Šodien vārdadienu svin Magnuss, Maigonis, Mariuss, rītdien - Regīna, Ermīns
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Klusinātāji Latvijā ir legāli!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 81 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 19.02.2017. 17:58

Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
01.12.2016. 14:16
OMG :) Tu nesaproti, ka Tava trāpījuma vieta mainās dēļ stobra atšķirīgās vibrācijas - piesien pie stobra glušaka svarā stieni un rezultāts būs līdzīgs.
Ja netici man vai Intaram tad palasi google, kas notiek, kad lode pamet stobru - ir pat tīri saprotami raksti :) Ar bildītēm :D
Slēpts
01.12.2016. 14:36
Tas pats ir ja stobram galaa pieliek stobra bremzi tādā pašā svarā kā klusinātājs. Trāpījuma vieta reāli ir ļooooti tuva kā šaujot ar klusinātāju. Ir arī reāli un pārbaudāmi piemēri, ja kas...
Slēpts
01.12.2016. 14:42
Uģi, es taču neko neapgalvoju un neko nevēlos pierādīt:)
Es taču rakstīju- es NEZINU.
Tieši TU, gandrīz ar putām uz lūpām aizstāvi kādu teoriju- piemēram par vibrācijām..
Neesi slinks- IEDOD saiti uz info , kur tas ir iztirzāts, tad ne tikai es, bet arī citi paliks gudrāki:):)
p.s vibrācijas parasti vaino pie tā ka lodes mērķī mētā, ja nav cita izskaidrojuma tad pie vainas ir iekšējas vibrācijas:).
MMD pat aprakstīja vienu lētu izstrādājumu, kas palīdz rezonansi novērst
https://www.limbsaver.com/prod...
eh- sausais atlikums- iedod saiti - palikšu gudrāks:)
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
01.12.2016. 15:23
Tieši TU, gandrīz ar putām uz lūpām aizstāvi kādu teoriju- piemēram par vibrācijām..

Kāpēc teoriju - tas ir fakts nevis teorija, ka stobrs šāviena brīdī rezonē/vibrē - sauc kā gribi un tur nav nekas ne jāpierāda, ne jāapstrīd.
Es taču rakstīju- es NEZINU

Šīs būtu reizes, kad jāpaklusē, nevis jāfilozofē :)
Neesi slinks- IEDOD saiti uz info , kur tas ir iztirzāts, tad ne tikai es, bet arī citi paliks gudrāki:):)

Neesi slinks - google.lv angļu mēlē ieraksti, ko vēlies zināt :) http://varmintal.com/amode.htm...; http://www.stocks-rifle.com/ha...
Nezinu vai tas ir labākais materiāls, bet šo iemeta uzreiz - par stobra vibrācijām! Gan jau Intars un Anrijs var pateikt daudz ko interesantāku ko palasīt!!!
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
01.12.2016. 15:38
Piešautai,uz 100m, karabīnei,pēc luktura pielikšanas(uz magnetiem),iesaku visupirms izšaut,uz tiem pašiem100m.
Slēpts
01.12.2016. 15:41
Uģi.
Lai gan ieteici paklusēt-, minētajās saitēs nemācēju atrast neko par to ka pateicoties tieši klusinātājam kaut kas mainās...
un kāpēc visbiežāk trāpījuma vieta "krīt"uz leju un nevis pa tikai pa labi vai pa kreisi..
Ja Intars teiktu, ka personīgi ir mērījis lodes ātrumus gan, ar gan bez klusinātāja- tad tas būtu saprotams arguments.
pagaidām visi tikai filozofējam- tai skaitā arī Tu...
Intars
Intars
Pēdējo reizi manīts 2025-09-16 08:42
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
01.12.2016. 16:36
Esmu personīgi mērījis ar LabRadar. Atšķirības nav ... jeb tā ir ES ietvaros. +/-10 m/s.
p.s.
ES - "extreme spread" nevis Eiropas savienība:))))
ES - tā ir ātrumu V0 max variācija x-šāvienu (parasti 10) grupā. Starpība starp mazāko un lielāko.
Veikala patronām tā ir ~10-20 m/s. Atkarībā no ražotāja.
Pašlādētajām "mednieku" gaumē ... 8-15 m/s. Atkarībā no meistara.
Pašlādētajām "paranoidālā" gaumē - līdz 3 m/s. Atkarībā no paranojas smaguma:)
Slēpts
01.12.2016. 16:43
Paldies Intar.
Vismaz kaut kas no reālās dzīves!
Ints
Pēdējo reizi manīts 2023-01-05 15:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
01.12.2016. 16:44
Ivar stobrs šāviena brīdī veic viļņveida kustību un jebkurš priekšmets, kas tiek pielikts pie stobra izmaina šo kustību līdz ar ko izmaina trāpījuma vietu tā bus skaidrāk.
Slēpts
01.12.2016. 16:46
tad paranoiķa patronas ar/bez klusinātāja par cik atšķiras? ;)