Šodien vārdadienu svin Rasa, Rasma, Maira, rītdien - Monvīds, Egita, Emīls
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Konservi

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 29 lietotāji. Komentāru skaits 3. Pēdējais viedoklis 15.01.2021. 23:14

Slēpts
15.01.2021. 23:03
Tas nebija domāts kā uzbrauciens, bet ar humoru. :) Bet ne reizi vien meklējot kādu jaunu recepti ar googles palīdzību atver lapu, kur tiešām recepte tā arī norādīta- garšvielas pēc garšas, cept 220*C kamēr gatavs. Jēga no tādas receptes? Manā pasaulē receptē saprāta robežās visi elementi ir izmērāmi- litri, kilogrami, gab.
Dažas lapas atpakaļ var redzēt, ka tikko sāku mēğināt. Un tā arī bija, ka no tādām mērvienībām kā šķipsniņām, dažiem graudiņiem, nostrīķētām/nepilnām/arkalniņu-karotēm utt centos pārvērst uz gramiem. Paldies labiem cilvēkiem par to, ka neskopojās ar padomu un savu pieredzi! Neesmu nonācis tik tālu, lai būtu gatavs dalīties ar ideālo recepti, bet nonācu pie secinājuma, ka vainīgs pie sliktās sildīšanas man bija neizskaidrojamā veidā sabojātais jaunais tens.
Slēpts
15.01.2021. 23:09
Mana māte taisīja receptes pārtikai ko ražo tonnām lielās partijās. Un vienmēr sekoja līdzi, lai strādnieki visas sastāvdaļas nosver, un temperatūras - izmēra. Nevis "pusotru spaini sāls" un "līdz maziem burbuļiem". Receptes un tehnoloģiju var uzrakstīt visam, protams izpildīt vieglāk ir lielos mērogos.
Slēpts
15.01.2021. 23:14
P. S. Tā kā vadījos pēc termometra, tad intereses pēc pamēğināju autoklāvā neliet vienādu ūdens daudzumu- atšķirību jutu tikai uzsilšanas ilgumā. Spiediens arī neko diži neatšķīrās. Gaļas gatavībā/garšā atšķirību nejutu.