Šodien vārdadienu svin Imgarde, Irmgarde, rītdien - Daira, Dairis
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - Pārnadžus bez limita

Jānis Luzāns
Jānis Luzāns
Pēdējo reizi manīts 2023-01-30 00:37
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Cesis un novads
Medību stāžs: pietiekams
Aprīkojums: ir
Suņi: no
Medību trofejas: 11
17.02.2020. 21:33
Akmens laikmets nebeidzās tāpēc, ka beidzās akmeņi!
Mani fascinē mūsu pašu neticība pašiem sev! Un tad mēs čīkstam par valdību, ka mums kko nav iedevuši, ne tā uzrauga, ne to no mums grib...
Vai patiešām mums ir ģenētiska nepieciešamība pēc ganiem, kā tādiem auniem???
Saki man,neticīgajam,kālab šajos laikos uz 22lr ir vajadzīgs klusinātājs
Jānis Vesets
Jānis Vesets
Pēdējo reizi manīts 2023-04-01 14:13
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
17.02.2020. 21:46
Ja cilvēkam nav tas, ko sauc par tikumību jeb morālajām vērtībām, var kaut vai 10 ganus pa perimetru salikt, cilvis tāpat atradīs iespēju izpaust savu iekšējo būtību. Iepējams, ka kolektīvos, kuros ir vietējās varas ķeizariņi, vai keksi ar lielākiem pagoniem, arī šauj visu, kas kustās. Mūsu kolektīvā (un ne tikai) ir iekšējie ierobežojumi: āžus medīt tikai medaļniekus vai kropļus, jaunos perspektīvos neaiztikt. Tāpat gaides medībās nešaujam govi ar teļu, kaut gan likums jau neaizliedz un inspektors par to protokolu nesastādīs. Cūku mammas arī nešaujam, kaut gan oficiālais uzstādījums ir cits.
Uz ceļiem arī nekādas šausmas sen vairs neesmu manījis - 2 stundas braucot uz mežu 100-105 km/h ātrumā, mani apdzen labi ja kādi 3-5 braucēji, un tie paši apdzen, nevis aizlido garām. Tehniskās apskates prasības galvassāpes varbūt sagādātu lauku džedajiem, bet lielākā daļa braucēju savus rumakus uztur tādā kārtībā, lai DROŠI aizbrauktu no punkta A uz B.
Bet katrs jau spriež pēc sevis, tai skaitā arī es :)))
Arnis Dišlers
Pēdējo reizi manīts 2023-01-03 13:36
17.02.2020. 22:11
Ar 90-to gadu braukšanas stilu šodien ātri var palikt par kājāmgājēju. Tā nesaprātīgā valdība izšķiedusi kaudzi naudas par radariem, par autiņiem, gan teafirētiem, gan netrafirētiem. N-tās reizes pacēlusi soda naudas. Tos sodus jau varētu samaksāt, bet kādēļ vajadzīga tā sodu punktu sistēma? Tā punktu sistēma galīgi maitā dzīvi. Tikai spēj skaitīt. Ja esi ticis līdz 8, tad aicina uz skolu, bet paruna māca, ka skola maksā naudu. Un tik tiešām drošas braukšanas skola nav par brīvu. Un cik naudas neaiziet gaisā visu dienu savu autiņu dzenājor pa to trasi . Var jau arī nebraukt uz to skolu, tikai tad tu dabū + vēl 2 punktus. Lūk ar šādām metodēm ir panākts apzinīguma līmeņa pieaugums.
Dabīgi ka ar gadiem arī prāts vairojas. 40 vai50 gados reti kurš uzvedas kā 20 gadīgs.
Andris Zariņš
Biedriba Medniekiem.lv
Andris Zariņš
Pēdējo reizi manīts 2023-03-15 15:56
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
17.02.2020. 22:14
Saki man,neticīgajam,kālab šajos laikos uz 22lr ir vajadzīgs klusinātājs

