Juri ir tāda lieta ka ar lieliem izejas diametriem lieto tikai tie kuriem ir PCP shautenes jo viņām nav atsitiena un nebojā optiku mazākas liek lai atsperenēm utt. nu jaa eertums ir viena lieta bet redzes lenkkis kas cits nu man ir bijushas visaadas man personīgi patīk virs x50 nikon ir labas aptikas bet padārgas ir dažas ar līdzvērtīgu kvalitāti bet uz pusi lētākas protams tās ir ražotas Ķīnā bet man tas netraucē ;) man bija arī ZOS 10-40X60 nu drusku par sherpu priekš mana Air guna tāpēc pasūtiju tagat švakāku īsti vel neko nevaru pastāstīt jo atrodas kautkur ceļā starp ķinu un Latviju :D kad atnāks pastāstīshu un iemetīšu foto
Sveiki kungi! Jā piekrītu šaušanai mērķī 30m distancē ir ok un ar Kristapu katra pcp vajadzības jau noskaidrojām!
Par ebay jā var sūtīt man gan vienreiz nepaveicās sanāca baigais piedirsiens un man patīk pirms pirkšanas mantu apčamdīd, nevis sēdēt un zīlēt ko tie ķinieši atsūtīs, ieprieks minēju optikas ar kurām nepaveicās tās sūtiju no ebay!
Jautājums Jurim- Tev pašam ir bijusi saskarsme ar sutter optikām ka tā viņas nicini piemēram paskatoties friču saitā un palasot infu nemaz tik slikti neliekas http://www.sutter-gmbh.de/Rifl...
Kristap bildi ielikšu, bet nedaudz vēlāk jo šobrīd veicu dažus uzlabojumus un šaujamais ir izjauktā stāvoklī un pāris detaļas atrodas darbnīcā pie virpotāja, šaujot ar lielu jaudu baigais troksnis izdomāju pārtaisīt saund modenatoru pa visu stobru ar lielākām slāpēšanas kamerām un starp stobru un gaisa rezervuāru saucamo 8 kas satur abus kopā!
Tā jau ir citam patīk pašam ķimerēties un eksperimentēt, citam aiziet uz veikalu un nopirkt uzreiz, bet nu bagāts dara kā grib ja varētu atlauties tērēt par pcp tās nesamērīgas naudas būtu citādi, bet neredzu jēgu tērēt drausmīgu naudu par gaiseni lai pašaudītos mērķī un novāk pāris slimu ķlaiņojošu kaķu!
Manam brīnumam sākumā par donoru tika ņemts AR2078 co2 ar kuru kaimiņš izspēlējās un labi iereibis pārdeva par 20ls, bet no tā vairs palicis ir tikai laide kura pārtaisīta un palaidējmehānisms ar gaili kā arī pati kārba kurā iestiprināts stobrs, pārējais visas iekšas vārsti uzsitējmehānisms un atsperes kā arī gaisa rezervuārs virpots un frēzēts no spiedienizturīgā dural kā arī jaudas regulācija, uzpildes adapteris utt. viss paša idomāts un pie virpotāja virpots, frēzēts!
Mārtiņ, man pat kādreiz ir bijusi sutter optika uz 308win. Buku esmu ar viņu nošāvis 250m. Savai cenai viņa pilnīgi atbilst. Bet, kad paskatīsies vismaz Nikon monarch X, vai kādā premium optikā, tad tik rodas priekšstats, kur ir starpība. Nemaz nerunājam par izgaismojuma kvalitāti, kas arī Nikonam klibo. Pilnīgi asu tīkliņu un fona bildi kopā ar sutteru dabūt tomēr nevarēs. Mildots viņam visu laiku izplūdis mazliet būs. Bet šaut var, ja nevajag divlatniekā :)
Kā redzi tās PCP ar čehu stobriem ir gan līmenī un notestējuši viņi ir visus iespējamos stobrus. Vienkārši saldais ēdiens, ne prastas gaisenes... Protams, no lielākiem kalibriem un smagākām lodītēm pie lielākiem ātrumiem var izspiest stabilākas trajektorijas, īpaši vējainā laikā.
Taču PCP ir sava niša, kurā vajag arī domāt par izšautās 45 grādu leņķī lodītes bīstamību. Sevišķi, ja tās svars tuvojas mazkalibra lodītes svaram.
Juri- par tām kvalitatīvajām krievu pcp ar čehu stobriem tevis pievienotajā saitā! Kur tu saskati kādu atšķirību starp LW un čehu ja stobra parametri abiem vienādi, domā ka vācietis ražo sūdīgāku vītni par čehu, runājot par pašām pcp tas cricket un hooligun nearko īpaši neatšķiras no EDgun, dizains un tehnoloģija viena un tā pati, tik tas ka tevis minētos ražo uz pasūtijuma un lv nemaz nevar nopirkt, bet EDgun ir savs dīleris Igaunijā un pa 800ls vari nopirkt un mantu atsūtīs pa pastu, vai vari aizbraukt pakaļ pats!
