Šodien vārdadienu svin Severīns, Urzula, rītdien - Irīda, Īrisa
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - Lūsis esot delikatese... Vai varat ieteikt kādu recepti?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 35 lietotāji. Komentāru skaits 55. Pēdējais viedoklis 03.04.2012. 11:14

Edmunds Palmbahs
Edmunds Palmbahs
Pēdējo reizi manīts 2019-02-13 12:26
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
22.03.2012. 09:40
Kāpēc tieši bomži? ;) Vecajos labajos laikos bija normāls medijums. Pašam krievijas caram uz galda servēja vakariņās...
Pēteris Siliņš
Pēteris Siliņš
Pēdējo reizi manīts 2019-04-11 23:12
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību trofejas: 10
22.03.2012. 10:06
Ja ir runa par ēdienu, kas ārpus "vispārpieņemtā", tad ēšana/neēšana izskaidrojama ar audzināšanu jau bērnībā. Viens ēdināts ar cīsiņiem un cita nepazīst (=noliedz), cits lutināts ar ēdienu daudzveidību, tādēļ no jaunām garšām nebaidās.
Pareizi norādīja Zariņa kungs uz piemēru ar vīnes šniceli. Tādi nudien ir redzēti, kas eksotisku zemju restorānos pieprasa karbonādi. Es starp tiem neesmu; ar lielu interesi allaž izbaudu vietējās kulinārijas īpatnības.
Vēl jāņem vērā iedzimtā tieksme eksperimentēt. Es, paldies Dievam, ar tādu esmu apveltīts, tādēļ labprāt nomēģināju bebra asti (tiesa, neiepatikās, lai gan citronpiparus nebiju žēlojis), gan arī neatteikšos no lūša kotletītes, kad tāda iespēja radīsies.
Visbeidzot atgādinu, ka mēs nekad nezinām, kādus laikus atnesīs rītdiena, tādēļ, jo elastīgāki un brīvāki no aizspriedumiem būsim, jo labāk mums pašiem.
Uz veselību, dāmas un kungi!
Slēpts
22.03.2012. 13:54
Stārķis esot garšīgāks par gulbi ....
Uģis Jansons
Uģis Jansons
Pēdējo reizi manīts 2019-09-11 16:50
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Zemgales līdzenumi
Medību stāžs: 5
Aprīkojums: 16kal;7mm Rem.Mag.
Suņi: Latvijas dzinējs
22.03.2012. 19:21
Stārķis esot garšīgāks par gulbi ...

It sevišķi melnais...
Olegs Bevolskis
Olegs Bevolskis
Pēdējo reizi manīts 2019-10-20 12:40
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: "Raunas mednieks"
Atrašanās vieta: Rauna
Medību stāžs: 2003.g
Aprīkojums: iž-27 ar Jahti Jaht PRO. Mossberg 4x4 combo 30-06. Howa-1500. 223rem.
Suņi: Krievu-Eiropas laika
Medību trofejas: 37
22.03.2012. 21:24
Starpcitu āfrika starķus ķer ar rokām un liek uz puzdien galda...
Žanna Zariņa
Žanna Zariņa
Pēdējo reizi manīts 2019-10-20 15:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
22.03.2012. 23:05
Piekrītu Pēterim S.
Esmu novērojusi, ka tie cilvēki, kas nākuši no t.s. nelabvēlīgām ģimenēm ir ļoti izvēlīgi ēšanā. Noskatos uz tādiem bērniem- viņiem nedēļām maize mājās nav bijusi, ēduši kartupeļu mizas, bet neēd to un to, kaut gan liekas, vajadzētu locīt iekšā visu, kas kust un nekust.
Slēpts
23.03.2012. 07:31
Pēc šitādām runām gribu redzēt no jums VISU jūsu nomedīto zvēru pagatavošanas receptes, ieskaitot lapsas, ješkas utt. Ne visiem skaitās normāli apēst kaķi
Žanna Zariņa
Žanna Zariņa
Pēdējo reizi manīts 2019-10-20 15:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
23.03.2012. 07:58
Ģirt, es arī neēstu suni un kaķi,jo šie dzīvnieki ir mani draugi ;)
Parasti cilvēkam ir kaut kas, ko viņš neēd, bet dažiem ir tikai kaut kas, bezmaz vai viens (kā tā šnicele, ko Andris rakstīja), ko viņš ēd.
Edgars Kecs
Edgars Kecs
Pēdējo reizi manīts 2019-10-09 12:04
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
23.03.2012. 08:47
Pēteri bebra aste viss labāk garšo kad tā ir kūpināta, jo cik esmu mēginājis tad ar ne visai , bet kūpināta bebra aste pie aliņa pirtī pa pirmo aiziet, tikai ļoti trekna daudz apēst nevar :) Pats bebrs ar ļoti labi garšo kūpināts, vēl labāk bebra desas ņam ņam :)
Kā jau daudzi rakstīja viss ir ēdams tikai kā sagatavosi un izmarinēsi. Bada laikos viss bija notiesāts.
Kā saka ja atbrīvoties no aizspriedumiem tad var visu apēst, ļoti garšo vērša olas, kaut arī citi pat uz to pusi neskatās jau raustās. gribētu pamēģināt kā taivānā gatavotus kukaiņus, jo kas ir mēģinājis garšo pēc ceptas vistas. Kas ir ēdis suni saka ka ļoti gards. Paprasiet ķīniešiem, un korejiešiem viņi visu izstāstīs un pastāstīs kā kas garšo un kā pagatavot :)
Uldis Spārns
Uldis Spārns
Pēdējo reizi manīts 2019-10-17 14:52
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
23.03.2012. 09:28
Nu ja mūsu būtu miljons uz kvadrātkilometru, tad ne tikai ceptus kukaiņus mēs ēstu,
odus spraustu uz stieplītes un taisītu šašliku ballīti.
Paldies dieviņam, ka mums tas nav jādara, ka varam izvēlēties ko ēst šovakar vakariņās,
Latvijas brieža steiku ar ceptiem kartupelīšiem un zostīti vai pliekanu ķīniešu rīsu ēdienu.
Un no tās pārtikas pieejamības arī visi šie navaroti galdā - lūši, buļļa pauti, u.t.t.
Vienmēr jau vajag izmēģināt kaut ko jaunu, atbalstu eksperimentatorus ar ēdienu.
Vajag jau, bet galvenais, vai es to gribu? Es negribu.
Man pietiek ar Pāvilostas nēģiem (tārpiem), jēlu zivi (lasi), poļu flakiem (kuņģa zupa), 3 minūtes vārītiem embrijiem
(olām), mēnešiem veca piena, speciāli pūdētiem, produktiem (sieri), kafijas pupiņām, kuras apēduši un izkakājuši
mērkaķi (Kopi Luwak), pūdētā zviedru siļķe, u.t.t.
Kādus mēslus mēs "tradicionāli" tik neēdam.
;-)))