..., vienu čaulu apspied-pārbaudi plintē ,apspied- pārbaudi ..., līdz noķer pāreju ,kad ar nospiestu sprūdu aizslēgs viegli aiztaisās. tas ir
Ok punkts. pārbaudi ar vairākām čaulām vienreiz apspiežot , pieregulē matricu ,ja vajadzīgs. Ir ,protams , varianti ar mērīšanu , ar collas tūkstošdaļām un milimetra desmitdaļām...
..., čaulas ar dažādu ciklu skaitu apspiežās atšķirīgi ,jo ir dažāda cietība. regulējot matricu jālieto čaulas ar vienādu ciklu skaitu.protams ,vienāda brenda. , bet, ... , joks ir tāds , izšaujot ,nākošajā ciklā matricas iepriekšējais regulējums nederēs,jo čaula būs uzrūdījusies cietāka.cietāka čaula ari stingrāk notur lodi un maina sākuma ārumu un citus paramerus.te arī nonākam līdz atlaidināšanas nepieciešamībai. ,īstenībă-jo dziļāk mežā, jo vairāk koku .,:).
Nebija viens lādiņš. Čaulas nāk no ātruma mērīšanas pasākuma pa trepi no min uz max. Nebija pāri max noteikti. Paskatīšos nākošreiz uzmanīgāk. Nav obligāti , ka SAKO bija trepes augšā. Tās bija orģināli no lētā gala munīcijas. Minētais apspiediens - crimping ?
Slēpts
20.12.2020. 21:18
crimping
Nē, domāts ir fullsize.
Slēpts
20.12.2020. 21:28
Nav obligāti , ka SAKO bija trepes augšā
Ko precīzāk šis teksts nozīmē? Tev tur bez sako vēl kāds cits ražotājs iemaisīts? Un ar tādu kišmiš vēl mēģini mērīt ātrumus un ticēt tai informācijai?
Par apspiešanu, jā, es runāju par fullsaizu. Video noskatījies par čaulu sadalīšanos uz pusēm? Saprati, kāpēc tas tā notiek? Kamēr šo jautājumu nebūsi sakārtojis, tikmēr vari naudu netērēt labām čaulām.
Tas bija vairāk tests ātruma mērītājam. Par headseparation skaidrs, paldies. Gan jau headspace problēma. Aivars Bundzens - paldies par metodi.
Viss smuki izskaidrots arī šeit. Paldies visiem par norādi, kur meklēt problēmu. http://www.sportingshooter.com...
Sveiki, pamazām sāku apsvērt lādēšanas aprīkojuma iegādi kaut ko no lētā gala ,līdz ar to varbūt kādam ir pieredze vai vienkārši ieteikums kādas lodes un pulveri iesākumā pirkt (nejūtos tik turīgs lai varētu eksperimentēt ar vairāku ražotāju un svara ložu pirkšanu). Munīcija pārsvarā tiks izmantota šautuvē ,max 200m ,bet plānoju to pašu šaut arī pa zvēru. Ierocis remington 700 adr 3006 kalibrā.
Un vēl ,ja kāds vēlas pārdot šim kalibram lietotas lādēšanas matricas un citus tam paredzētos loriņus no nedārgā gala var man tos droši piedāvāt :), pagaidām noskatīju šo- https://tecmagex.com/en/reload...
Piedodied, kļūdījos ar ieroča modeli ,man ir bdl nevis adr modelis, kaut gan lielu lomu tas laikam šajā jautājumā nespēlē
Slēpts
15.02.2021. 08:48
es paņemtu šautuvei kādu lēto FMJ(līdz 200m stabili pavilks) un medībām citu, medību lodi.
Slēpts
15.02.2021. 09:11
Nu kāda jēga svilināt pulveri ar lētu FMJ? Ja vajag ietaupīt un šaut daudz no rokas pa gongiem - ARES krāsotais svins. Ja šauj pa pa papīra mērķi precīzi - lodei jābūt labai. Var sākt ar Hornady SST kā universālu, vai, ja svarīgi dažus centus taupīt - Hornady SP kas 200m lido lieliski. Pulveris ganjau VV N150 vai N160. Ar 500 sērijas pulveriem būs baigi jātīra stobrs.
Slēpts
15.02.2021. 10:04
es rakstīju kā es darītu. FMJ līdz 200m lido gana labi un medībām, manuprāt, SP ir gavno totāls
Ok punkts. pārbaudi ar vairākām čaulām vienreiz apspiežot , pieregulē matricu ,ja vajadzīgs. Ir ,protams , varianti ar mērīšanu , ar collas tūkstošdaļām un milimetra desmitdaļām...
..., čaulas ar dažādu ciklu skaitu apspiežās atšķirīgi ,jo ir dažāda cietība. regulējot matricu jālieto čaulas ar vienādu ciklu skaitu.protams ,vienāda brenda. , bet, ... , joks ir tāds , izšaujot ,nākošajā ciklā matricas iepriekšējais regulējums nederēs,jo čaula būs uzrūdījusies cietāka.cietāka čaula ari stingrāk notur lodi un maina sākuma ārumu un citus paramerus.te arī nonākam līdz atlaidināšanas nepieciešamībai. ,īstenībă-jo dziļāk mežā, jo vairāk koku .,:).
Ko precīzāk šis teksts nozīmē? Tev tur bez sako vēl kāds cits ražotājs iemaisīts? Un ar tādu kišmiš vēl mēģini mērīt ātrumus un ticēt tai informācijai?
Par apspiešanu, jā, es runāju par fullsaizu. Video noskatījies par čaulu sadalīšanos uz pusēm? Saprati, kāpēc tas tā notiek? Kamēr šo jautājumu nebūsi sakārtojis, tikmēr vari naudu netērēt labām čaulām.
Viss smuki izskaidrots arī šeit. Paldies visiem par norādi, kur meklēt problēmu.
http://www.sportingshooter.com...
Un vēl ,ja kāds vēlas pārdot šim kalibram lietotas lādēšanas matricas un citus tam paredzētos loriņus no nedārgā gala var man tos droši piedāvāt :), pagaidām noskatīju šo- https://tecmagex.com/en/reload...