Ivars Ozoliņš
04.03.2019. 20:20
Esmu kādus 8 gadus savu pirmo binokli lietojis, šis tas ir pazaudēts, un gribas redzēt vairāk-prasās laikam nomainīt.
Bija man 8x42.
Tagad skatos un domāju, kas būtu labāks - 10x42, 10x50 vai 12x50. Izmantot gribu krēslā un gribu saprast cik lieli ilkņi kuilim ir :)
Un kāda ir atšķirība starp prizmu tipiem- ROOF PRISM vai Porro Prisms?
Ražotājs un modelis man neinteresē, pirkšu ASV.
Uzdevums atrisinājās- ne īsti vēlmju ziņā, bet finansiāli noteikti.
Kā jau minēju, binoklim pazuda dažas detaļas.Binoklis 10 gadus vecs- bet it kā bija mūža garantija.
Uzrakstīju ražotājam - Leupold- saņēmu atbildi, ka remontu var veikt tikai pie viņiem, vai nu lai nogādāju pārstāvim, vai lai pats sūtu uz rūpnīcu.
Tā arī izdarīju.
Aizbraucot ciemos pie radiem , mani sagaidīja pilnīgi jauns binoklis ar tiem pašiem rādītājiem. 8x42.
Par nomaiņu paprasīja NEKO.
Tā kā mūža garantija strādā.
Un kā vēl var lūrēju bebru, ar aci vairs neredz, bet ar šito štruntu visu,pat bebram varēja redzēt vai bebra bullis,vai govs;)
Slēpts
07.03.2019. 11:40
Un kā tas - ''nav ķieģelis un nav ķieģelis kaklā, jo nav ķieģelis, kas nav kaklā''- rāda stiprā krēslā, vai tumsā? Vai kuilim ilkņus saskatīt var?
Slēpts
07.03.2019. 08:43
Nebija mans, bet funkciju pildīja lieliski un porro sistēma
Slēpts
07.03.2019. 07:32
Es arī gribētu zināt pilnīgi visu, bet varbūt zināt mazāk un padziļināti, nevis katko grābstīt no visa un uzcepties katru reizi...
Vēl jau var nopirkt ļoti labu monokli binokulāra vietā. Biju lietojis vixenu, nu loti laba štelle. Un nav ķieģelis kaklā, vienīgi laukus čekojot divreiz šaurāks redzes leņķis. Bet nav ķieģelis un nav ķieģelis kaklā, jo nav ķieģelis,kas nav kaklā :)
Slēpts
07.03.2019. 00:39
Ir iespēja to iepazīt un tad izpausties ...
Slēpts
07.03.2019. 00:16
Bet vel nezinu austriešu kvalitāti :D
Slēpts
06.03.2019. 23:08
Adolf, Tev jau vajadzētu zināt, kas ir vācu kvalitāte.. ;)
Ivars Ozoliņš
04.03.2019. 20:20
Esmu kādus 8 gadus savu pirmo binokli lietojis, šis tas ir pazaudēts, un gribas redzēt vairāk-prasās laikam nomainīt.
Bija man 8x42.
Tagad skatos un domāju, kas būtu labāks - 10x42, 10x50 vai 12x50. Izmantot gribu krēslā un gribu saprast cik lieli ilkņi kuilim ir :)
Un kāda ir atšķirība starp prizmu tipiem- ROOF PRISM vai Porro Prisms?
Ražotājs un modelis man neinteresē, pirkšu ASV.
Uzdevums atrisinājās- ne īsti vēlmju ziņā, bet finansiāli noteikti.
Kā jau minēju, binoklim pazuda dažas detaļas.Binoklis 10 gadus vecs- bet it kā bija mūža garantija.
Uzrakstīju ražotājam - Leupold- saņēmu atbildi, ka remontu var veikt tikai pie viņiem, vai nu lai nogādāju pārstāvim, vai lai pats sūtu uz rūpnīcu.
Tā arī izdarīju.
Aizbraucot ciemos pie radiem , mani sagaidīja pilnīgi jauns binoklis ar tiem pašiem rādītājiem. 8x42.
Par nomaiņu paprasīja NEKO.
Tā kā mūža garantija strādā.
Vēl jau var nopirkt ļoti labu monokli binokulāra vietā. Biju lietojis vixenu, nu loti laba štelle. Un nav ķieģelis kaklā, vienīgi laukus čekojot divreiz šaurāks redzes leņķis. Bet nav ķieģelis un nav ķieģelis kaklā, jo nav ķieģelis,kas nav kaklā :)