Par patrontelpu pielaidēm tā varētu būt , jo īpaši ložmetējiem . Šautenēm tā nevajadzētu būt , jo tas ļoti ietekmē precizitāti . Bet runa nav tieši par nato , Ivars saka ,ka aukstā stobrā labi lien visas patronas . Problēmas sākas kad bija izšauts 2 rezes pa piecām ( ja nemaldos ) .
Slēpts
11.05.2017. 10:33
Nē bet Tu man pasaki, ja cilvekam, kurš pats principā nav stulbs un daudz ko var izlasīt, t.sk.saprot, visticamāk, kur ir problēma, pasaka konkrētas lietas ko izdarīt, bet viņam ir 10 argumenti kāpēc to nedarīt, tad ko viņš vēlas sagaidīt?
Paldies Uģi par labiem vārdiem, tas laikam par mani:):)
Jā, ja man būtu pilns klāsts ar mērinstrumentiem- tad droši vien jau saprastu- bet pašlaik mēģinu iztikt ar to kas ir.
Šai plintei patronu lādēšanai esmu iesācis jau otro pulvera burku- daudz nav- bet ne ar vienu lādējumu bēdu nebija.
Nekad neesmu lādējis extremālos pulvera daudzumus.
Saprotu tikai vienu, ka manai plintei uzsilstot, patrontelpa mainās, un ka pēdējās salādētās patronas rada man problēmas.
Saliku vēlreiz pa plauktiņiem. šāvu dažādās trijās dienās.
pirmās 10 izšāvu bez problēmām- bet šāvu nesteidzoties.
Nākamās 12 jau šāvu nedaudz ātrāk un radās problēmas ar daļu patronu.
pēdējās bija jāizšauj 20, bet tā kā pēc pirmajiem 3 sākas problēmas.
Bet pēc 5 šāvienu sērijas bija pauzes un pēc pauzes varēja ielādēt bez bēdas, bet uz sērijas beigām atkal bija jāmeklē ko var ielādēt.
protams tas viss radīja stresu un diskomfortu.
ikdienā man nav iespēju kaut ko izmainīt un uzreiz šautuvē pārbaudīt- tad nu cenšos vispirms izdomāt un tad teoriju pārbaudīt praksē.
tagad ir atlikušas kāda 15- gan jau kaut kā izšaudīšu un uz nākamo pasākumu MMD kausiem salādēšu jaunu partiju.
p.s Biju saklausījies, ka dauzi lieto Nato patronas šaušanai pa papīru- tāpēc ari tās pamēģināju. tagad vairāk nelietoju.
Ivar - kad Tu nospiedi ar "full" problēmu taču nebija!
Nu spied ar "full" - vienīgi, ja Tu saki, ka īsti nav ar ko nomērīt plecus tad pagrūti protams saprast cik ir nospiests! Man līdz šim nav bijušas problēmas pie nosacījumiem, ko jau uzskaitīju - viena ražotāja čaulas, viens ciklu skaits, šauts tikai ar manu ieroci un spiests ar "full" - -0,001" līdz 0,002" - protams šis mērs ir tik precīzs cik mērinstruments, bet jebkurā gadījumā pat ja nospiedīsi 0,003" nekas traks nenotiks, jo veikala patronām ir lielāka pielaide!
P.S. Plecu mērīšanai vari pats arī uzmeistarot/pielāgot kko - Arnijam bija piemērs 9mm pistoles čaula (vai kas tamlīdzīgs) un tad jau ir tuvāk īstenībai :)
Slēpts
25.05.2017. 11:42
Labdien.
Salādēju pirmās simts patronas ar "Winchester Large Rifle" kapselēm un dažādiem pulveru (VV140) daudzumiem, problēmas neradās.
Beidzās kapseles, nopirku to, kas tuvākajā veikalā bija palicis " RWS Large Rifle" . No 20 patronām izšāva 15.
Neizšautajās patronās, kapselēs bedrītes līdzīgas kā pārējām.
Varat ieteikt, kur varētu būt problēma (mana kļūda vai kapseles)?
Slēpts
25.05.2017. 11:58
RWS Large Rifle" . No 20 patronām izšāva 15.
Vairāk kā 500 patronu, kas lādētas ar šim kapselēm esmu izšāvis- ne ar vienu patronu tādu problēmu nebija.
