Mja, labu gribot uzrakstīju dažas tēzes no tā, ko esmu sapratis no sarunām ar ierēdņiem, bet izrādās, ka tas mani uzreiz padara par demagogu. Nu lai būtu - katrs jau par citiem spriež vadoties no savas prizmas :)
Labākais ieguvums tomēr ir, ka M.Bērziņa kungs ir iepazinies ar vairākiem noderīgiem normatīvajiem aktiem. Visu cieņu!
PS. Bet tas, ko vakar "stūrī" pauda Līduma kungs un tas, ko man sacījas dažas labs ierēdnis gan ir pilnīgi pretrunīga informācija. Turpinājums sekos...
Visiem krietnus pūdeļus Jaunajā gadā! Vispirms par tiem batoniem savējiem. Domāju, ka tas visticamāk ir kādas aktivitātes vai aktīvas darbošanās imitācijas rezultāts (demagoģija?). Aigar, tā Tevis ievietotā vēstules kopija ir sīkums salīdzinājumā ar līdzīgiem gara darbiem Dienvidkurzemē dažus gadus atpakaļ. Tika saņemtas vēstules (zinu par savu un kaimiņu kolektīvu) ar 1) nozīmētu tikšanās vietu valsts meža kaut kāda kv kaut kādā nogabalā, 2)ar neesošām bebrainēm, vai mitrainēm, kur bebri nedzīvo, 3)ar iepriekšējā gadā likvidētām bebrainēm. Situāciju atrisinājām aprunājoties ar AS iec.vadītāju. Kaimiņi gan bij gājuši citu ceļu- vienkārši atrakstījušies par it kā veiktiem pasākumiem. Nedomāju, ka tā vēstule ir saglabājusies, bet tomēr mēģināšu parakņāties- tas gan aizņems vairāk nekā 2st. M.B., bet patreiz braši līst.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
10.01.2014. 08:51
Mārtiņš izskaidroja lietas būtību par bebriem
Lauri, lūk , kas ir "lietas būtība" ar bebriem AR KO NOPIETNI IR jārēķinas mednieku formējumiem... proti...
draudu vēstules tiek rakstītas rudenī, kad bebru aktivitāte ir diennakts tumšajā laikā, un medniekam , lai izpildītu norādījumus ir jākļūs pa malumednieku vai "sētnieku" A/S LVM NEKOPTAJOS GRĀVJOS.
a man "patīk", ka baltais stārķis ir īpaši aizsargājams, viņš taču tik labi attīra mežus pļavas, nu kāds pus spainis ar dažādu sugu mazuļiem dienā.
Slēpts
10.01.2014. 07:13
a jopt, izrādās paši saviem arī batonu liek :D
Slēpts
09.01.2014. 19:34
Pateicoties Arņa Puksta demagoģijai, šodien veltīju divas stundas un palasīju trīs dokumentus, kuri reglamentē darbības ar īpaši aizsargājamām sugām ES un Latvijā: Biotopu direktīva (92/43EEK)un saskaņā ar to izdotos Latvijas normatīvos aktus "Sugu un biotopu aizsardzības likums" un savukārt saskaņā ar šo likumu izdotos MK Noteikumus nr.369 "Noteikumi par īpaši aizsargājamo sugu un ierobežoti izmantojamo sugu sarakstu".
Ko es konstatēju?
Īpaši aizsargājamo sugu sarakstā atrodas: brūnais lācis, lidvāvere, ronis, ūdrs, meža balodis, laukirbe, dzērve, baltais un melnais stārķis u.t.t.
Ierobežoti izmantojamo īpaši aizsargājamo sugu sarakstā atrodas: vilks, lūsis, meža cauna, sesks, baltais zaķis, mednis, rubenis, mežirbe, meža zoss u.t.t.
NEVIENĀ NO SARAKSTIEM NAV ATRODAMS BEBRS, tātad bebrs Latvijā nav īpaši aizsargājams dzīvnieks. Jā, Eiropas Biotopu direktīvā bebrs ir atrodams, taču bebru populācijas stāvoklis Latvijā (arī Igaunijā, Lietuvā, Polijā u.c.) ir tāds, ka tas neatbilst šajā direktīvā izvirzītajiem kritērijiem, lai to iekļautu aizsargājamo sugu sarakstā Latvijā.
Arguments, ka bebra medību termiņš ir mainīts, lai izvairītos no pārkāpumu procedūras uzsākšanas pret Latviju ir demagoģija vai nezināšana. Medību termiņu noteikšana bebriem nav jāskaņo ar ES institūcijām.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
09.01.2014. 17:46
..... un šo lūgums ielāgot! Saskaņā ar medību likuma 29.panta ceturtās daļas 4.punktu un Medību noteikumu 8.punktu un 9.punktu, pastāvot objektīviem apstākļiem (tādiem, kā, piemēram, 2013.gada pavasarī Vidzemē un Latgalē), medību tiesību lietotājs var lūgt VMD **PAGARINĀT** konkrētā vietā medību sezonu. Domāju, 100%, ka neatteiks! Jā, tā ir tāda neliela birokrātiska viltība, taču lielos vilcienos viss būs kā līdz šim. Tomēr, nevajag to izmantot ļaunprātīgi...
Arni - no pieredzes; - nebūs tik vienkārši pagarināt, kā "izskatās" likumā un MK noteikumos.
Slēpts
09.01.2014. 15:02
Tak vai tad nezini, neviens pretīm nerunās, bet klanīsies līdz zemei :)
Labākais ieguvums tomēr ir, ka M.Bērziņa kungs ir iepazinies ar vairākiem noderīgiem normatīvajiem aktiem. Visu cieņu!
PS. Bet tas, ko vakar "stūrī" pauda Līduma kungs un tas, ko man sacījas dažas labs ierēdnis gan ir pilnīgi pretrunīga informācija. Turpinājums sekos...
Lauri, lūk , kas ir "lietas būtība" ar bebriem AR KO NOPIETNI IR jārēķinas mednieku formējumiem... proti...
draudu vēstules tiek rakstītas rudenī, kad bebru aktivitāte ir diennakts tumšajā laikā, un medniekam , lai izpildītu norādījumus ir jākļūs pa malumednieku vai "sētnieku" A/S LVM NEKOPTAJOS GRĀVJOS.
Ko es konstatēju?
Īpaši aizsargājamo sugu sarakstā atrodas: brūnais lācis, lidvāvere, ronis, ūdrs, meža balodis, laukirbe, dzērve, baltais un melnais stārķis u.t.t.
Ierobežoti izmantojamo īpaši aizsargājamo sugu sarakstā atrodas: vilks, lūsis, meža cauna, sesks, baltais zaķis, mednis, rubenis, mežirbe, meža zoss u.t.t.
NEVIENĀ NO SARAKSTIEM NAV ATRODAMS BEBRS, tātad bebrs Latvijā nav īpaši aizsargājams dzīvnieks. Jā, Eiropas Biotopu direktīvā bebrs ir atrodams, taču bebru populācijas stāvoklis Latvijā (arī Igaunijā, Lietuvā, Polijā u.c.) ir tāds, ka tas neatbilst šajā direktīvā izvirzītajiem kritērijiem, lai to iekļautu aizsargājamo sugu sarakstā Latvijā.
Arguments, ka bebra medību termiņš ir mainīts, lai izvairītos no pārkāpumu procedūras uzsākšanas pret Latviju ir demagoģija vai nezināšana. Medību termiņu noteikšana bebriem nav jāskaņo ar ES institūcijām.
Arni - no pieredzes; - nebūs tik vienkārši pagarināt, kā "izskatās" likumā un MK noteikumos.