Nu kā sanāca, Jāni, ar tilpumiem un sieniņu biezumiem ???
Slēpts
24.03.2017. 22:44
Ir palma plānāka, jā. Vismaz tās partijas, kas man tikušas. Vai tas TIK ļoti spēj ietekmēt ciklu skaitu, sevišķi, ja nešauj ar kārtīgu steroīdu pereboru, nedomāju vis.
jautājums zinātājiem.
Salādēju 50 patronas ar Lapua Scenar.. Visas čaulas manis šautas , apspiedu ar Neck size- un ja vajadzēja- notrimmerēju.
Pirmajā reizē izšāvu 2 x 5 absolūti bez problēmām.
Otrajā reizē bija jāizšauj 12 patronas, pēc trešā šāviena bija patronas, kam nevarēju aizvērt aizslēgu.
pēc šaušanas visa atlikušas patronas lodes pārsēdināju dziļāk par 50/1000 "
Trešajā šaušanas reizē- tas pats pēc trešā šāviena atkal nevarēju aizvērt aizslēgu- pamēģināju ar nelielu spēku, neizdevās, knapi atvēru.
Bet bija patronas , kuras mierīgi aizvēru un izšāvu.
Ko esmu darījis nepareizi? Kāpēc daļu var izšaut un daļu nē? Mērot it kā visas vienādas.
Un aukstā plintē visas var ielādēt un aizslēgu viegli aizvērt.
( aprīkojums LEE, ar visa no tā izrietošām sekām)
Slēpts
08.05.2017. 11:24
ja jau var ar dažām aizvēr, tad patronas nav vienādas ;) paņem un salīdzini izmērus tām, kurās negāja un tām kuras brīvi liekas iekšā
Vaina nav lodes dziļumā . Nav īsti labi apspiesta čaula . Pirmo reizi es parasti apspiežu ar pilno (full ) ,Trīs cikli ar neck un atkal ar full .
Ja tā ir lee -neck matrica , tad pie viņas ir jāpiešaujas . No sākuma man arī tā bija . Šī ir vienīgā matrica no lee komplekta , kura prasa apgūt iemaņas . Es labāk ieteiktu neck matricu no hornady . Lēta un vienkāršs darbības princips .
Tad gan man trūks poņas , varbūt vaina kur citur ? Lādēšanas aprīkojums diez vai vainīgs .
Slēpts
08.05.2017. 12:06
Paldies par idejām- īsti ko salīdzināt nav- jo siltā ierocī lieku neko nemēģināju ielādēt- tāpēc NEZINU , kuru no atlikušajām varu ielādēt.
Aukstā var visas.
Es arī pirmo reizi ar Full.
Un teorētiski šī bija trešā reize ar neck.
Neck matrica ir no RCBS.
Slēpts
08.05.2017. 12:10
Vispār man plinte interesanta.
Pirmo bez problēmām varu izšaut Nato patronu,
ja šauj no silta, tad Nato patronas čaulu nevar dabūt laukā, arī ielādēt ir grūtāk, bet ne neiespējami- tāpēc tās praktiski vairāk nemēģinu pat lietot.
Vajag nospiest plecus un ies!
Nav īsti skaidrs kāpēc jāčakarējas ar kakla nospiešanu - tikai nestāsti ka ir jēga, jo reāli nav - tikai pats čakarē sev nevajadzīgi prātu - vajag sopiest ar "full" tā lai pleciem klīrenss ir ,001" ne vairāk par ,002" un būs OK! Galvenais, ka vienmēr.
Un pats galvenais, ja lādē priekš medībām tad vispār daudz kas pie kājas, jo pat tad, ja nospiedīsi ,003 tas tāpat būs labāk kā pirktajām ;)
Salādēju 50 patronas ar Lapua Scenar.. Visas čaulas manis šautas , apspiedu ar Neck size- un ja vajadzēja- notrimmerēju.
Pirmajā reizē izšāvu 2 x 5 absolūti bez problēmām.
Otrajā reizē bija jāizšauj 12 patronas, pēc trešā šāviena bija patronas, kam nevarēju aizvērt aizslēgu.
pēc šaušanas visa atlikušas patronas lodes pārsēdināju dziļāk par 50/1000 "
Trešajā šaušanas reizē- tas pats pēc trešā šāviena atkal nevarēju aizvērt aizslēgu- pamēģināju ar nelielu spēku, neizdevās, knapi atvēru.
Bet bija patronas , kuras mierīgi aizvēru un izšāvu.
Ko esmu darījis nepareizi? Kāpēc daļu var izšaut un daļu nē? Mērot it kā visas vienādas.
( aprīkojums LEE, ar visa no tā izrietošām sekām)
Ja tā ir lee -neck matrica , tad pie viņas ir jāpiešaujas . No sākuma man arī tā bija . Šī ir vienīgā matrica no lee komplekta , kura prasa apgūt iemaņas . Es labāk ieteiktu neck matricu no hornady . Lēta un vienkāršs darbības princips .
Aukstā var visas.
Es arī pirmo reizi ar Full.
Un teorētiski šī bija trešā reize ar neck.
Neck matrica ir no RCBS.
Pirmo bez problēmām varu izšaut Nato patronu,
ja šauj no silta, tad Nato patronas čaulu nevar dabūt laukā, arī ielādēt ir grūtāk, bet ne neiespējami- tāpēc tās praktiski vairāk nemēģinu pat lietot.
Nav īsti skaidrs kāpēc jāčakarējas ar kakla nospiešanu - tikai nestāsti ka ir jēga, jo reāli nav - tikai pats čakarē sev nevajadzīgi prātu - vajag sopiest ar "full" tā lai pleciem klīrenss ir ,001" ne vairāk par ,002" un būs OK! Galvenais, ka vienmēr.
Un pats galvenais, ja lādē priekš medībām tad vispār daudz kas pie kājas, jo pat tad, ja nospiedīsi ,003 tas tāpat būs labāk kā pirktajām ;)