Vai tad tagad nesanāk pat labāk? Ja iepriekš nodevu maksāja par katru atļauju to izņemot tad tagad maksā tikai par izlietotu atļauju/marķieri. Tas būtībā sanāk jēdzīgi, ja nesanāk visus piešķirtos nomedīt...
līdz 2015.gada 31.martam medību atļauja tika izsniegta katra limitēto medījamo sugu dzīvnieka medībām un par to bija maksājama valsts nodeva 1,42 eiro apmērā.
To, protams, izdarīja kolektīva vadītājs, un atļaujas sadalīja pēc saviem vai kolektīva ieskatiem. Un, ja pareizi saprotu (lai mani palabo kāds pieredzējis kolektīva vadītājs), iepriekš šīs nodevas par katru atļauju tika samaksātas no kolektīva kases, taču tagad katrs mednieks, nododot papīru par nomedītajiem limitētajiem dzīvniekiem, nodevu samaksās pats. Rezultātā kolektīva vadītājam mazāks čakars.
Tāds ir mans secinājums no info, ko zinu...
Slēpts
13.05.2015. 16:13
Matīss.
iesaku izlasīt MMD - maiju/jūniju- interviju par jaunajiem savilcējiem.
es sapratu tā- kad pasūta "porciju "ar savilcējiem- tie tiek nodoti mednieku kolektīva rīcībā ar vienu dokumentu - kurš nosaukts par medību atļauju , kurā minēti visi izsniegto savilcēju nr. un par katru šo ierakstu tad arī ir paredzēta valsts nodeva.
Tad kad savilcējs ir izmantots - tiek sastādīts 3 pielikums-- kas ir tikai INFORMĀCIJA
3.pielikums
Ministru kabineta
2014.gada 22.jūlija noteikumiem Nr.421
INFORMĀCIJA PAR IZLIETOTAJĀM MEDĪBU ATĻAUJĀM
Bez iepriekšēja pārskaitījuma savilcējus pagaidām cik zinu neizsniedz:)
Pag, pag....Kas visam šim ir avots? Kas teica, vai kur rakstīts?
Es pagaidām izņēmu atļaujas pēc vecās sistēmas. Vienīgās izmaiņas papīru ir nomainījis savilcējs un jāpilda nomedīto limitēto dzīvnieku mēneša pārskats. Par tā nodošanu man naudu mežniecībā neviens neprasīja.
Ja atsauce ir par šo rakstu http://www.kasjauns.lv/lv/zina...
Nekas jau reāli nav mainīts. Katrs jau pirms tam, gan tagad maksā par katru limitēto atļauju(savilcēju vai licenzi). Un tas papīra žurnāls, ko nodod mēneša laikā par izmantotajiem savilcējiem, attiecas tikai uz limitētajiem dzīvniekiem.
Bļāviens pilnīgi nevietā. Būtībā nekas nemainās-par katru saņemto limitētā dzīvnieka marķieri jāsamaksā 1,42 eiro-tieši tikpat, cik bija par papīra atļauju, nekāda cita maksa nav paredzēta, izņemt visus piešķirtos marķierus vai daļu no tiem, paliek pašu ziņā, arī papīra atļaujas bieži vien visas uzreiz neizņēma, vismaz tie klubi, kuriem bija lieli limiti. Kā parasti-kaut ko pa virsu sagrābstam un sākam bļaut nelabā balsī :P
Kur tādus brīnumus var izlasīt?
To, protams, izdarīja kolektīva vadītājs, un atļaujas sadalīja pēc saviem vai kolektīva ieskatiem. Un, ja pareizi saprotu (lai mani palabo kāds pieredzējis kolektīva vadītājs), iepriekš šīs nodevas par katru atļauju tika samaksātas no kolektīva kases, taču tagad katrs mednieks, nododot papīru par nomedītajiem limitētajiem dzīvniekiem, nodevu samaksās pats. Rezultātā kolektīva vadītājam mazāks čakars.
Tāds ir mans secinājums no info, ko zinu...
iesaku izlasīt MMD - maiju/jūniju- interviju par jaunajiem savilcējiem.
es sapratu tā- kad pasūta "porciju "ar savilcējiem- tie tiek nodoti mednieku kolektīva rīcībā ar vienu dokumentu - kurš nosaukts par medību atļauju , kurā minēti visi izsniegto savilcēju nr. un par katru šo ierakstu tad arī ir paredzēta valsts nodeva.
Tad kad savilcējs ir izmantots - tiek sastādīts 3 pielikums-- kas ir tikai INFORMĀCIJA
Ministru kabineta
2014.gada 22.jūlija noteikumiem Nr.421
INFORMĀCIJA PAR IZLIETOTAJĀM MEDĪBU ATĻAUJĀM
Bez iepriekšēja pārskaitījuma savilcējus pagaidām cik zinu neizsniedz:)
Es pagaidām izņēmu atļaujas pēc vecās sistēmas. Vienīgās izmaiņas papīru ir nomainījis savilcējs un jāpilda nomedīto limitēto dzīvnieku mēneša pārskats. Par tā nodošanu man naudu mežniecībā neviens neprasīja.
Nekas jau reāli nav mainīts. Katrs jau pirms tam, gan tagad maksā par katru limitēto atļauju(savilcēju vai licenzi). Un tas papīra žurnāls, ko nodod mēneša laikā par izmantotajiem savilcējiem, attiecas tikai uz limitētajiem dzīvniekiem.
Bļāviens nevietā