Nu tad vajag kā Zviedrijā noteikt, kas ar kādu kalibru medījams, nebūs problēmu!
Nevienu reizi neesmu teicis, ka tas bebrs uz 100m un tālāk jāmedī, pat ne 50m. Man neviens bebrs (nešauju tālāk par 25m bebrus) nav aizgājis, visi turpat arī paliek! Man liekas, ka līdz 25m bebram trāpīt galvā nav nekādu problēmu! Neko lielāku par bebru medīt ar maseni arī nevienam neieteiktu un nepiekristu. Arī esmu dzirdējis, ka tie aļņi "kā laksti krītot" un, ka buku līdz 100m tā ka nav ko redzēt - bet man tas liekās muļķīgi un vairāk izņēmums kā likumsakarība!
P.S. Krievu laikā jau tieši tāpēc masene bija aizliegta, lai visādi "meistari" nečakarētu zvērus. Bija gan arī otrs iemesls - tolaik krimināleksperti izšautu lodīti praktiski nevarēja identificēt ...
Aizliedza, jo pārāk kluss, arī ekspertiem grūtāk.
Starp citu, ar maseni medīt "amatiermedībās" arī vēl pirms pusgada Krievijā nedrīkstēja, taču nesen Augstākā tiesa šo aizliegumu atcēla un tagad drīkst!
es ari zinu vienu mednieku kurs loti piesavies medit bebrus un vins medi ar maseni. Esot japiemekle municija un loti labi paliekot uz vietas. Par attalumiem ir ta ka neesmu redzejis ka kads bebru sautu talak pa 30m, zinot kur vini dzivo ir grauti medit bebrus pa 100m. es 80% bebrus uz gaidi esmu savis ap 15m. man labak patik 223rem uz bebriem, tur nav nekadu problemu.
V.N. un A.V.Trofimovu spravočnikā šī patrona ir ievietota 7mm(.284 winchester) kalibra klasē un saucas 7x64Brenneke.Pameklē kaut kā pēs šiem parametriem.
Nevienu reizi neesmu teicis, ka tas bebrs uz 100m un tālāk jāmedī, pat ne 50m. Man neviens bebrs (nešauju tālāk par 25m bebrus) nav aizgājis, visi turpat arī paliek! Man liekas, ka līdz 25m bebram trāpīt galvā nav nekādu problēmu! Neko lielāku par bebru medīt ar maseni arī nevienam neieteiktu un nepiekristu. Arī esmu dzirdējis, ka tie aļņi "kā laksti krītot" un, ka buku līdz 100m tā ka nav ko redzēt - bet man tas liekās muļķīgi un vairāk izņēmums kā likumsakarība!
Starp citu, ar maseni medīt "amatiermedībās" arī vēl pirms pusgada Krievijā nedrīkstēja, taču nesen Augstākā tiesa šo aizliegumu atcēla un tagad drīkst!