Jautājums nebūs pie manis man ne klusinātaja. Pie kam uz neviena ieroča. Un 22lr kādu laiku atpakaļ notirgoju, jo konstatēju, trenniņiem man vairāk piemērota ir parastā gaisene. Un ar to vēl baložus stallī var reducēt.... :D
Aivars Bundzens
Aivars Bundzens
Pēdējo reizi manīts 2022-07-03 09:07
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
17.02.2020. 22:44
...,Andri , nevaru nupat Tavas tēmas izprast ,vai runā pa īstam , vai vietā ir teiciens par zarińu un viņa govi .,:) . Saldus un Kuldigas novados zinu konkrëtus kolektīvus (daudzākus) kur brieži ar visiem limitiem šobrīd jau ir "izkopti" līdz tukšiem mastiem .
..., vai vnk. radikālāk parunāties sagribējies ,tautas noskaņu pavilkt uz āru.
Andris Zariņš
Biedriba Medniekiem.lv
Andris Zariņš
Pēdējo reizi manīts 2023-03-15 15:56
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
17.02.2020. 23:49
brieži ar visiem limitiem šobrīd jau ir "izkopti" līdz tukšiem mastiem

Katrs saimnieko savās platībās, kā māk. Ir labi saimnieki, ir slikti saimnieki. Viss plūst, viss mainās. Bet absolūtajos skaitļos ir vairāk nekā skaidrs, pārnadžu populācijām klājas labi. Un apdraudētas tās nav ne tuvu! Arī dzīvnieki nav stulbi, ja vienā vietā tos skalda bez žēlastības, vai nav ko māgā stumt, tad četras kājas tos ātri aiznesīs kur mierīgāk un sātīgāk. P.S. Saprotu, ka manis paustās idejas (pārdomas) izklausās radikālas. Bet ja mazliet iedziļināsies, tad sapratīsi, ka tā tas nav. Gluži vienkārši es nebaidos teikt to, ko daži tikai virtuvē čukstus runā... :D Paies vēl daži gadiņi un pats varēsi atcerēties kas piro reizi izteica šīs idejas. Starp citu manu pirms desmit gadiem teikto par šeiņu norakstīšanu ar SMS atceries? Un to kā šeit forumā mani nolēja.. :D Nu ko, tagad top aplikācija...
Slēpts
18.02.2020. 01:02
Kur ir tie lielie pārnadžu bari? Kaut kā nesu piefiksējis. Drīzāk piekristu Aivara B teiktajam - '' ...brieži ar visiem limitiem, šobrīd jau ir ''izkopti'' līdz tukšiem mastiem.''
Jānis Plotnieks
Jānis Plotnieks
Pēdējo reizi manīts 2020-07-30 16:04
Atrašanās vieta: Stratosfera
Aprīkojums: black salami magnum железобетонный болт
Suņi: 2 vedeveshniki un 3 sauc nemednieks, ceturtais ir chigans
18.02.2020. 06:17
Mana skatijuma parnadzis nav problema,nevajag vinu aiztikt,lai dzivo varenais dizenajs-alnis,briedis,stirna,meza cuka!Tie ir zveri,kas padara skaistu musu faunu,ja vinu nebus,tad ari jegas nebus medibam nekadas!Esmu no tiem kurs doma pirms nospiez,nevis otradak un citiem ari iesaku!Andri labak tiec gala ar zosim un snepiem pavasari bus no tevis jega liekaka un vares atcerties reiz bij tads zarins,kurs izpulkeja zali domajosos un atguva skaistas medibas:)!
Arturs Šolmanis
Arturs Šolmanis
Pēdējo reizi manīts 2021-01-03 09:02
Atrašanās vieta: Viesīte
Medību stāžs: kopš-2012-gada
Aprīkojums: IŽ-27M-12.kal,TITAN6-308win
Medību trofejas: 3
18.02.2020. 08:14
Tad, kas tur beigās ar tām zosīm? Varēs ziemājus sargāt vai nevarēs? Zosis jau ar vairs nav aiz kalniem?
Salvis Vētra
Salvis Vētra
Pēdējo reizi manīts 2023-03-22 08:46
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: Kaut kur zemgalē
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: No 1997.gada
Aprīkojums: Iztikt var.
Suņi: Diemžēl nav.
Medību trofejas: 2
18.02.2020. 08:46
Zosis jau lido ap Liepāju!