Nav runa par to kalēju komplektu, arī lee ir dažādas preses un matricas un viss kaut kas. Runa ir par to ,ka daži izdzirdot lee vārdu uzreiz krīt ģībonī. 1. Laikam tādēļ, ka tas ir mazliet lētāks un valda priekštats, ka labs ir tikai baigi dārgs. 2.Nekad paši nav rokās turējuši, viedokļi tiek saklausīti, vai vienkārši izzīsti no pirksta. Protams gadās sūdi gan lee, gan RCB, gan hornady, gan citiem slaveniem brendiem. 3.Arī lee ir kombinējams, var iegādāties citas firmas matricas un dažādi uzlabot. Man pašam ir triju firmu matricas, viena- tam labāka, cita- citam. Ja cilvēki dzīvo ar stereotipiem tas ir traki. Par to pasaules uzskatu , Tu , Intar pāršāvi. Tavs pasaules uzskats rādās ir atkarīgs no materiālās labklājības. Iespējams, te vēl kādam ir lielāks materiālās labklājības līmenis, bet viņš ar to nelielās.
Slēpts
29.01.2015. 14:26
Mans aprēķins šāds. 308win Norma Oryx veikalā maksā 1,75eur. Pašam lādējot: lode 50c, kapsele 7c, pulveris 33c = kopā 90 centi jeb gandrīz divreiz lētāk un nekur nav jābrauc un jāuztraucās ka veikalā konkrētās lodes vairs nav. Ir, protams, dārgākas lodes, tas pats Barnes ko zem eiro grūti dabūt, Nosler medību gals sadārdzina pasākumu, bet es ar Oryx medīju vairākus gadus un neko citu mainīt netaisos.
Protams, tiem kas lādē, ir liels risks pazaudēt visu domāto ekonomiju vienkārši uz tā aspekta ka sāk šaut un trenēties vairāk, es no 2009. gada, kad nopirku lādēšanas rīkus, esmu izsāvis jau 4000 patronu. Ar veikala munīciju tas cipars būtu stipri vien mazāks...
Iespaidīgi,bet tikai tad,ja daudz šauj papīrā un piedalās sacensībās.Priekš medībām neredzu jēgu.Pričendāļi vien cik maksā un būšu atklāts,pat gludajam man tā likās apnicīga nodarbe,nemaz nerunājot par tik skurpulozu pasākumu, kā lādēšanu karabīnei.
Slēpts
29.01.2015. 13:40
Māri.
Es lādēju 30-06 11.7 gr smagas lodes ar
N160 pulvera devu- 55greini- jeb 3.5639grami.
Puveris rupji maksā 100EUR /kg-tātad 0.036EUR, lai būtu 4 centi.
Kasele 6 centi- kopā pulveris+ kapsele= 10 centi
tālāk atkarīgs no lodes- lodes cena- papīram no 38 centiem, bezsvina 0.97 EUR
tātad papīram man sanāk 48 centi, medībām bezsvina 1.07 EUR.
Plus pozitīvas emocijas:), ko ar naudu nevari izmērīt:)
Pats noteikti nelādēšu,bet ja nav noslēpums-cik izmaksā .....uzlādēt labāku un lētāku patronu kā S&B..:)ar nosacījumu,ka lādējamie pričendāļi ir sagādāti pašam mājās? Atvainojos,ka iejaucos sarunā.
BET nevajag tad prasīt - kā un ar ko labāk un kvalitatīvāk to darīt, kad tāpat pašam ir skaidrs - to darīs ar max iespējami lētāko variantu.
Nē nu čalis vienkārši grib, lai kāds viņam lādē - pats negrib, jo vietas nav kur. Vienkārši šeit daži minēja, ka sanākot ar to Lee "kalēja" komplektu + svariem.
Bet protams lietojot RCBS es esmu laimīgs kā zilonis un labi, ka ir tādi, kā Tu vai Anrijs, kas saliek galvā lietas pa plauktiem - nopērkot uzreiz LABĀK ilgtermiņā vienkārši sanāk lētāk ;)
Protams, tiem kas lādē, ir liels risks pazaudēt visu domāto ekonomiju vienkārši uz tā aspekta ka sāk šaut un trenēties vairāk, es no 2009. gada, kad nopirku lādēšanas rīkus, esmu izsāvis jau 4000 patronu. Ar veikala munīciju tas cipars būtu stipri vien mazāks...
Es lādēju 30-06 11.7 gr smagas lodes ar
N160 pulvera devu- 55greini- jeb 3.5639grami.
Puveris rupji maksā 100EUR /kg-tātad 0.036EUR, lai būtu 4 centi.
Kasele 6 centi- kopā pulveris+ kapsele= 10 centi
tālāk atkarīgs no lodes- lodes cena- papīram no 38 centiem, bezsvina 0.97 EUR
tātad papīram man sanāk 48 centi, medībām bezsvina 1.07 EUR.
Plus pozitīvas emocijas:), ko ar naudu nevari izmērīt:)
Nē nu čalis vienkārši grib, lai kāds viņam lādē - pats negrib, jo vietas nav kur. Vienkārši šeit daži minēja, ka sanākot ar to Lee "kalēja" komplektu + svariem.
Bet protams lietojot RCBS es esmu laimīgs kā zilonis un labi, ka ir tādi, kā Tu vai Anrijs, kas saliek galvā lietas pa plauktiem - nopērkot uzreiz LABĀK ilgtermiņā vienkārši sanāk lētāk ;)