Šodien vārdadienu svin Agija, Aldonis, rītdien - Nanija, Ilgmārs, Igmārs
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - Vai norakstisim licences ar SMS?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 68 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 09.02.2011. 23:23

Slēpts
24.01.2011. 11:02
Tieši tā, medību pārskats tāpat jāved uz mežniecību, pie tā arī būtu jāpiedomā.
Slēpts
24.01.2011. 11:18
Nu gan...:) Visu gribam uz vietas un uzreiz! Varbūt varētu būt kaut kāda ideja par to, lai medījums nāk mājās, lai nav jābrauc uz mežu, arī taču izdevumi! Arguments par degvielas izdevumiem - nu galīgi nevietā....KUR VĒL TRAKĀK! Gribēsim medīt, būs jāpārvietojas - pastāv jau arī "auzu motori"!
Iepriekš jau minēti argumenti par dažādām iespējam, kas medību laikā var notikt ar mob.telefonu. Pats medīju vairākās vietās, kur tīkla pārklājums (zona) nav - zinu kā ir, ka to sakaru nav. Personīgi man nepatīk ideja par sms - vismaz tāda kāda tā ir pašreiz. Runa nevar būt par tuvāko nākotni.
Ir svarīgākas lietas, par ko diskutēt.
Papīra licences, manuprāt, pilnvērtīgi strādā. Viss par katru cenu nebūtu jāmodernizē un jāelektronizē. Iespējams varētu pastāvēt kaut kāda duālā sistēma - gan papīra licences, gan sms formā...Katrā ziņā - patiesība dzims diskusijā.
Valfrīds Reliņš
Valfrīds Reliņš
Pēdējo reizi manīts 2011-02-06 20:01
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
24.01.2011. 11:30
Andri! lietvedība.... medību atļaujas ir stingrās uzskaites forma drukas veidā uz papīra, līdz ar to šobrīd atšķirības no parastās lietvedības nav nekādas,bet kā uzskatīt SMS medību atļaujas formu? Drošums.....Internetbankas darbība ir nodrošināta ar papildus drošības operācijām.Pēc būtības SMS nosūtīšana nav nekāds straujš attīstības lēciens un Latvijas cilvēkiem galvas arī ir OK. Es šo lietu iedomājos šādi: tiek nomedīts licenzētais dzīvnieks, tā ausij tiek pievienota reģistrēta birka (izdota VMD),kura izverot tiek neatgriezeniski bojāta-norakstīta un tad es to drīkstu transportēt uz jebkuru vietu Latvijā. Tālāk medniekam nedēļas laikā jāpaziņo (mutiski,telefoniski,SMS,un citādi) medību kolektīva atbildīgajam par nomedīto dzīvnieku uzskaiti, kurš savukārt mēneša laikā pēc dzīvnieka nomedīšanas iesniedz VMD atskaiti elektroniskā vai rakstiskā veidā pēc noteiktas formas. Līdz ar to nav papildus nekur medniekam jābraukā.
Romuls Meds
Pēdējo reizi manīts 2011-12-04 14:57
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: pieticigs
Suņi: 2
24.01.2011. 11:31
esmu pret kaut kādām SMS, jo uzskatu ka patreizējā sistēma strādā labi un licences nemaz nav tik viegli viltot, lai tagad ieviestu SMS sistēmu būtu nepieciešami līdzekļi un ne tikai naudas. Tāpat ir lieta ar to ka nav zonas, ir veci mednieki. kuri prot tikai zvanīt, bet nezina, kā rakstīt SMS, vēl tas ka elektro tehnika, kā zināms mēdz niķoties viss nepiemērotākajos brīžos.
Nav arī saprotams kā tas tiks kontrolēts, cik maksās, kas būs atbildīgs, ja kaut kas nedarbosies?
Ir arī svarīgāki jautājumi par ko diskutēt vilku un lūšu limits, ārējās robežas, patronu ierobežojums, mednieka promiļu jautājums PĒC medībām ar izjauktu ieroci?
Ilmarsons .
Pēdējo reizi manīts 2013-04-12 22:01
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jēkabpils raj.
Medību stāžs: >20
Aprīkojums: Savage 308win
Medību trofejas: 1
24.01.2011. 11:37
Patreizējā licenžu sistēma ir izcili dumja, kaut kas jāmaina ir. Ar SMS nebūtu slikti, gan jau vienmēr atrastos kāds, kas nosūtītu SMS ar manas licenzes kodu, ja nu man tel. nosprādzis. Esmu ,,par'', tik jāizanalizē visas nianses.
