A kāpēc neviens nepiedāvā to Hornet? Vai tad pēdējais aizgāja uz Liepājas metalurgu, kad tas vēl bija dzīvs??? Ja negrib mainīt, tad pārdod, ja nu vienīgi cena nav ar Faberžē olu vienāda:)
Slēpts
13.06.2020. 15:20
Manuprāt tas Hornets ir "ņi riba, ņi mjasa", tāpēc arī izmirstošs. 22WMR ir medību mazais kalibrs. Tuvās distancēs, līdz 100.m. uz mazajiem nelimitētajiem uz bebriem ideāls, arī uz buciņu. Ja grib tālākas distances un jaudīgāku verķi, tad ņem 222 vai 223Rem. Hornets manuprāt ir nelietderīgs starpposms starp 22WMR un 223Rem. Es vēl saprotu, ja Hornet ir kombinācikā ar gludstobru, tad ok, bet atsevišķi plinti tādā kal. nu gan ne šis ne tas. Ne īsti masene, ne īsti karabīne. (tās tik manas subjektīvas domas).
Kādu laiku atpalaļ arī biju ieciklējies uz šo kal., bet labi ka veselais saprāts ņēma virsroku un iegādājos 223Rem.
Un vēl, kopš parādijās niknās 22Lr Stinger patronas, arī 22WMR jau īsti nav vajadzīgs. Ja ir 22Lr plinte, vari klusiņām, pa lēto līdz 50.m. plikšķinàties uz nebēdu. Ja gribi ar maseni aiziet ar pārliecību uz bebra kungu, vai buciņu, liek iekšā skaļo Stinger munīciju un klapē uz nebēdu, tik jāatceras ka tās puļas iet kādus 5-7.cm augstāk kā parastās subsonic puļas. Diemžēl 22WMR ir tikai skaļš un salīdzinoši dārgs kalibrs...
Mans secinājums - mazajam klibram jābūt 22Lr ,nākošais solis ir 222, vai 223Rem(labāk jau 223, jo 222 arī iet aiz apvāršņa) un tad jau pēc izvēles nopietnie kalibri, kas sākas no 3000J.
Dzintar, tas laikam ir bezcerīgi. Esmu arī meklējis, neko neesmu atradis.
Cik zinu, veikals "9 milimetri", kaut ko plāno ievest.
Šķiet interese būtu liela, skaitās labākais 22LR kalibra pusautomāts, un ja vēl TAKE DOWN izpildījumā.... Sapnis!
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
01.07.2020. 04:47
Ļoti labs ierocis ir Walther G22 pusautomāts. Žēl, bet vairs netiek ražots. Iesaku , sevišķi jauniem medniekiem. Lielisks, gan medībās, gan šaušanas trenniņos. Ieteicams garais variants ar stobra garumu 63 centimetri. Es gan savējo pārdevu, jo konstatēju, ka nospiediena trenniņam man pietiek ar parastu gaiseni. Taču tas ko man deva Walther G22 mūžam paliks ar mani. Nenovērtējama pieredze.
Nospiediens jātrennē ir ar to ieroci, kuru izmantosi, nevis ar gaiseni un tad pie citas plintes, ar pavisam citiem nopiediena parametriem. Tāpat kā visas plecošanas, vilkšanas utt. Nevar trennēties ar vienu un cerēt, ka tad ar citu būs tieši tāpat ;)
Slēpts
01.07.2020. 10:44
Nu nezinu, man ir 3 plintes un 2 gaisenes. Man ko, visu laiku ar šnelleri trennēties (ko lietoju gaidē visbiežāk)? Ja māki pareizi apstrādāt gaiseni (atspernieci, lai grūtāk), tad ar citām ir daudz vieglāk. Tiešām palīdz iemācīties noturēt līdz galam, atslābināt satvērienu tikai tikai kad lode ir mērķī.
...,trennēts tiek ieroča satvēriens, sprūda nospiediens ,tēmēšana , kustība ar ieroci ,stāja,u.c. daudzās nianses.tas ir primārais. mainot ieročus nostrādā adaptācija, tas ir sekundārais faktors. protams , no ieroča ietekme pastāv - laides satvēriens,svars , tēmekļi,u.c. atkal daudzās nianses. , bet ,tas joprojām ir sekundāri. Trennētam un zinošam medniekam vai sporta šāvējam attiecīgi šaus gandrīz jekuŕš tehniskā kārtībā esošs ierocis,un adaptācijai pietiks ar pāris ieplecojumiem un sprūda nospiedieniem pa tukšo. otrādā virzienā -super plinte nemākulīga lietotāja rokās ir vienkārši bīstama ,nerunājot par medību vai tēmīgas šaušanas sasniegumiem.,
Kādu laiku atpalaļ arī biju ieciklējies uz šo kal., bet labi ka veselais saprāts ņēma virsroku un iegādājos 223Rem.
Un vēl, kopš parādijās niknās 22Lr Stinger patronas, arī 22WMR jau īsti nav vajadzīgs. Ja ir 22Lr plinte, vari klusiņām, pa lēto līdz 50.m. plikšķinàties uz nebēdu. Ja gribi ar maseni aiziet ar pārliecību uz bebra kungu, vai buciņu, liek iekšā skaļo Stinger munīciju un klapē uz nebēdu, tik jāatceras ka tās puļas iet kādus 5-7.cm augstāk kā parastās subsonic puļas. Diemžēl 22WMR ir tikai skaļš un salīdzinoši dārgs kalibrs...
Mans secinājums - mazajam klibram jābūt 22Lr ,nākošais solis ir 222, vai 223Rem(labāk jau 223, jo 222 arī iet aiz apvāršņa) un tad jau pēc izvēles nopietnie kalibri, kas sākas no 3000J.
Cik zinu, veikals "9 milimetri", kaut ko plāno ievest.
Šķiet interese būtu liela, skaitās labākais 22LR kalibra pusautomāts, un ja vēl TAKE DOWN izpildījumā.... Sapnis!