Šodien vārdadienu svin Meldra, Meldris, Melisa, rītdien - Marija, Marika, Marina
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Vai norakstisim licences ar SMS?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 68 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 09.02.2011. 23:23

Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2021-03-27 14:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Dobele
Medību stāžs: no 2004.g.2.oktobra
Aprīkojums: TIKKA T3 308.;TOZ-16 22LR; Browning BAR Zenith 30-06.+ Zeiss Victory V8 2,8-20x56, Иж-56-3 22/28 + Burris Eliminator III 3-12x44. Mitsubishi L200
Suņi: LV dzinējs,suns
Medību trofejas: 6
24.01.2011. 13:36
Risinājums varētu būt- kolektīvs iesniedz mežniecībai, no kādiem telfona nr. no konkrētā mednieku formējuma tās īsziņas var pienākt. Konkrēti no mūsu kluba, tas būtu kolektīva vadītājs- tādējādi vadītājs redz, kas notiek viņa klubā un kas ir ticis nomedīts; mednieks vienmēr zvana pirms un pēc medībām un atskaitās.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
24.01.2011. 13:40
Kārli un tad Mežniecībā ir jāizveido jaunas darba vietas ar amatu, datu operators. Vari iedomaties cik uz vienas mežniecības ir kolektīvu un katrā kolektīvā ir vēl tik un tik mednieku, un tagad piemēram puse no tiem gandrīz katru vakaru brauc medībās un tagad visi ko zvanīs????
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2013-03-19 20:41
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību stāžs: Pietiekami liels!
Aprīkojums: Pāris vītnes un gludais
Medību trofejas: 2
24.01.2011. 13:46
Esmu tikai PAR sms sistēmu! nevajadētu staipīt un ķēpāties ar tiem papīriem! Mauprāt ļoti laba ideja!
Laimonis
Laimonis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-21 13:32
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ilgs
Aprīkojums: pamatīgs
Suņi: trīs
Medību trofejas: 1
24.01.2011. 13:56
Ideja ļoti laba. Zona, baterija- nesmīdiniet. License arī var samirkt , piltspalva nerakstīt. Visiem nevajadzētu rakstīt sms, uz grupu vienam ar reģistrētu nummuru , citādi kāds var sariebt un "atšaut" visu kolektīva limitu vienā vakarā. Birkas - noiets etaps ,noviltos kādu vajag jo birka vajadzīga ,pamatā lai pārvadātu . Pēc laiciņa tirgū birkas varēs iepirkt vairumā ar visām hologrammām pilnu bardačoku.Vispār , Andris varētu iedot kādu uzmetumu tai sms, kas un cik daudz būtu jāsūta. Tie , kas te turās pie papīra - baidās zaudēt iedomāto ietekmi kolektīvā - papīrs tak pie manis:} Veči- nu uztaisam mēs arī ko pasaulē labu , nevis velkamies visiem nopakaļ.
Arnolds
Arnolds
Pēdējo reizi manīts 2025-06-19 13:53
24.01.2011. 14:10
Jāā,kungi,kad jau,tad jau,es arī kaut ko ieteikšu - 1)ievelkat dziļi elpu 2)izelpojat 3)pārlasat visu,ko uzrakstījāt,tā lēnām,bez liekām emocijām ! Lai Jums veicas.
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2021-03-27 14:55
Atrašanās vieta: Dobele
Medību stāžs: no 2004.g.2.oktobra
Aprīkojums: TIKKA T3 308.;TOZ-16 22LR; Browning BAR Zenith 30-06.+ Zeiss Victory V8 2,8-20x56, Иж-56-3 22/28 + Burris Eliminator III 3-12x44. Mitsubishi L200
Suņi: LV dzinējs,suns
Medību trofejas: 6
24.01.2011. 14:21
Mežniecībai zvanīt nevajag, sūta sms.
Zvanīšanās ir tikai medniekiem savā kolektīvā medību vai kolektīva vadītājam un piesakās uz medībām. mežniecībai zvana tikai konkrētā kolektīva vadītājs un sniedz plašāku skaidrojumu par notikušo un citām apspriežamām lietām- lai būtu veiksmīga sadarbība starp mežniecību un mednieku kolektīviem.
Jauna darba vieta nav vajadzīga, ar to tiktu galā esošais konkrētā medību iecirkņa mežsargs (var arī iecelt kādu no mežsargiem par atbildīgo, lai tās lietas izskatītos sakārtotākas). Dobelē ir līdz 20 medību iecirkņu(man šķiet, ka ~14). un te nebūtu lielāka zvanīšanās kā toreiz, kad vajadzēja zvanīt mežniecībai un pieteikt medības katru reizi. Tās nav problēmas, to visu var ļoti labi atrisināt.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2024-02-08 18:48
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: IŽ27E Winchester SXR3006
Suņi: Latvijas dzinējs.
Medību trofejas: 7
24.01.2011. 14:29
Lai vai kā esu par visu jauno! :)
Laikam jau daudzi likumi un noteikumi īsti neies kopā ar SMS licenzēm.
Bet ideja apsveicama!
Slēpts
24.01.2011. 14:42
Esmu noteikti pret- medīju Latvijas pierobežā, kad pat zvani dažreiz ienāk no Lietuvas- nekādas garantijas , ka SMS aizies uzreiz.
Drīzāk varētu atbalstīt vienreizējās plombas- bet jautājums ir vai VISP"AR vajag ko mainīt????
MAn vēl nekad navbijušas problēmas- vispirms apskatīt medījumu- tad aiznest uz mašinu ieroci un liekās mantas- tad auto norakstīt licenci un kraut iekšā. Protams auto man nav 5 km attālumā..
Andrejs
Andrejs
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 16:20
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Madonas novads
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: pietiek medībām
Suņi: taksis
24.01.2011. 15:08
Viennozīmīgi par plastmasas birku un nekādu papīru . Atskaiti aizpildi mājās un viss.
Ar tiem sakariem ir kā ir un paļauties 100% nevar.
Slēpts
24.01.2011. 15:14
Par viltošanu - kas gribeja tas viltoja un viltos uz savu risku. Par birkas viltošanu vienkarši, ja inspektoram ir aizdomas par viltošanu tad sastada protokolu un izniem birku uz parbaudi un tad tam viltotajam bus lielas ziepes...
Pret SMS - esmu tapec ka pats mediju latgales puse un ar zonu tiešam ta ir ka ir, un pierobežas zona latgales puse vel švakak. Un tiešam gadijuma kad nau tikla parklajuma vai vel kas... tad sedi medijumam blakus kamer paradisies zona savadak, busi malikis.
Medijot individuali, nošaujot cuku teiksim pl.04 no rita jasuta SMS un jatramda cilveku kuram jaregistre... domaju nevisai patikami. Jo patss pieņemu medibas un atskaites par to norisi un ja man zvanis pa naktim es nebušu priecigs...
Par birkam nu cena ir tiešam smiekliga - santimi, braukt vajag vienu reizi sanemt mežnieciba, tapat jabrauc uz limita sadali un pie reizes sanemsi, nekadas liekas braukšanas. Manuprat arzemes tas sen izstradats un problemu tiešam nekadu, tas mans personigs viedoklis.