Par visiem lādēšanas smalkumiem runājot. Mēs nekad nesapratīsim, vai novirpoti kakli ar pareiza leņķa uzeju uz pleciem sākuši cietēt, vai nepareizs COL, vai nepareiza brenda maiss aizmugurē, vai pēc OBT teorijas mēs esam jau aiz OCW scatter nodes..... mēs nekad nesapratīsim iemeslu problēmai un nekad neatradīsim pareizo ceļu, ja mēs reāli nešausim, jūsmosim par forši sanākušu grupu un neanalizēsim savas kļūdas.
Šeit ir neliela daļa no tā, ko šāvējs viens pats mēdz sadarīt. Man pašam, jo retāk šauju, jo lielāka buķete no visa šī te.
Bet es jau tāpēc Tev tik tieši saku, jo pats pārāk daudz tam veltīju laiku... Un kur es tagad esmu? - pie izjukušas grupas .. :)
Man gadu atpakaļ Anrijs (savā ļoti pieklājīgajā manierē) to pašu teica... neklausījos...bet vajadzēja pateikt tiešāk un skarbāk :))) Būtu gan naudu ietaupījis, gan rezultāti būtu labāki.
Ja 100 m lido vienā caurumā - esi trāpījis. Tā ir šādu kalibru (6,5x55) un plinšu (T3) priekšrocība - viss jau plus mīnus ir zināms.
Izbaudi šo mirkli un šauj... jo drīz tas beigsies :)
Beigsies ar mirkli, kad nāksies līdz galam novest 6xc lietu, kā arī ar 6,5-284 stobra parādīšanos jūsu (mūsu) kompānijā:)))))
Intar - cik Tu pats neesi spēlējies ar lādiņiem? :) Es vnk uzjautāju, jo nu vai nu tā plinte var kaut ko vēl labāku parādīt vai arī ar pirmo esmu uzminējis vajadzīgo col..
Svarīgi ir šīs rotaļas beigt pēc iespējas ātrāk un pāriet uz mācīšanos šaut. Pēc pirmajiem 500-1000 apzinātiem šāvieniem var sākt runāt par grupu kvalitāti. Man tikai pēc 1000 šāvieniem parādījās nojausma kas un kā jādara. Nezinu varbūt man lēni pielec .. :)
Ja 100 m grupa ir viens caurums ( t.i. zem 0,25 moa) - arī 300 m grupām jābūt ap tām pašām ~0,25 moa. Bezvējā...
Nav jēgas šaut uz grupu 300 m vējā ... Vienīgais, ja ir kādi 3 karogi un māk tos nolasīt.
Es pašlaik arī mācos šaut un sev esmu izvirzījis kritēriju - 3 grupas pa 10 šāvieniem uz viena papīra - tad šī avg grupa daudz maz ticami parāda kur es "atrodos". Pie reizes tas ir arī labs treniņš ķermeņa motorikai. 30 min vienādi nogulēt uz elkoņiem arī ir jāmāk.
Piekrītu Aivaram. Ieplecojums, uz 300m vējš. Lādiņš izskatās ok, šaušanas vaina. Bet dod vairāk grupas redzēt, vēlams uz viena papīra, tad arī varēs kaut ko vairāk pateikt. Šauj pa pieci, 3 neko neizsaka, 4 ir tāda lāpīšanās. 5 ir minimums kaut kādai statistikai. Skaidrība un pārliecība ir 10. Nevajag mānīt sevi :)
Vējš bij neliels, aptuveni 1 ms tieši no 12iem. Abas grupas tika šautas vienu pēcotras nepieceļoties, nemainot pozu. Protams, ka man vēl mācīties un mācīties, bet jūtu plinti, un jūtu cik ļoti man staigā krusts mērķējot.. Tamdēļ liekas, ka vajadzētu būt labāk.
...ja 100metros viens caurums ,tad 300metros manuprāt šaušana un vēlreiz šaušana. pirmajā mērķī iespējams ieplecojuma vertikālās komponentes fiksācijas spēks.kaut kā serežģīti izkalausās.,:). otrajā mērķī iespējams tvists ir aizvērpis stobru pa kreisi. kaut kas tiek darīts savādāk nekā šaujot 100metrus,varbūt arī vējš?,.
Ko pieredzējušie teiks par šīm grupām? Lādiņš tas pats kas Valērijam 560 Vihta, 50.5 gr. Attālums no vītnēm 0.5mm. Paspēlēties ar COL??
100 m grupa ir viens caurums ar austiņām pa gabarītiem 10mm.
Bildē 309 m grupa ar RWS kapselēm..
Šeit ir neliela daļa no tā, ko šāvējs viens pats mēdz sadarīt. Man pašam, jo retāk šauju, jo lielāka buķete no visa šī te.
Man gadu atpakaļ Anrijs (savā ļoti pieklājīgajā manierē) to pašu teica... neklausījos...bet vajadzēja pateikt tiešāk un skarbāk :))) Būtu gan naudu ietaupījis, gan rezultāti būtu labāki.
Ja 100 m lido vienā caurumā - esi trāpījis. Tā ir šādu kalibru (6,5x55) un plinšu (T3) priekšrocība - viss jau plus mīnus ir zināms.
Izbaudi šo mirkli un šauj... jo drīz tas beigsies :)
Beigsies ar mirkli, kad nāksies līdz galam novest 6xc lietu, kā arī ar 6,5-284 stobra parādīšanos jūsu (mūsu) kompānijā:)))))
Svarīgi ir šīs rotaļas beigt pēc iespējas ātrāk un pāriet uz mācīšanos šaut. Pēc pirmajiem 500-1000 apzinātiem šāvieniem var sākt runāt par grupu kvalitāti. Man tikai pēc 1000 šāvieniem parādījās nojausma kas un kā jādara. Nezinu varbūt man lēni pielec .. :)
Ja 100 m grupa ir viens caurums ( t.i. zem 0,25 moa) - arī 300 m grupām jābūt ap tām pašām ~0,25 moa. Bezvējā...
Nav jēgas šaut uz grupu 300 m vējā ... Vienīgais, ja ir kādi 3 karogi un māk tos nolasīt.
Es pašlaik arī mācos šaut un sev esmu izvirzījis kritēriju - 3 grupas pa 10 šāvieniem uz viena papīra - tad šī avg grupa daudz maz ticami parāda kur es "atrodos". Pie reizes tas ir arī labs treniņš ķermeņa motorikai. 30 min vienādi nogulēt uz elkoņiem arī ir jāmāk.
Viela pārdomām.
100 m grupa ir viens caurums ar austiņām pa gabarītiem 10mm.
Bildē 309 m grupa ar RWS kapselēm..