Juri protams ka uz 308win es nekad mūžā neliktu sutter un ar 22lr kā arī ar pcp es bukus nekad nešaušu, tam man ir 308win ar Leopold optiku un gludais ar sarkano punktu, sutters priekš 22lr kuru pārsvarā izmantoju bebru medībām, lapsai, jenotam nu neesmu gatavs šādiem šaujamiem likt optiku no 300-400ls ja ar to pašu 22lr reti kad sanāk šaut pat līdz tiem 100m un priekš pcp lai novāktu miskastnieku vai pa retam kādu kraukli krūmu malā uz misenes sēdošu optikai uzskatu ka 100ls jau ir griesti!
es paskatijos tās shuter optikas ar tādiem parametriem kā manējai optikai nekas īpaši tur neatšķiras par to cik nu manējā būs laba vēl redzēsim he tagat gaidu kaķi maisā bet nu izreklamētas un atsauksmes ir labas kā ir dzīve kas zin ko tas šķībacis man atsūtīs beigās bet nu turu īkšķi ka būšu apmierināts, man vajag tādu vidējas klases optiku tāpēc arī pasūtiju daudzmaz normālu manējā maksāja 130Ls bet latvijā pat kautko līdzīgu neviens netirgo te ir divas galējības vai nu galīgi suudi vai labas un pārspīlēta cena
cik esmu dzirdējis ka tādas optikas ko es izmantoju PCP viitņotajiem neviens neliek jo netur tādu atsitienu bet pats nevēlos pārbaudīt varbūt kādam ir jau bijusi negatīva pieredze ar optikas sachakareeshanu lietojot ne tam ierocim????
vispār jau ražotājs pats ir pierakstījis smuki klāt kam konkrētā optika ir domāta.
Ja kādam ļoti patīk tie mazie kopaktie EDGUN dizaina pneimatika tad viss vienkāršākais un lētkais variants ir nopirkt Air Arms S410 clasic piepirkt vajag tikai to EDgun dizaina laidni vai pašam to izvīlēt un lieta darīta izmaksas apmēram 600ls un varēsiet ietaupīt tos 200ls ko samaksāsiet jau par gatavu tādu modeli protams nedaudz roka japieliek;)
Par ebay jā var sūtīt man gan vienreiz nepaveicās sanāca baigais piedirsiens un man patīk pirms pirkšanas mantu apčamdīd, nevis sēdēt un zīlēt ko tie ķinieši atsūtīs, ieprieks minēju optikas ar kurām nepaveicās tās sūtiju no ebay!
Jautājums Jurim- Tev pašam ir bijusi saskarsme ar sutter optikām ka tā viņas nicini piemēram paskatoties friču saitā un palasot infu nemaz tik slikti neliekas http://www.sutter-gmbh.de/Rifl...
Kristap bildi ielikšu, bet nedaudz vēlāk jo šobrīd veicu dažus uzlabojumus un šaujamais ir izjauktā stāvoklī un pāris detaļas atrodas darbnīcā pie virpotāja, šaujot ar lielu jaudu baigais troksnis izdomāju pārtaisīt saund modenatoru pa visu stobru ar lielākām slāpēšanas kamerām un starp stobru un gaisa rezervuāru saucamo 8 kas satur abus kopā!
Tā jau ir citam patīk pašam ķimerēties un eksperimentēt, citam aiziet uz veikalu un nopirkt uzreiz, bet nu bagāts dara kā grib ja varētu atlauties tērēt par pcp tās nesamērīgas naudas būtu citādi, bet neredzu jēgu tērēt drausmīgu naudu par gaiseni lai pašaudītos mērķī un novāk pāris slimu ķlaiņojošu kaķu!
Manam brīnumam sākumā par donoru tika ņemts AR2078 co2 ar kuru kaimiņš izspēlējās un labi iereibis pārdeva par 20ls, bet no tā vairs palicis ir tikai laide kura pārtaisīta un palaidējmehānisms ar gaili kā arī pati kārba kurā iestiprināts stobrs, pārējais visas iekšas vārsti uzsitējmehānisms un atsperes kā arī gaisa rezervuārs virpots un frēzēts no spiedienizturīgā dural kā arī jaudas regulācija, uzpildes adapteris utt. viss paša idomāts un pie virpotāja virpots, frēzēts!
Kā redzi tās PCP ar čehu stobriem ir gan līmenī un notestējuši viņi ir visus iespējamos stobrus. Vienkārši saldais ēdiens, ne prastas gaisenes... Protams, no lielākiem kalibriem un smagākām lodītēm pie lielākiem ātrumiem var izspiest stabilākas trajektorijas, īpaši vējainā laikā.
Taču PCP ir sava niša, kurā vajag arī domāt par izšautās 45 grādu leņķī lodītes bīstamību. Sevišķi, ja tās svars tuvojas mazkalibra lodītes svaram.
vispār jau ražotājs pats ir pierakstījis smuki klāt kam konkrētā optika ir domāta.