Ja neesi aizmirsis pulveri iebērt- tad nezinu :)
Varbūt ne pa tēmu , bet atceros kā puikas gados gludajam lādējām metāla čaulās .Bija tādas "centraboj" kapseles , kuras ja riktīgi nepiespieda , deva atsečkas .Tad es liku uz kapseles 4 numura svina skroti un viegli uzsitu pa šo skroti . Izveidojās tāds kā iespiedums kapselē , toties visas gāja vaļā .
Slēpts
26.05.2017. 12:52
Ir kādam informācija, kur var nopirkt VV160 pulveri? Jēkabpilī nav.
Rītdien braucu Jēkabpils-Rīga-Jelgava, varbūt ir kādam zināma vieta :)
Paldies Uģi par labiem vārdiem, tas laikam par mani:):)
Jā, ja man būtu pilns klāsts ar mērinstrumentiem- tad droši vien jau saprastu- bet pašlaik mēģinu iztikt ar to kas ir.
Šai plintei patronu lādēšanai esmu iesācis jau otro pulvera burku- daudz nav- bet ne ar vienu lādējumu bēdu nebija.
Nekad neesmu lādējis extremālos pulvera daudzumus.
Saprotu tikai vienu, ka manai plintei uzsilstot, patrontelpa mainās, un ka pēdējās salādētās patronas rada man problēmas.
Saliku vēlreiz pa plauktiņiem. šāvu dažādās trijās dienās.
pirmās 10 izšāvu bez problēmām- bet šāvu nesteidzoties.
Nākamās 12 jau šāvu nedaudz ātrāk un radās problēmas ar daļu patronu.
pēdējās bija jāizšauj 20, bet tā kā pēc pirmajiem 3 sākas problēmas.
Bet pēc 5 šāvienu sērijas bija pauzes un pēc pauzes varēja ielādēt bez bēdas, bet uz sērijas beigām atkal bija jāmeklē ko var ielādēt.
protams tas viss radīja stresu un diskomfortu.
ikdienā man nav iespēju kaut ko izmainīt un uzreiz šautuvē pārbaudīt- tad nu cenšos vispirms izdomāt un tad teoriju pārbaudīt praksē.
tagad ir atlikušas kāda 15- gan jau kaut kā izšaudīšu un uz nākamo pasākumu MMD kausiem salādēšu jaunu partiju.
p.s Biju saklausījies, ka dauzi lieto Nato patronas šaušanai pa papīru- tāpēc ari tās pamēģināju. tagad vairāk nelietoju.
Nu spied ar "full" - vienīgi, ja Tu saki, ka īsti nav ar ko nomērīt plecus tad pagrūti protams saprast cik ir nospiests! Man līdz šim nav bijušas problēmas pie nosacījumiem, ko jau uzskaitīju - viena ražotāja čaulas, viens ciklu skaits, šauts tikai ar manu ieroci un spiests ar "full" - -0,001" līdz 0,002" - protams šis mērs ir tik precīzs cik mērinstruments, bet jebkurā gadījumā pat ja nospiedīsi 0,003" nekas traks nenotiks, jo veikala patronām ir lielāka pielaide!
P.S. Plecu mērīšanai vari pats arī uzmeistarot/pielāgot kko - Arnijam bija piemērs 9mm pistoles čaula (vai kas tamlīdzīgs) un tad jau ir tuvāk īstenībai :)
Salādēju pirmās simts patronas ar "Winchester Large Rifle" kapselēm un dažādiem pulveru (VV140) daudzumiem, problēmas neradās.
Beidzās kapseles, nopirku to, kas tuvākajā veikalā bija palicis " RWS Large Rifle" . No 20 patronām izšāva 15.
Neizšautajās patronās, kapselēs bedrītes līdzīgas kā pārējām.
Varat ieteikt, kur varētu būt problēma (mana kļūda vai kapseles)?
Vairāk kā 500 patronu, kas lādētas ar šim kapselēm esmu izšāvis- ne ar vienu patronu tādu problēmu nebija.
Ja neesi aizmirsis pulveri iebērt- tad nezinu :)
Salādēšu vēl 20, tad pievērsīšu uzmanību, lai līdz galam būtu iesēdināta.
Rītdien braucu Jēkabpils-Rīga-Jelgava, varbūt ir kādam zināma vieta :)