[youtube::xKuZwQK-VIc]
kopš noskatījos šo video, lamatu stangas vairak uz mežu līdzi neņemu. ir gadījies striķi aizmirst, tad lieliski var iztikt arī ar suņa pavadiņu.
Es ar vilku ar striķi, kamēr apnika - vienmēr cieta vieta jāmeklē, striķis pinās un mērcās dubļos utt.. Sanāca darba darīšanās kādu mēnesi pa Valkas apkārtni dzīvoties, iebraucu ciemos pie igauņiem un paņēmu stangas.
Slēpts
28.04.2016. 10:58
ja lamatas pilnas rokas un nav somas, tad jau nekas cits neatliek kā savilkt ar striķi(šo var iestūķēt kabatā) vai kā īstie vīri ar plikām rokām :D man parasti ir līdz mugursoma, kur iekšā ir lamatas un atpakaļceļa bebrs un nieka šķerēs tur toč neko netraucē ;)
Tukšu slazdu uzvilkt ar rokām, atspiežot pret zemi, problēmu nav, āķim jābūt uz apakšējā stieņa, tad vieglāk aizāķēt.Tad kad bebrs ir iekšā, nedaudz sarežģītāk paliek bet tik un tā ar rokām to var izdarīt. Protams vieglāk ja striķis ir līdzi, noteikti vēl vieglāk ar stangām , bet to man nav
Slēpts
28.04.2016. 12:09
ar rokām to var izdarīt. Protams vieglāk ja striķis ir līdzi, noteikti vēl vieglāk ar stangām
Par to jau stāsts- ja IR pamēģināts ar stangām uzvilkt- tad nolikt tās malā, un uzvilkt tikai ar rokām- tur vajag spēcīgus vīrus.
Es tāds neesmu- un tāpēc 5-7 EUR par stangām- nu nemaz nebija žēl. Protams dažreiz ir gadījies, ka tās aizmirsu mājās, un tad uzvelkot ar striķi vienmēr esmu atcerējies cik viegli to darīt ar stangām.
Bet 15 EUR es gan nemaksātu.
Nesaukšu nevienu par vārgu un neteikšu, ka esmu spēkavīrs.
Noliekam vienu atsperes galu uz neliela paaugstinājuma(akmens, pagale, koka stumbrs utml., lai to neiespiež zemē, jo tad nevar saāķēt atsperes galus) un uz otra atsperes gala spiežam virsū..
Nedemagoģējat, pamēģinat, ļoti elementāri un nemaz ne grūti..
Ar stangām, protams, vieglāk.
Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
28.04.2016. 17:31
"Svaigām" lamatām prasās stangas vai striķis, bet pēc 1-2 sezonām var mierīgi ar rokām. Cita lieta protams ja tas jādara ziemā pie -20....
es stangas nenēsāju/nevedāju līdzi, esmu pieradis ar rokām. man pat neliekas ka ar stangām ir baigi ēri- gājiens garš un jāsatur kopā kamēr liek drošinātāju....
https://youtu.be/d2oBmwrPVRg
Piedodiet par kvalitāti, bet nu, lai nedomājiet ka veči melo es lamatoju jau 3 sezonu ar padsmit lamatām uzvelkot ar rokām.
kopš noskatījos šo video, lamatu stangas vairak uz mežu līdzi neņemu. ir gadījies striķi aizmirst, tad lieliski var iztikt arī ar suņa pavadiņu.
Būs jāizmēģina!
Par to jau stāsts- ja IR pamēģināts ar stangām uzvilkt- tad nolikt tās malā, un uzvilkt tikai ar rokām- tur vajag spēcīgus vīrus.
Es tāds neesmu- un tāpēc 5-7 EUR par stangām- nu nemaz nebija žēl. Protams dažreiz ir gadījies, ka tās aizmirsu mājās, un tad uzvelkot ar striķi vienmēr esmu atcerējies cik viegli to darīt ar stangām.
Bet 15 EUR es gan nemaksātu.
Noliekam vienu atsperes galu uz neliela paaugstinājuma(akmens, pagale, koka stumbrs utml., lai to neiespiež zemē, jo tad nevar saāķēt atsperes galus) un uz otra atsperes gala spiežam virsū..
Nedemagoģējat, pamēģinat, ļoti elementāri un nemaz ne grūti..
Ar stangām, protams, vieglāk.
es stangas nenēsāju/nevedāju līdzi, esmu pieradis ar rokām. man pat neliekas ka ar stangām ir baigi ēri- gājiens garš un jāsatur kopā kamēr liek drošinātāju....
Piedodiet par kvalitāti, bet nu, lai nedomājiet ka veči melo es lamatoju jau 3 sezonu ar padsmit lamatām uzvelkot ar rokām.