Šodien vārdadienu svin Ilga, rītdien - Telma, Bruno
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Macīt vai nemācīt dzinējsuni?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 25 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 12.01.2015. 17:26
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Slēpts
10.12.2014. 23:27
Asinspedu video ir redzets kā suns strada ar to puļķi siksniņā, ķipa atrod dzīvnieku, panem to pulki mutē un aiziet saimniekam atrada zimi, ka ir atradis un tad ved rādīt kur ir
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
10.12.2014. 23:17
Suņa rīcību - aizvest mednieku pie zvēra - var iemācīt jeb tas vai nu ir vai nu nav? Ja var iemācīt, varbūt ir kādas receptes?
Bruno
Bruno
Pēdējo reizi manīts 2023-08-31 22:01
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Inčukalns - Zlēkas
Medību stāžs: sen
Aprīkojums: loks un bultas
10.12.2014. 22:21
Kurš gājis skolā - jaunais suns vai jaunais puisis? ;) Liekas, ka par katru sugu vislabāk pastāstīs tie, kuriem ir pieredze. Es varu Latvijas dzinējus raksturot, bet par laikām ir vispārīgs priekšstats. Tēma bija par dzinējsuņiem. Iepriekš minēji, ka katru dienu 3 stundas nodarbojies ar suņiem - rezultāti noteikti ir redzami, ja rodas iespēja salīdzināt ar citiem, kuriem tik daudz uzmanības netiek veltīts.
Par asinspēdu man nav skaidrs, jo, piemēram, Latvijas dzinējam (nevis dīvāndzinējam), asinspēdas ņemšana ir ierasta lieta. Svarīgi, lai atrasto dzīvnieku aprej nevis apēd:) Viens no manējiem to darīja perfekti, pārējie divi ierējās (dažreiz ne) un plucināja zvēru, bet, ja es ilgi nenācu, tad suns mani aizveda pie zvēra.
Kate
Kate
Pēdējo reizi manīts 2018-05-01 17:35
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: klubs "Bārtava"
Atrašanās vieta: Liepāja
Medību stāžs: 2014 :)
Aprīkojums: Iz 54, Steyr Mannlicher 308
Suņi: veimāras putnu suņi ARGAS un Amber Rain Carski Trakt (1. 2. pakāpes diplomi darba pārbaudēs)
Medību trofejas: 7
10.12.2014. 18:38
un kā ar laikām?
es zinu vienu laiku puisi, kas klausa, prom neskrien, saimnieku ārpus masta patur redzes lokā, medījumu neplēš, nekaujās.
puisis jauns un suns arī (1,5 gadi), bet tas, ko es redzu, man patīk. vaicāju, vai ir speciāli piestrādājis pie paklausības. teivca, ka esot skolā gājuši. pie kam suns strāda - labi dzen un pa asinspēdu iet precīzi.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
10.12.2014. 17:34
Kāds aplauziens? :D Mana tēze par to, ka medību suni nedrīkst pārlieku samācīt un saulauzt ir te apstiprināta n-tās reizes.
Kate arī ir savu viedokli precizējusi un tam, ka sunim vajadzētu saimnieku klausīt, ja tas tiek saukts, pilnīgi piekrītu. Kārtējā tēma, kur starp vispārējo cepšanos, pavīd arī derīgas lietas. Gluži kā dzīvē - kolīdz kādā sanāksmē piedalās vairāk par 5 dalībniekiem, viss kļūst diezgan nevadāmi. Un tomēr, arī tādas sanāksmes ir vajadzīgas, jo starp info drazu ir arī noderīgas lietas. Forumā lietotāju skaits ir liels, attiecīgi, info draza arī. Bet, attiecīgi, daudz arī noderīgo lietu.
Jebšu savādāk - tas, kas meklē zeltu, to atrod. Tas, kas meklē mēslus - arī tos atrod.
Juris
Pēdējo reizi manīts 2017-02-01 21:45
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: 25
Aprīkojums: Losene
Suņi: foksis
10.12.2014. 17:09
Ha, kaut kas jau vēl notiek! Gribēju teikt, ka 1)Pukstam kārtējais aplauziens 2)taisnība Aigaram un Bruno un protams katram sava 3)Katei forša hūte- pakaži ļičiko un protams šaujiet garām!
Juris
Pēdējo reizi manīts 2017-02-01 21:45
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: 25
Aprīkojums: Losene
Suņi: foksis
10.12.2014. 17:01
Jā, manus komentārus vairs laikam nepieņem.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-10-14 20:29
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
10.12.2014. 14:35
sorri par drukas kļūām :D

:)))
Slēpts
10.12.2014. 13:44
raksturu gan jau ka lauž, ja paklausību ar mietu māca :D
Kate
Kate
Pēdējo reizi manīts 2018-05-01 17:35
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: klubs "Bārtava"
Atrašanās vieta: Liepāja
Medību stāžs: 2014 :)
Aprīkojums: Iz 54, Steyr Mannlicher 308
Suņi: veimāras putnu suņi ARGAS un Amber Rain Carski Trakt (1. 2. pakāpes diplomi darba pārbaudēs)
Medību trofejas: 7
10.12.2014. 13:06
sorri par drukas kļūām :D