Uldis Spārns
Uldis Spārns
Pēdējo reizi manīts 2022-12-21 15:30
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
24.01.2011. 11:47
Esmu pret SMS. Iespējamās tehniskās problēmas jau izklāstītas iepriekš.
Un visa tā jezga tikai tādēļ, lai kādiem pāris simts cilvēku nebūtu kaut kur, kaut kas, jāved uz mežniecību?!
Pirmām kārtām ir jāatvieglo papīru darīšanas medniekam MEŽĀ, nevis kolektīva šefam mājās, zem jumta siltā istabā!
Varam jau fantazēt, bet bez papīra licenzes jau neiztiksim,
BET lai tā nebūtu jāstaipa uz mežu, es darītu tā:
- Kolektīva šefs sezonas sākumā saņem licenzes papīra formātā, uz tās jau tagad ir licenzes PAMATDATI:
* medību atļaujas Nr.,
* veidlapas Nr.,
* VM (virsmežniecība),
* M (mežniecība),
* atļauts nomedīt vienu : Aļņu bulli.
* kolektīva nosaukums, vai platību identificējams nosaukums.
---------------------------
Uz licenzes šī info ir dublēta ar uzlīmējamu (līdzi dodamu), pret viltošanu aizsargātu, hologrammu ar šiem datiem.(nu apmēram špickastes lieluma)
Licenzei līdzi dodas krāsaina plastmasas birka, piemēram aļņu bullim - sarkana, uz kuras tiek pārlīmēta šī info un atdota medniekam.
Un medniekam ar papīru kārtošanu medībās ir VISS !!!
Nošauj lopiņu, izvelc birku caur pakaļkājas cīpslu un brauc mājas, vai ģērb ārā turpat uz vietas, dali porcijās, tikai priekš kontrolētājiem atstāj pie vienas no kājām birku. To pēc tam atdosi vadītājam, tas pēc hologrammas nummuriem attiecīgo licenzi uz tevi norakstīs.
GALVENAIS ir tas, ka VIZUĀLI ir redzams, ka lopiņš ir nomedīts legāli. Ja uz birkas ir rakstīts " Brieža bullis", tad to nevar aplikt alnim, kaut arī jau sareizinātu gabalos būs grūti atšķirt. Bet tā, licenzē -briedis, a birka pie baltas aļņa kājas.
Slēpts
24.01.2011. 11:56
nu un ko tad darīs, ja dzīvnieks ir nomedīts un serverim avārija? viss paliek uz nenoteiktu laiku gaisā karājamies.
Ilmarsons .
Pēdējo reizi manīts 2013-04-12 22:01
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jēkabpils raj.
Medību stāžs: >20
Aprīkojums: Savage 308win
Medību trofejas: 1
24.01.2011. 12:01
Ar tām plastmasas birkām nav slikti, tik ar vienu nosacījumu- ka viņas var saņemt vienreiz gadā uz visu sezonu, un pēc katra nomedījuma mēneša laikā atkal nav jāskrien ar norakstītiem papīriem uz mežniecību. Manā gadījumā tas ir 30 km pa sliktu ceļu.
Raimonds Runts
Biedriba Medniekiem.lv
Raimonds Runts
Pēdējo reizi manīts 2022-05-31 00:57
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
24.01.2011. 12:14
It kā, kā ideja SMS nebūtu slikta, savukārt ja man SMS jāsaraksta viss tas pats, kas un licenzes nu i nafig tad tādu knibināšanos. Jo kaut kur jau tik un tā šai informācijai, par kolektīvu, par platību, par trofeju, dzimumu u.t.t. būs jāparādās. Kas visu to administrēs, kas pie tā strādās, neticu, ka kas lētāks iznāks, kā birku štelle. Būtība, kur, kas purgā šo patreizējo kārtību, ka tev papīrs jāaizpilda pie nomedītā zvēra, pārējais viss ir izdarāms un izpildāms, un ja vēl to visu likums ļautu siltā istabā pie galda darīt - nav problēmas un nekas nav te jāmaina. Talab arī es esmu par birku sistēmu. Neesmu kategoriski SMS noliedzējs, bet tur rasies vēl dafigā neapzinātu klupšanas akmeņu!
Slēpts
24.01.2011. 12:21
Es par savelkamām nenoņemamām plasmasas birkām, kas aizstāj papīra licenzi.savelc birku un licenze norakstīta, to var savilkt ari bez dzīvnieka ja jānoraksta ar asinīm aizgājis. atskaites par dzimumu un citiem parametriem , kā ari informāciju tiek nosūtīta e-veidā n-laika periodā.