Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Pilnīga bezpriģela popularizēšana jeb sačakarējam suņu būšanu Latvijā pilnīgi?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 59 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 08.12.2016. 22:52

Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
18.02.2015. 10:28
Žanna!
Ļoti vērtīga foruma sadaļa.Uzzināju daudz jauna un arī pazondēju par savu suni.Esmu izteicis arī savu viedokli,bet dziļāk gan nē,tas nav mans lauciņš.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
18.02.2015. 10:00
Māri!
Bet tie, kuriem tas ciltsdarbs nu nekādi nesanāk, ap*irš visus citus.
Ir divi veidi, kā pacelt sevi pāri citiem:
1. Pierādīt, ka tu esi labāks,
2.radīt iespaidu, ka visi citi ir slikti.
Māris
Māris
18.02.2015. 09:51
Neviens no mums zināmiem kinologiem negrib sliktu cilts vai papīrdarbu,vienīgi Krievu fabula-Ļebeģ,rak da ščuka gan nav noslēpjama.:)
Slēpts
18.02.2015. 09:28
Māri, es kā tava pieminētā citāta autors Tev pievienojos.
Labākā un drošākā uzskaite ir VALSTS.
Visi sadarbības risinājumu ar privātajām struktūrām pie laba nekad nav novedušas un no tā ir jāatsakās- tas pats Lursofts.
Privātā datubāze par kuru maksājam un sildam uzņēmēju kabatu.
Tagad dati ir pārņemti pilnā Uzņēmuma Reģistra pārziņā un ir pārliecība ka nepazudīs un vismaz jau daļu datu var saņemt no reģistra par pliku velti..
Cita lieta, ka katra sistēma maksā naudu un ko privātais var izdarīt par kaut kādu naudu , valsts to darīs par 10 X lielāku- bet nu tādā valstī dzīvojam.
Un cik zinu, Latvijā PSR jau bija bardaks ar suņiem un M.kalniņš to sakārtoja pienācīgā līmenī.
Atkārtošos , nu nevarēja M.Kalniņa laikā "sakārtot" papīrus kurš katrs.
Man čoms , pats ar kinologa papīriem, nenosargāja savu kuci un piedzimušos nevarēja legalizēt- , lai gan pie manis nonākušai kucēns pēc laikas arī izskatijās aŗi pēc 8 gadiem:)
Māris
Māris
18.02.2015. 09:11
Ģirt un Žanna,protams arī Aigar,man šī tēma jau sen beigusies! Vienīgi vakar savā nodabā strādājot, funktierēju,kā šo kinoloģijas padarīšanu sakārtot valsts līmenī,jo kā jau viens no foruma dalībniekiem teica:,, .........piedzersieties, saplēsīsieties un papīrus izmetīsiet miskastē..........un vispār-neko nezinu.....,, Kautkā tāda bija viņa doma(negribu šķirstīt atpakaļ). Un tiešām,tā tas varētu teorētiski arī notikt.Manuprāt vajadzīgs viens vai divi,(nezinu darba apjomu,pieļauju,ka milzīgs), valsts algoti cilvēki,kuri arī juridiski ir atbildīgi par savārītu ,,putru,,.Palabojiet,ja kautko nesaprotu!
Žanna
Žanna
18.02.2015. 09:05
Egil, Tavam sunim dokumentos nav minēts ID numurs!
Jā, tas ir pārkāpums.
Slēpts
18.02.2015. 09:03
Egil.
Aigars piesienas pie tā , ka dotajā dokumentā nav aizpildītas visas ailes.
Kaut gan viņš visu par šo sistēmu zina- bet vēl ar vien tēlo muļķi:)
Cik es esmu sapratis- kucēniem piedzimstot LMKA tiek izsniegti PAGAIDU cilstraksti- jo kamēr nav pagājušas astoņas nedēļas - kucēna saimnieks ir parasti ir nezināms.
Bet, lai potenciālais kucēna pircējs varētu pārliecināties , ka viņām netiek "iesmērēts" dvorterjers , šādi pagaidu dokumeti IR ieviesti.
Domāju , ka viņi NAV pretrunā ar likumdošanu, jo balstoties uz šo papīru vēlāk tiek izsniegti pilnvērtīgi , atbilstoši likumam dokumentēti ciltsraksti. Likums nosaka no kāda vecuma DRĪKST izsniegt ciltsrakstus, bet nenosaka galējo termiņu:)
To ka itkā var ierakstīt jebkuru čipa nr un jebkuru kucēnu- teorētiski jā- bet vienam metienam šādu pagaidu apliecību ir tikai tik cik kucēnu piedzima.
Domāju , ka Aigaram NAV pierādījumu, ka ja metienā bija 5 kucēni - šādas pagaidu apliecības tiktu izsniegtas 12.
Nu sāp viņam, sāp:)))))
Za deržavu obidno, poņimaješ...
Žanna
Žanna
18.02.2015. 09:03
Uldis Spārns raksta:
"Jebkurš izbijis elektriķis vai grāmatvedis, ar laiku var kļūt par kinologu un ekspertu!
Normālās valstīs, vecajā Eiropā, par tādu var kļūt, ja ir akadēmiskā veterinārmedicīnas izglītība, "
Nu tā gluži nav!
Veterinārā izglītība, lai kļūtu par ekspertu? ir nepieciešama tikai Francijā (var nūt vēl kādā valstī, ko es nezinu, bet pilnīgi noteikti tādu nav daudz!
" Es labāk samaksāju trīskārši, kaut vai 1500 eur par kucēnu, bet es zinu ko nopērku Vācijā, Dānijā,
Skandināvijas valstīs. "
Goda vārds, esmu pietiekoši ilgi vārījusies suņu lietās un man ir dafiga pieredzes ar šādiem cilvēkiem, kas labu gribot ir šādi rīkojušies un 90% gadījumu ir ieveduši vai nu ne to, ko cerēja vai nu (ir bijuši anekdotiski gadījumi!) par 3-x lielāku naudu ieveduši kucēnu, kura vecāki ir dzimuši Latvijā.
Saproti, audzētājiem ir ļoti izdevīgi, ja te kāds ieved labus suņus, man nebūs jādomā, kā aizvest kuci uz citu valsti sapārot, ja Tu būsi foršu puiku atvedis tepat uz manu galu! Nu piekrīti taču, man vieglāk aizbraukt pie Tevis uz Nīcas novadu no Aizputes, nekā uz Serbiju vai Krieviju! Goda vārds! Ja Tu izdomā vest jagdu, es Tev kontaktus iedošu, pati sarunāšu, par Tevi nogalvošu, pat polku nodejošu, tikai dari to! Ir slikti, ka mums daudzi netic, jo šo te antireklāmu izvērš atsevišķi neveiksminieki no kinoloģijas.
Kā man tas ir apnicis! Daudzi atbildīgi audzētāji šeit vairs nemaz neraksta un daudzi pat vairs nelasa! Apnikusi apdiršana! Ja kādam neiet, jāpaskatās, vai nav vaina pašā!
Slēpts
18.02.2015. 08:53
man domāt nekas nesākās, Aigars tik norādīja uz vienu iztrūsktošu lietu ;)
ja tā padomā, tad arī es savu drāti čipēju jau pēc nopirkšanas, tad jau tā sanāk kā Aigars teica, ka var pabāzt apakšā jebkuru, jo identificējams jau nav :D
Žanna
Žanna
18.02.2015. 08:49
Nu atkal sākās!!!!!!!!!!!!!!!