Šodien vārdadienu svin Ance, Anna, Annija, rītdien - Marta, Dita
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - vītņstobra patronu lādēšana/aprīkojums

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 93 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 31.10.2024. 14:36

Anrijs
Anrijs
Pēdējo reizi manīts 2023-05-25 16:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
16.01.2015. 23:06
Īsti nē. Es laikam pārāk iespringstu pārāk uz lietām, kas neko neietekmē. Ar skaidro saprātu es saprotu, ka tās 5 thou neko radikāli nemaina. Mans ģimenes ārsts, tobiš iecirkņa inspektors, ir saprotoša kundze, bet nu ar wilcatiem viņa mani aizsutīs uz atkārtotu pārbaudi.
Intars
Intars
Pēdējo reizi manīts 2025-09-16 08:42
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
16.01.2015. 23:48
Ēē, laikm Tevi ne-tā sapratu.. Ar knovhau es nedomāju 5thou ķeršanu/svarīgumu.. Pats arī cenšos būt iekš šīm 5thou..
Bet garumojot:) čaulas, par referenci ņemt plecu datum line-griezums, nevis head-griezums...
Nezinu, varbūt tā ir vispārpieņemta prakse.. pēdējā laikā slinkoju - neizglītojos...
Anrijs
Anrijs
17.01.2015. 00:23
Es ar to 5 thou stresoju ne tik daudz, ka tas baigi ietekmēs kopējo neck tension, cik apstākli, ka uz patrontelpas sliekšņa, kur beidzas kakls un sākas freebore, veidojas izdedžu uzaugums. Ilgtermiņā tur veidojas tā h..ņa, ko lidz galam iztīrīt nav reāli. Būsim reāli, apspiesta čaula vienmēr būs garāka nekā šauta, mēs vienmēr dzīvojam kaut kādā diapazonā. Un ja mēs uztaisam ar īsāku čaulu to uzdedžu gredzenu tuvāk, un tad lādējot garāku čaulu, kas atduras pret šo uzaugumu, tas neizbēgami rada kaut kādas starta problēmas. Tāpēc es čaulu garumiem pievēršu tādu uzmanību. Nezinu, viena no paranojām, kas viņ zin.
Juris
Pēdējo reizi manīts 2021-01-27 21:17
Lietotāja statuss: Lietotājs
24.01.2015. 14:43
Anrij, liels paldies par Tevis izveidoto blogu. Izlasīju ar lielu intersi un kļuvu nedaudz gudrāks par šo lietu! Priekš matemātiskiem aprēķijniem gribu jautāt, cik vienu čaulu var reizes pārlādēt (vidēji, čaulas resurs)? Pāts šauju ar veikālā pirktu RWS munīciju. Ko Tu saki par šīm izšautajām čaulām, ja nolemju iegādāties lādēšanes ekipējumu pēc Intara ieteiktā saraksta un pats tās lādēt?
Paldies
Anrijs
Anrijs
24.01.2015. 16:42
Juri, čaulu izmantošanas ciklu skaits ir atkarīgs no divām lietām - kapseles ligzdas diametrs un čaulas kakla materiāla cietēšana. Kapseles ligzdas parasti izplešas no liela pārspiediena.
Cietēšana jeb elastības zaudēšanas rezultātā mainās lodes aptvēriena spēks un var rasties ar laiku garenvirziena plaisas kakliņa daļā. Čaulas vajadzētu noteikti krāt pārlādēšanai nākotnē.
Lapua un Norma protams ir galvgalī, bet par RWS arī neko sliktu neesmu dzirdējis. Nevajadzētu tikai miksēt brendus.
Anrijs
Anrijs
24.01.2015. 16:52
Par skaitu bija konkrēts jautājums :) Es domāju reizes desmit noteikti. Bet nu arī pēc noteikta ciklu skaita nekas netrauce čaulas kaklus atlaidīnāt. Tas gan būtu jādara pareizi, jo ir risks kakla materiālu padarīt pārāk mīkstu. Youtube ir pilns ar kreisiem piemēriem. Man ir doma vienkāršā valodā arī par atlaidināšanu uzrakstīt.
Juris
24.01.2015. 17:41
Paldies Anrij par atbildēm, gan jautājumi vēl radīsies paši no sevis! Inatara norādītajā mājas lapā, saliku visas nepieciešamās lietas pēc viņa saraksta šai nodarbei. Pie pasūtījuma noformēšanas sāka iebilst par sūtīšanas ierobežojumiem. Kas tur ir par lietu Intar, likumdošanas normas tiek pārkāptas, nesūta?!
Anrijs
Anrijs
24.01.2015. 18:23
Par kurām pozīcijām bija iebilde? Ne visas ķīmijas sūta, aerosolus noteikti nē, tad vēl viņiem ir tāda lieta kā izplatīšanas tiesības dažiem produktiem nav pa visu pasauli.
Intars
Intars
Pēdējo reizi manīts 2025-09-16 08:42
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
24.01.2015. 22:47
Juri, nesūta kādu konkrētu pozīciju vai visu pasūtījumu?
Kurā tieši pasūtījuma stadijā saka, ka nesūtīs?
Visas pozīcijas no šī saraksta esmu sūtījis un saņēmis vairākas reizes.
Nesūta atsevišķas ķīmijas kā arī "ieroču daļas", piemēram, trigerus... Protams, arī lodes, čaulas, kapseles, munīciju... bez speciālās atļaujas dabūt nevar...
Juris
25.01.2015. 08:03
NO SHIPPING OPTIONS AVAILABLE FOR THESE CART ITEMS AND THIS SHIPPING ADDRESS - to be able to checkout you will need to return to your cart and remove the item or items that are restricting your shipping options.
Your order contains ORMD and/or Hazardous product(s) that cannot be shipped to your location.
Click here to view your cart and possibly remove the restricted items.
Sapratu- iebilst un negrib sūtīt bīdmēru, laikam ass priekšmets.