Teritorija aptuveni 7-8 k ha jau gadus 4 kopumā kolektīvā tiek medīti apmēram 100 berbi uz kolektīvu. Pēdējo 2 gadu laikā ir vairākas apmetnes, kas ir izmedītas, bet ir tāpat vietas kur bebraines ir neskatrtas. Medībām ar suņiem gan vietu atrast jau ir problemātiski. Teritorijā lielākā daļa ir privāto, bet pēc īpašnieku lūguma tika medīts 3 vietās 2 vietas pa 9 beriem vienā 4.
Vakar sezonu veiksmīgi noslēdu varoņa nāvē krita trīs bebri kopsumma sezona diezgan veiksmīga, salīdzinot ka uz 15 dienām īsāka. Pa sezonu 26 bebruki :)
Ģirt tas ka tā sākas 15 dienas ātrāk jau uz ātrumu neietekmē. Es pat principa un solidaritātes dēļ nemedīju bebrus ātrak nekā vajag, jo vēl mazi bebruki vēl ir mazi un man kaut kādi neceļas roka nomedīt tos vai māti. Un ja vēl māti nomedī, tad vispār riktīgā škrobe ir, jo mazie vēl nav patstāvīgi pilnība, bet ir atkarīgi no mātes. Bet tieši pēdejā mēneša tās divās nedēļas aprīlī bebru aktivitāte ir viss lielākā, respektīvi arī nomedīts tika vairak, laiks patīkamāks silti un saulains :) Pie tam tagad notiek ļoti intensīvi divgadnieku izdzīšana no mitekla un tie ir vieglāk nomedījami, nekā marta kad tie kopā ar ģimeni dzīvo apmetnē un var izlīst āra tikai pa melno tumsu.
Varu saderēt ne tikai man bet arī daudziem citiem medniekiem labāk lai paliktu vecie medību laiki nekā jaunie. Jo Kurzemē un Zemgalē pavasaris atnāk ātrāk un bebru aktivitate ātrak iestājas, turpretī Vidzemē un Latgalē vēl ne tikai sniegs var stāvēt bet arī ledus, respektīvi aktivitāte atnāk uz nedēļu ja ne divām vēlāk. Nu bet kā ir tā ir, drīz sāksies rukšu medības un tad varēs ar sēdēt garos vakaros uz medību torņī skatīties un izbaudīt dabu un tās skaistumu.
Citējot... Es pat principa un solidaritātes dēļ nemedīju bebrus ātrak nekā vajag, jo vēl mazi bebruki vēl ir mazi un man kaut kādi neceļas roka nomedīt tos vai māti. Un ja vēl māti nomedī, tad vispār riktīgā škrobe ir, jo mazie vēl nav patstāvīgi pilnība, bet ir atkarīgi no mātes. Bet tieši pēdejā mēneša tās divās nedēļas aprīlī bebru aktivitāte ir viss lielākā, respektīvi arī nomedīts tika vairak, laiks patīkamāks silti un saulains :) Pie tam tagad notiek ļoti intensīvi divgadnieku izdzīšana no mitekla un tie ir vieglāk nomedījami, nekā marta kad tie kopā ar ģimeni dzīvo apmetnē un var izlīst āra tikai pa melno tumsu.
Augustā, kad ir mazi bebruki tos nemedījam, kaut arī bez mātes tie mierīgi izdzīvo, bet pavasarī, kad mazie 100% aiziet bada nāvē, ja jau paspējuši piedzimt, tad viss ok. Kecs kā vienmēr uzdevumu augstumos.
Mārci nejauc geogrāfiskās kartes. Pie jums jūsu pusē jau martā mierīģi medī, pie mums labi ka marta beigās sniegs nokūst, nerunājot par ledu. Pat tagad vietām mežos stāv vēl ledus. Bet pie jums jūsu pusē ledus sen ir nokusis, tā arī bebru aktivitāte sākas agrāk un dzimst agrāk bebruki. Pie mums cik esmu nomedījis bebru mātes pavasarī visi bija vēl ar mazajiem iekšā, neviena nav dzemdējusi. Mūsu platuma grādos labi ka maijā sāk dzemdēt!!! Un cik tika nomedīti tad visi bebruki vēl bija visai nelieli lai tie dzimtu, respektīvi tiem vēl mēnesi vajdzēja sēdēt mātes miesās. Tā kā katrā Latvijas pusē ir savādāka situācija ar to siltumu un visu pārejo.
Nu cūku var būt arī nēēsot, bet dabā pasēdēt taču neviens neliedz, un pavērot kā viss notiek, pie reizes parādīties medību platībās lai kādi maļiki nesadomātu pamedīties.
Ne pūkas, visiem šodien sezonu noslēdzot!
Varu saderēt ne tikai man bet arī daudziem citiem medniekiem labāk lai paliktu vecie medību laiki nekā jaunie. Jo Kurzemē un Zemgalē pavasaris atnāk ātrāk un bebru aktivitate ātrak iestājas, turpretī Vidzemē un Latgalē vēl ne tikai sniegs var stāvēt bet arī ledus, respektīvi aktivitāte atnāk uz nedēļu ja ne divām vēlāk. Nu bet kā ir tā ir, drīz sāksies rukšu medības un tad varēs ar sēdēt garos vakaros uz medību torņī skatīties un izbaudīt dabu un tās skaistumu.
Augustā, kad ir mazi bebruki tos nemedījam, kaut arī bez mātes tie mierīgi izdzīvo, bet pavasarī, kad mazie 100% aiziet bada nāvē, ja jau paspējuši piedzimt, tad viss ok. Kecs kā vienmēr uzdevumu augstumos.
Nu cūku var būt arī nēēsot, bet dabā pasēdēt taču neviens neliedz, un pavērot kā viss notiek, pie reizes parādīties medību platībās lai kādi maļiki nesadomātu pamedīties.