Nu ko trinās!
Pēdejo divu gadu laikā esmu norāvis kādas 30, varbūt 40 cūku mātītes. Lūk, tie ir izcili rezultāti. Kaut tā sērga iet mazumā, tomēr uz izcilību ir kur tiekties.
Izcili būs - 1 cūka uz 1000/ha un punkts, visā Latvijā kopumā
Laikam tā vajadzēja darīt jo tagad tie saucamie lielie vecās cūkas vada tos bariņus ar pērniem un šī gada suķēniem, māca kā mūs apčakarēt un kuiļus lielos var jau vēl tagad nolikt ,bet mēs viņus tādus normālus neaiztiekam jo mums te vilku arī netrūkst.
Mums te šai pusē lietus nebija visu vasaru un droši ka graudi ir cieti un sīki ,bet tagad sāka līt un nu jau vairāk pa divām nedeļām močī tā ka nujau atkal nav labi lauksaimnieki uztraucās ka tos pašus nenokuls ,tā ka graudi uz lauka pa šo laiku nu ir krietni pamērcēti ,nāk jau cūkas nāk tikai tie lauki kur iet ir daudz (liela izvēle) un viņas kā ko aizdomīgu jūt tā uz citu lauku ,maz ja viņu palicis , nav kā senāk visi lauki pirms saulrieta pat pilni atgādināja piena zupu ar rozīnēm ,bet nu klondaika mums beigusies, tā ka cūkas var izmedīt !!!!
no zemniekiem dzirdēju, ka graudi uz lauka ar to sausumu, kas bija, baigi nokaltuši pat cietāki, kā pēc kalts. Varbūt cūkām netīk cietie graudi tāpēc nāk mazāk.
Lauris = Āfrikas cūku mēris ... ;-)
Agri gan jau esi sapratis ka Lauris tāds īpašs, neārstējams, gadījums. Es tik nesaprotu kā vēl vietējie nav viņam to biznesu nonullējuši.
Pēdejo divu gadu laikā esmu norāvis kādas 30, varbūt 40 cūku mātītes. Lūk, tie ir izcili rezultāti. Kaut tā sērga iet mazumā, tomēr uz izcilību ir kur tiekties.
Izcili būs - 1 cūka uz 1000/ha un punkts, visā Latvijā kopumā