Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
02.11.2007. 12:40
Kādam ierocim un kalibram? Kādās distancēs medī? Tie ir ļoti būtiski jautājumi optikas izvēlē.
Ja vispārīgi, tad paskaties kaut ko no Nikon Gold, Leupold VX-III sērijām vai Meopta USA i-veikalos. Par apgaismotu tīkliņu vai punktu šajā cenu kategorijā viennozīmīgi aizmirsti.
Njā, tik daudz visa kā, ka apmaldījos.
Resp. vai varat man palīdzēt?
Vēlos nomainīt optiku. Patreiz lietoju Hakko 2,5*10*42(zaļais, sarkanais krusts). It kā viss būtu labi, bet... Uz 170-250m punktiņš nosedz visu lapsu, gribētos ko smalkāku. otra lieta-gribētu optiku nedaudz gaišāku-reizēm tās 20,30 minūtes baigi pietrūkst.
Labprāt dzirdētu konstruktīvas atbildes, kaut arī subjektīvas.
Liels paldies visiem jau iepriekš.
P.S. Aizmirsu par naudu-nu negribētu iztērēt tūkstošus, bet tā...ap latiem 300-400.
Jā, es arī lieku Zeiss Conquest vienā plauktā ar Bushnell Elite 4200. Bushnela jaunais modelītis Elite 4200 6-24x50 ar taktiskajiem grozāmajiem man ir ļoti pievilcīgs... Bushnelam arī ir dažādas sērijas, bet pat labākā - Elite 4200 - nestāv blakus Leo M4, pat ne Leo VX-III.
Varbūt nesaprotami sarakstīju, bet doma ir sekojoša.
Nightforce, US optics, XOTIC, IOR, Hensoldt (militārais Zeiss),
Tālāk M4, S&B, Swaro
un tad ir svītra ar visādiem Bushneliem, Burrisiem, Nikoni, Docteri, Meoptas, Kahlesi, Leo zemākie modeļi, utt
Un zem šiem ir trubas ar stikliem, ko sauc par optikām brīnumainā kārtā...
Protams, viss tikai mans IMHO!
Jānim pašam tagad ir Leo un pirms tam bija Bushnell :) tur no tava iepriekš teiktā gandrīz var saprast ka tu liec Zeiss vienā plauktā ar Bushnell, par to jau arī bija Jāņa piebilde
Neiet runa par gaumi, bet gan par izturību, mehānikas precizitāti, optikas kvalitāti kopumā. Jāni, kam tieši nepiekrīti? Ka es uzskatu, ka Leo M4 ir jāliek augstāk kā Bushnell? Nez kādēļ 50 procentu visu snaiperu šauj ar Leo M4. Manuprāt, tas liecina par ļoti daudz ko.
ko jūs te ņematies ar kaut kādiem procentiem un parametriem, katrs pērk optiku pēc savas izvēles un rocības un ja jūtas apmierināts tad viss ir kārtībā ;)
Apgaismots tīkliņš nebūtu TIK vajadzīgs, lai gan krēslā noderētu gan.
Ja vispārīgi, tad paskaties kaut ko no Nikon Gold, Leupold VX-III sērijām vai Meopta USA i-veikalos. Par apgaismotu tīkliņu vai punktu šajā cenu kategorijā viennozīmīgi aizmirsti.
Resp. vai varat man palīdzēt?
Vēlos nomainīt optiku. Patreiz lietoju Hakko 2,5*10*42(zaļais, sarkanais krusts). It kā viss būtu labi, bet... Uz 170-250m punktiņš nosedz visu lapsu, gribētos ko smalkāku. otra lieta-gribētu optiku nedaudz gaišāku-reizēm tās 20,30 minūtes baigi pietrūkst.
Labprāt dzirdētu konstruktīvas atbildes, kaut arī subjektīvas.
Liels paldies visiem jau iepriekš.
P.S. Aizmirsu par naudu-nu negribētu iztērēt tūkstošus, bet tā...ap latiem 300-400.
Varbūt nesaprotami sarakstīju, bet doma ir sekojoša.
Nightforce, US optics, XOTIC, IOR, Hensoldt (militārais Zeiss),
Tālāk M4, S&B, Swaro
un tad ir svītra ar visādiem Bushneliem, Burrisiem, Nikoni, Docteri, Meoptas, Kahlesi, Leo zemākie modeļi, utt
Un zem šiem ir trubas ar stikliem, ko sauc par optikām brīnumainā kārtā...
Protams, viss tikai mans IMHO!