļenei ir pa niknu. Tāpēc izmantoju miesnieku pakalpojumus. Ikšķiles desu ceha cipars ir 1,65 par pusžāvēto un 3,30 medniecenes. Viņi taisa arī sardeles ,salami, doktorenes. Bet no bebra vislabākās ir p/ž un medn.
Edmunds
Edmunds
Pēdējo reizi manīts 2019-11-26 17:45
Aprīkojums: Vītne,gludais
Medību trofejas: 10
06.03.2014. 16:11
Mārci, vot no šīs vietas detaļās... Bebra mednieku desiņas - palūgšu recepti :)
Lai rokas netūktu "kruķījot", ir pieejamas arī ar LATVENERGO darbināmas uzpariktes. Uzdāvināju sievai vienu tādu (laikam MOULINEX), kā kāzu gadadienas dāvanu - un, kā domā, kurš lieto???? Pareizi :D Skaties, 8.marts nav aiz kalniem - viss vēl iespējams :)
Mārcis
Mārcis
06.03.2014. 16:27
Vecais, man, oi mums:), ir keenwood 1800w ar visām metāla iekšām un tāpat pa īsu.:) Bet ja taisa ap 20 kg nedēļā nav jēgas mocīties. Pusi noandelē ,lai atsistu miesnieka tiesu un tā pat visu apēst nevar. recepti iedot nevarēšu ,jo nezinu, bet miesmieka telefonu gan varu iedot ,ja interesē.
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2014-03-18 19:21
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
06.03.2014. 20:01
Darbojos ar slazdiem, bet pašlaik švaki, esmu nolaidis viņam ūdeni līdz gruntim. Pašlaik aptuveni uz 2km no divām mājām esmu dabūjis 3 bebrus, no vienas divus, papu un perno, un no otra tikai perno.
Gan jau būs siltāks un nāks vairāk ārā, un nekur šie neaizbēgs.
Jūtu ka tajā lielajā mājā ir kāds milzīgs bebrs, jo tur viņš jau kādus 10 un uz augšu gadus dzīvo, ko kaimiņš stāsta.
Iespējams leģendārs 40kg bebrs?
P.S. Iespējams šeit kāds ir nomedījis kādu milzeni virs 30kg?
Slēpts
06.03.2014. 20:35
Drosi ka nogriezot mātušku kilogramus var salasit :D
Mārcis
Mārcis
06.03.2014. 21:38
Mātuškas labi nāca rudenī ,ar pirmajiem saliem. Visu ziemu labi ķērās fāteri un studenti ap 15-18 kg. Tagad ,kad atkusa, arī divas " tantes" nomedījām(vienu ar šauteni).Pavasarī ,ja negrib vecenes šaudīt, nevajag sēdēt tuvu pie migām.Cik esmu novērojis tās mātītes ,kā milzu zemūdenes vakarā izpeld pie migas, ieelpo svaigo gaisu un ielien atpakaļ.Bet ,ja ir uzdevums izslānīt konkrētas apmetnes pa tīro ,tad jau nav variantu. Tur arī tie kilogrami saskrien un zināšanas uzkrājas.Bet kopumā ņemot mātītes mums bija kāda 5 daļa .
Egils
Pēdējo reizi manīts 2023-09-23 19:56
Medību trofejas: 1
07.03.2014. 17:27
Jautājums Mārcim M. Kā gāja pa Šauļiem? Vari iemest kādu aktuālu info par ādu iepirkšanu leišos? Kā gāja ar samainīšanu?